A TomTom cég 2009. június. 2-án különleges bejelentést tett: piacra dobja a kimondottan hölgyek igényeire szabott navigációs készülékét.

 

A TomTom cég 2009. június. 2-án különleges bejelentést tett: piacra dobja a kimondottan hölgyek igényeire szabott navigációs készülékét.

A TomTom White Pearl a nemrégen útjára indított TomTom ONE IQ RoutesTM modell továbbfejlesztett, kifejezetten női igényekre szabott változata, amelyet luxus kivitel és bővített tartalmi szolgáltatás tesz stílusosan élvezetes és stresszűző navigációs kiegészítővé.

A gyöngyház színű borításnak és a színben, valamint anyaghasználatban egyező EasyPortTM rögzítőnek köszönhetően a készülék megjelenése eltér a szokásos TomTom navigációs készülékekétől. A White Pearl-t egybefüggő, finoman örvénylő virágmotívum díszíti, amely érzéki összhangban van a készülék bekapcsolásakor megjelenő „kezdőképpel".

A White Pearl és annak rögzítője könnyen tisztántartható, és biztonságosan tárolható a készülékhez járó, stílusban igazodó, különleges minőségű selyemtokban, amely méretéből adódóan könnyedén hordozhatóvá teszi a készüléket, akár a legkisebb női retikülben is.

A készülék számos, előre telepített Érdekes Ponttal (POI) lett bővítve, olyan speciális kategóriáknak is helyet adva, mint az „Érdekes látnivalók", a „Vásárolj, amíg bírsz" valamint a „Napi divat" kategóriák*, amelyek gond nélkül elvezetnek a városban található legjobb helyekhez, legyen szó divatbutikokról vagy lakberendezési áruházakról, éttermekről vagy bárokról, kávé- vagy teaházakról, színházakról vagy mozikról, így meghagyva minden hölgynek a felfedezés élményét.

„Ezt a készüléket kimondottan a hölgyek igényeire szabtuk, a tökéletes navigációs élmény mellet elég teret hagyva a könnyedségnek, az exkluzivitásnak és nem utolsó sorban a stílusnak", tette hozzá Corinne Vigreux, a TomTom ügyvezető igazgatója. „Korábban, a szórakoztató elektronikai iparág ezen szegmensében nem fordítottak kellő hangsúlyt a hölgyek által képviselt, igen fontos vásárlói rétegekre, de mi a TomTom-nál felfigyeltünk a női vásárlók által támasztott igényekre, ezért hoztuk létre a White Pearl-t."

A készülék természetesen a TomTom-tól már megszokott navigációs funkciókkal is el van látva, amely az egyszerű használhatóságon túl tartalmazza a Map ShareTM technológiát a „Segítség!" menüt és még sok más hasznos funkciót. A készülék továbbá tartalmazza a TomTom által kifejlesztett IQ RoutesTM  útvonal-kalkulációs csúcstechnológiát is, ami automatikusan a navigációs piacon elérhető leggyorsabb és legpontosabb útvonal-kalkulációt biztosítja a felhasználók számára. Végezetül, a TomTom White Pearl tökéletes sávnavigációt biztosít az Advanced Lane Guidance funkciónak köszönhetően, amely segít eligazodni az összetettebb közlekedési csomópontoknál és autópálya lehajtóknál.

Mind a mai napig a TomTom az egyetlen olyan navigációs rendszereket szolgáltató cég, amelyik az útvonal-kalkulációt korábban mért, pontos menetidők alapján számítja ki. Az IQ Routes azáltal, hogy  a helyi gépjárművezetők tapasztalatával ajándékozza meg gépjárművezetőket, valamint hogy sokkal pontosabb menetidő- és útvonal-kalkulációt biztosít, ösztönösebb vezetési élményt nyújt a felhasználóknak. Az IQ Routes technológia a hét minden napjának, öt perces intervallumokra lebontott időszakaira mért valós menetidő információkra épül. A különböző útszakaszokra vonatkozó menetidő információk a korábban mért sebességadatok között tárolódnak, amely az alaptérkép részét képezi és minden új térképkiadással együtt frissül. Ezek az adatok egyedülálló belátást engednek a világ gépjárműforgalmába. Az esetek 35%-ban az IQ Routes gyorsabb útvonalat biztosít a felhasználóknak, ezáltal rengeteg időt, pénzt és üzemanyagot takarít meg. A TomTom IQ RoutesTM a ma elérhető egyetlen valós tényeken alapuló, valóban mért menetidőre épülő útvonal-kalkulációs rendszere. Minden egyéb útvonal-tervező szolgáltatás feltételezett menetidőtartam alapján kalkulál.

A TomTom White Pearl készülék egy TomTom különleges kiadás, így csak korlátozott számban lesz elérhető Magyarországon Június végétől. A TomTom White Pearl ajánlott fogyasztói ára 59 990 forint.

http://www.tomtom.com/page/whitepearl

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük