A 45 éves kor feletti lakosság számottevő részének jelenthet életminőség-javulást az az új műszemlencse, melyet ma mutattak be a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) kongresszusán.

A 45 éves kor feletti lakosság számottevő részének jelenthet életminőség-javulást az az új műszemlencse, melyet ma mutattak be a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) kongresszusán. A Crystalens az egyetlen műszemlencse, mely pontosan utánozza a természetes szemlencse működését, így a leggyakoribb szembetegségek, az időskori látásromlás és a szürke hályog esetében is lehetővé teszi, hogy a kezelt pácienseknek ne kelljen többé szemüveget viselniük.

A szürke hályog a leggyakoribb szembetegség, míg az öregszeműség, vagyis a szem alkalmazkodóképességének elvesztése a 45 éves kor feletti lakosság 90 százalékát érinti. E szemészeti problémákat eddig csupán szemüveg és kontaktlencse segítségével vagy olyan mesterséges lencse beültetésével tudták kezelni, mely nem volt képes a szem természetes fókuszálását tökéletesen lekövetni.

A szem természetes alkalmazkodóképessége teszi lehetővé, hogy a szemlélő folyamatosan és erőlködés nélkül, teljes látóterében bármilyen képre fókuszáljon. Alkalmazkodóképesség nélkül minden alternatív megoldás kudarcot vall, mivel a betegek nem képesek arra, hogy szemüket távolra, karnyújtásnyi távolságra és közelre egyaránt fókuszálják.

A Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) zalaegerszegi kongresszusán első alkalommal mutatták be hivatalosan a Premed Pharma által kizárólagosan forgalmazott Crystalens műszemlencsét, ami az első és egyetlen alkalmazkodásra képes beültethető műszemlencse, melyet a világ köztudottan legszigorúbb minősítő hatósága, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) által elfogadásra került.

Újra szemüveg nélkül vezetni

"A csaknem 10 éve zajló klinikai vizsgálatok eredményei bizonyítják, hogy a Crystalens törőereje helyreállítja a betegek látását, valamint aktivitásukat életük legfontosabb területein. A mindkét szemet érintő Crystalens-beültetésen átesett páciensek szinte mindegyike elég jól látott a műtét után ahhoz, hogy szemüveg nélkül vezethessen, használhassa a számítógépét, vásároljon vagy elolvashassa az újságot. Így tökéletesebb látást, teljesebb életet tesz lehetővé" – mondta el Dr. Nagy Zoltán Zsolt, aki az első magyarországi beültetéseket végezte.

A Crystalens kidolgozásának köszönhetően képes arra, hogy utánozza a szem természetes fókuszálását, így a kezelést követően a betegek 90 százalékának nincs többé szüksége szemüveg vagy kontaktlencse használatára. Ráadásul a Crystalens által biztosított látásélmény az idő múlásával tovább javul.

www.optimuminfo.hu/crystalens

http://www.crystalens.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük