A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével idén három magyar cég mutatkozott be Barcelonában a világ legjelentősebb, mobil technológiára fókuszáló kiállításán. A jelentős hagyományokkal rendelkező, ma záruló négy napos rendezvény több mint 200 országból 1500 kiállítót és csaknem 70 ezer látogatót vonzott. A résztvevő magyar cégek jelentős újdonságokkal rukkoltak elő a globális seregszemlén. 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével idén három magyar cég mutatkozott be Barcelonában a világ legjelentősebb, mobil technológiára fókuszáló kiállításán. A jelentős hagyományokkal rendelkező, ma záruló négy napos rendezvény több mint 200 országból 1500 kiállítót és csaknem 70 ezer látogatót vonzott. A résztvevő magyar cégek jelentős újdonságokkal rukkoltak elő a globális seregszemlén. 

A 3G Multimédia Kft. white label zenei technológiái mindössze másfél év piaci jelenlét alatt Közép-Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten 5 nemzetközi mobilszolgáltató (Magyar Telekom, Mobily, Zain, Umniah, KCell) saját szolgáltatásai közé kerültek be. A 3 képernyőn (PC, okostelefon/tablet, okos TV) és szinte minden elterjedt platformon futó, brand-elhető, interaktív zenei élményt nyújtó rendszer mellett a cég az idei évben belépett a háttérzenei piacra. A belső termék- és üzletfejlesztéssel a régióban egyedülálló, magas szintű megoldást hozott létre. Ennek segítségével nem csak csökkenthetők a költségek, de egy különleges háttérzenei katalógus használatával növelhető az ügyfelek komfortérzete, vásárlási kedve is. Az akár okostelefonról is kezelhető szolgáltatásnak Magyarországon elsők között a Tesco szavazott bizalmat kiterjedt üzlethálózatával.

A HITA Év Exportőre Díjjal is kitüntetett BHE Bonn Hungary Kft. több mint 20 éve fejleszt és gyárt mikrohullámú berendezéseket mobil szolgáltatók mellett légiközlekedési és űripari cégek, valamint állami szervezetek számára. A cég jelenleg 4 kontinens közel 30 országába exportál különböző saját fejlesztésű megoldásokat ezen a területen. Barcelonában a cég legújabb fejlesztésű LTE, UMTS, DCS, GSM és TETRA jelismétlő berendezéseivel és passzív eszközeivel jelent meg. A kiállítás ezen kívül lehetőséget kínált a látogatóknak, hogy megismerkedjenek a BHE tesztelést és üzemeltetést támogató megoldásaival, mint például a programozható csillapítómátrixaival, illetve hálózatfelügyeleti szoftvercsomagjával.

Magyarország egyik vezető szoftver- és mobilalkalmazás fejlesztő cége, az ITware Kft. az idei kiállításon több újdonságot is bemutatott a nemzetközi közönségnek.  A vásáron debütált legújabb applikációja, az EVENTware multimédiás programajánló mobilalkalmazás, mely interaktív módon egyesíti a közösségi hálók és a programújságok erejét, valamint az NG-BOSS újgenerációs számlázási rendszer is, mely a teljes telekommunikációs számlázási folyamatot lefedi. A kiállításon a két nóvum mellett többek között az AGENTware értékesítést támogató rendszerrel is találkozhat a szakma, melynek köszönhetően az üzletkötők búcsút inthetnek a papírmunkáknak és az adminisztrációval töltött hosszú óráknak. Szándékuk szerint ezzel a hazai innovációival idén is ismertté válhatnak a világ számára, és a korábban, például a japán piacon szerzett tapasztalatukat új területeken is hasznosíthatják.

A HITA által szervezett komplex program egyedülálló lehetőséget kínált a hazai vállalkozásoknak: a rendezvény ideje alatt az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében három napos üzletember találkozóra került sor. A regisztrált cégek előre megszervezett kétoldalú tárgyalásokon vehettek részt, és a regisztrációs díj fejében cégenként egy ingyenes kiállítási belépőt is kaptak. Csakúgy, mint az elmúlt évben, idén is 8 magyar cég regisztrált az üzletember találkozóra, ezzel jelentősen növelve a sikeres üzletkötés esélyeit. Az első siker már a program előtt megszületett, hiszen idén az üzletember találkozó rendezvény applikációját az egyik beregisztrált hazai cég, az Attrecto készítette el.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük