2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új veszélyforrások várhatóak a McAfee kutatói szerint: a második Globális fenyegetés jelentés ezt jelzi

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/906"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mcafee.thumbnail.jpg" border="0" alt="McAfee" title="McAfee" width="100" height="41" /></a></span> <p>A kiberbûnözõk új pénzszerzési módszereket találnak - a mobiltelefonok és spamek nagy bevételekhez fogják juttatni a hackereketA McAfee második alkalommal tette közzé a Global Threat Report (jelentés a globális fenyegetésekrõl) címû, félévente megjelenõ biztonsági folyóiratát. A jelentés célja, hogy a legújabb témákkal kapcsolatban friss információkkal lássa el a technikai és biztonsági szakembereket és vezetõket, segítségével tájékozottabban hozhatják meg biztonsággal kapcsolatos döntéseiket. </p><p>

 mcafee

A kiberbûnözõk új pénzszerzési módszereket találnak – a mobiltelefonok és spamek nagy bevételekhez fogják juttatni a hackereketA McAfee második alkalommal tette közzé a Global Threat Report (jelentés a globális fenyegetésekrõl) címû, félévente megjelenõ biztonsági folyóiratát. A jelentés célja, hogy a legújabb témákkal kapcsolatban friss információkkal lássa el a technikai és biztonsági szakembereket és vezetõket, segítségével tájékozottabban hozhatják meg biztonsággal kapcsolatos döntéseiket.

 mcafee

A kiberbûnözõk új pénzszerzési módszereket találnak – a mobiltelefonok és spamek nagy bevételekhez fogják juttatni a hackereketA McAfee második alkalommal tette közzé a Global Threat Report (jelentés a globális fenyegetésekrõl) címû, félévente megjelenõ biztonsági folyóiratát. A jelentés célja, hogy a legújabb témákkal kapcsolatban friss információkkal lássa el a technikai és biztonsági szakembereket és vezetõket, segítségével tájékozottabban hozhatják meg biztonsággal kapcsolatos döntéseiket.

A Global Threat Report új száma a McAfee legjobb kutatói, menedzserei és evangelistái által írt cikkeket tartalmaz olyan témákban, mint a kiberbûnözés, a Microsoft Windows Vista biztonsága, a kémprogramok, a spamek, a mobiltelefonok biztonsága, az adatszivárgás és a biztonsági kockázat kezelése.

A Global Threat Report ingyen letölthetõ a McAfee Threat Center-tõl: http://www.mcafee.com/us/threat_center/default.asp

.

A Global Threat Report áttekinti a biztonsági üzletág közeljövõjét – a fenyegetéseket, a védelmeket és azon kérdéseket, amelyekkel a biztonsági szakemberek az elkövetkezõ öt év során szembesülhetnek.

. A kiberbûnözés jövõje: A kiberbûnözés követi a pénzt. Ma a kiberbûnözõk többsége a személyi számítógépek felhasználóit veszi célba, azonban a jövõben azzal kell számolnunk, hogy ahogy használatuk elterjed, egyre több támadás fogja a technológia egyéb területeit is érni, például a VoIP (voice over internet protocol) és a rádiófrekvenciás azonosító (RFID) technológiákat.

. Az alkalmazások védelme: Az alkalmazásbiztonság folyamatos versenyfutás, amely során a fejlesztõk azért küszködnek, hogy ne maradjanak le. Ahogy egyre több információ lát napvilágot a számítógépes szoftverek hibáival, illetve azok kihasználásával kapcsolatosan, a hackerek ezen információkat felhasználják a korábban biztonságosnak hitt programok sérülékenységeinek felkutatása során.

. A biztonság jövõje, Vista: Bár a Microsoft tett bizonyos lépéseket a Microsoft Windows Vista biztonságosabbá tétele felé, ezen fejlesztések megnehezítik a harmadik feleknek a rendszer biztonságosabbá tétele érdekében tett erõfeszítéseit, míg önmagukban nem képesek megfelelni a feladatnak.

. A kémprogramok beérése: Bár a programozók tesznek némi biztonsági intézkedéseket a fejlesztés során, az új kémprogram-technológia gyakran messze túlszárnyalja még a leggondosabb mérnökök tervezését is, ezáltal új támadási felületeket biztosítva. A kémprogramok követni fognak minket az olyan új technológiák területére is, mint amilyen a Bluetooth és az RFID.

. A spam-ek kitartanak: A McAfee szerint a spamek mennyiségének arányában nagyon minimális növekedés várható a következõ két év során, azonban a sávszélesség általános növekedésével a spamek teljes mennyisége is növekedni fog. A spamírók újabban képes spamek révén kerülik ki a védelmi rendszereket.

Az online bûnözés átterjed a mobiltelefonokra: Míg jelenleg a mobiltelefonos szolgáltatások általánosságban biztonságosnak mondhatóak, a McAfee jelentése a mobileszközök elleni, technikailag egyre változatosabb támadások gyors növekedését mutatja.

Elzárni az adatszivárgást: Az adatszivárgás növekvõ biztonsági probléma, amely rendkívül nagy hatással lehet egy vállalat hírnevére. Az egyetlen megfelelõen fejlett megelõzõ technológiát a merevlemez titkosítás jelenti. Mindazonáltal a McAfee szerint az adatszivárgás és a merevlemez titkosítás meglehetõsen elterjedtek lesznek a következõ öt évben.

Kockázatkezelés: A biztonsági kockázatok kezelése az IT-menedzserek számára fontos stratégiai kérdést jelent. Azon szervezetek, amelyeknek nincs kockázatkezelési eljárásuk, hanem kizárólag csak a fenyegetésekre adott reaktív válaszokra szorítkoznak, azt fogják tapasztalni, hogy a védelmezésükkel megbízott vállalatok nélkülük mennek tovább.

?A biztonsági személyzet és a rosszindulatú programok írói közötti folyamatos küzdelem tulajdonképpen egy fegyverkezési verseny – akármilyen gyorsan is fejlesztenek ki új védelmeket a biztonsági szakemberek, a rosszfiúk hasonló fejlõdést mutatnak" – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezetõ alelnöke. ?A Global Threat Report célja, hogy segítséget nyújtson a biztonsági szakemberek számára ahhoz, hogy naprakészek legyenek a fenyegetések örökké változó világában, tippeket adva arra, hogy mire érdemes odafigyelni a jövõbeni tervezések során."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.