2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újgenerációs, befektetési egységekhez kötött életbiztosítást kínál ügyfeleinek a Citibank

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10846"><img class="image thumbnail" src="/files/images/citi.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.citibank.hu" title="www.citibank.hu" width="100" height="26" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.citibank.hu/">www.citibank.hu</a> </strong></span></span><p>A  2005. évi 90 milliárd forintról 2007-re 239 milliárd forintra, azaz közel háromszorosára nőtt az egyszeri díjas biztosítások díjbevétele Magyarországon a MABISZ statisztikái szerint. A befizetések döntő része a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked típusú termékekbe áramlott.</p><p>

 www.citibank.huwww.citibank.hu

A  2005. évi 90 milliárd forintról 2007-re 239 milliárd forintra, azaz közel háromszorosára nőtt az egyszeri díjas biztosítások díjbevétele Magyarországon a MABISZ statisztikái szerint. A befizetések döntő része a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked típusú termékekbe áramlott.

 www.citibank.huwww.citibank.hu

A  2005. évi 90 milliárd forintról 2007-re 239 milliárd forintra, azaz közel háromszorosára nőtt az egyszeri díjas biztosítások díjbevétele Magyarországon a MABISZ statisztikái szerint. A befizetések döntő része a befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked típusú termékekbe áramlott.

 

 Ez a trend világosan mutatja az ügyfelek igényét ezen termékek iránt, melyek a befektetési és biztosítási elemeken túl adózási előnyöket is jelenthetnek az ügyfelek számára. Válaszként a növekvő ügyféligényekre a Citibank és az Aegon Magyarország Biztosító Multifund néven egy olyan egyszeri díjas, befektetési egységhez kötött életbiztosítási terméket fejlesztett ki, amely a unit-linked forma által kínált valamennyi előny mellett több tekintetben is a piacon egyedülálló befektetési lehetőséget nyújt az ügyfelek számára.*

Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Termékkínálatunk kialakítási stratégiájának középpontjában egy „pénzügyi szupermarkethez" hasonlatos kínálat létrehozása áll, melynek fő célja, hogy az ügyféligényekhez igazodó változatos betéti, hitel-, befektetési és biztosítási termékeket egyetlen helyen tudjuk ajánlani ügyfeleinknek. A forintalapú befektetési egységekhez kötött életbiztosítás forgalmazását tavaly augusztusban indítottuk, és most bővítjük kínálatunkat az euróalapú, illetve a magyar piacon egyedülálló dolláralapú csomaggal."

„A hazai piacon elérhető hasonló termékekkel szemben a Multifund esetében az is kivételesnek számít, hogy az ügyfelek több elismert, magyarországi és nemzetközi, nagy presztízsű alapkezelő befektetési jegyei közül választhatnak: hét alapkezelő összesen 94 befektetési jegye érhető el, köztük részvény-, kötvény-, ingatlan-, pénzpiaci és egyéb alapok jegyei. Emellett, a befektetett összeg az adott devizanemen belüli alapok között bármikor szabadon átcsoportosítható, sok esetben díjmentesen is, ráadásul az átcsoportosítás kamatadó-fizetési kötelezettséggel sem jár." – tette hozzá Sianturi úr.

A befektetési egységhez kötött, úgynevezett unit-linked termékek a befektetési alapok és egy életbiztosítási elem rugalmas kombinációjaként korszerű, hosszú távú megtakarítási és befektetési formát jelentenek az ügyfelek számára. A tizedik évtől a lejárati szolgáltatásként, illetve ütemezett lejárati szolgáltatásként kifizetett pénzösszeg kamatadómentes, és meghatározott feltételekkel adókedvezmény is érvényesíthető.**

Az életbiztosítási védelem keretében a biztosító halál esetén garanciát vállal a teljes befizetett összeg visszafizetésére még abban az esetben is, ha a piaci körülmények kedvezőtlenül alakulnak a befektetések szempontjából, míg a befektetési alapok jó teljesítménye esetén a pénzalap aktuális értékét fizetik ki az örökösök számára a megtermelt hozamokkal együtt (csak a szerződések alapján korábban történt kifizetéseket vonják le ebben az esetben). További előny, hogy a haláleseti kifizetés örökösödési illetékmentes, és nem képezi részét a hagyatéknak, így gyors hozzáférést biztosíthat az összeghez a kedvezményezettek, vagyis az örökösök számára.***

A befektetési minimumösszeg 3 millió forint, vagy ennek megfelelően 12 ezer euró, illetve 16 ezer dollár a három különböző devizanem esetén. A forintalapoknál négy alapkezelő – Aegon, Budapest Alapkezelő, Credit Suisse és ING – 24 forintalapja, az euróalapoknál hat alapkezelő – Aegon, Allianz, Blackrock, Credit Suisse, ING, Templeton – 42 euróalapja, a dolláralapoknál öt alapkezelő – Allianz, Blackrock, Credit Suisse, ING, Templeton – 28 dolláralapja szerepel a kínálatban.

Az átlátható költségstruktúra kialakításakor a két partnercég arra törekedett, hogy a piacon versenyképes, kedvező árú terméket tudjanak nyújtani az ügyfelek számára.

http://www.citibank.hu/ 

*A Multifund egy életbiztosítási termék, a terméket az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) nyújtja. A befektetések nem lekötött betétek, sem a Citibank, N.A. / Citigroup Inc, sem bármely leányvállalata, sem a Biztosító, sem a Magyar Állam nem vállal kötelezettséget a tőke- és/vagy a hozamgaranciára (kivéve a haláleseti biztosítási összeget, amelynél a befizetett díjból csak korábban kifizetett szolgáltatás vonható le). A befektetések kizárólag olyan befektetők részére elérhetőek, akik nem állampolgárai, és nem állandó lakosai az Egyesült Államoknak. A biztosítási szerződésen keresztül elérhető eszközalapokban való részesedést kifejező befektetési egységek értéke a befektetés időpontjához képest csökkenhet, ezért a befektetések kockázatosak, amelyek magukban foglalhatják a befektetett tőkeösszegek vagy azok egy részének esetleges elvesztését is.

**Az adókedvezmények igénybevétele törvényben rögzített feltételekhez kötött. A termékre vonatkozó adózási szabályok rövid ismertetése a Multifund befektetési egységekhez kötött vegyes életbiztosítási termék ajánlati csomagjában található „Az Életbiztosítások legfontosabb adózási szabályai – 2008" című tájékoztatóban. A tájékoztatóban foglaltakat minden esetben a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel együtt kell értelmezni.

***A haláleseti biztosítási szolgáltatás esetében a Biztosító néhány meghatározott esetben (pl. öngyilkosság, háború, HIV-fertőzés) kizárja a biztosítási szolgáltatás teljesítését. A Multifund befektetési egységekhez kötött vegyes életbiztosítási termék részletes leírását, a kedvezményezettjelölés módját, illetve a kizárásokat és a mentesülésre okot adó körülmények felsorolását a termék biztosítási feltételei tartalmazzák.

Citibank Zrt., PSZÁF 205071504789 számon regisztrált függő biztosításközvetítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.