2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra pályázhatnak a tőzsdére készülő vállalkozások

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11417"><img class="image thumbnail" src="/files/images/image00119.thumbnail.png" border="0" alt="www.bet.hu" title="www.bet.hu" width="100" height="38" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bet.hu/">www.bet.hu</a> </strong></span></span><p>A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Budapesti Értéktőzsde folytatja 2005-ben elin­dított közös programját: olyan gazdasági társaságok részére hirdet pályázatot, ame­lyek részvényeik tőzsdei bevezetését tervezik. </p><p> 

 www.bet.huwww.bet.hu

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Budapesti Értéktőzsde folytatja 2005-ben elin­dított közös programját: olyan gazdasági társaságok részére hirdet pályázatot, ame­lyek részvényeik tőzsdei bevezetését tervezik.

 

 www.bet.huwww.bet.hu

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Budapesti Értéktőzsde folytatja 2005-ben elin­dított közös programját: olyan gazdasági társaságok részére hirdet pályázatot, ame­lyek részvényeik tőzsdei bevezetését tervezik.

 

A támogatás célja a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonás ösztönzése, mely egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében pedig likviditást biztosít a cégeknek (tulajdo­no­sa­iknak), másrészt pedig bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőke­piac­ra pozitív hatást gyakorol.

A pályázat meghirdetésekor a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a tőzsdei bevezetésre készülő vállalkozások támogatására 100 millió forintnyi keretösszeget különített el, de amennyiben ez szükséges, a keretet más forrásból kiegészítheti.

A támogatásra az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkező gazdasági társaságok pályázhatnak, amelynek feltétele, hogy a pályázat benyújtását megelőzően a pályázó csatlakozzon a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, melynek mértéke a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket 2009. május 31. napjáig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják: a bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak. A pályázatokat 2008. április 1. és október 17. között fo­lya­­matosan beadhatják a vállalatok, elbírálásuk folyamatosan történik. A pályázat lebonyolítását a GKM által megbízott közreműködő szervezet, a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. végzi.

A Pályázati Formanyomtatvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról (http://www.gkm.gov.hu/ ) letölthető és ugyanott megtalálható a Pályázati Felhívás és a részletes Útmutató is.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.