A Magyar Turizmus Zrt. a 2007-ben meghirdetett Zöldturizmus Évében négy évszakot felölelõ eseménysorozatot indított a Tisza-tavi régió területén, a kerékpáros, gyalogos és vízi teljesítmény- és nagyközönségi túrák kedvelõi számára.

  A Magyar Turizmus Zrt. a 2007-ben meghirdetett Zöldturizmus Évében négy évszakot felölelõ eseménysorozatot indított a Tisza-tavi régió területén, a kerékpáros, gyalogos és vízi teljesítmény- és nagyközönségi túrák kedvelõi számára.

A Tisza-tavi Természetjáró 8 próba rendezvénysorozata most érkezett el 6. állomásához. Szeptember 8-án kerül megrendezésre a Tiszagátak kerékpáros és gyalogos teljesítménytúra. Ezzel egyidejûleg kerül sor Mezõcsáton a ?Helyi Termék Fesztivál és Vásár" elnevezésû rendezvényre is, amely 7 km-re fekszik a túra útvonalától.

Aki szereti a kihívásokat, a természetet, a sportot és próbára akarja tenni erejét, kitartását, annak itt az alkalom, mindezt egyszerre egy idõben megteheti! A túrára gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrázókat várunk, legyen szó egyéni természetkedvelõkrõl, baráti társaságokról, akár gyermekes családokról is! A gyalogosokra 50, a kerékpárosokra tetszés szerint 50, vagy 90 km vár a Tisza és Sajó gátjain. A rajtnál (tiszaújvárosi Sportcentrum) minden induló megkapja a túraútvonal leírását. Menet közben eligazító táblák és pontõrök segítik a haladásukat. Nevezés és jelentkezés a helyszínen.

Az elismerés mellett a verseny minden résztvevõje jutalomban részesül, és különdíjat kap a teljesítõk közül a legidõsebb hölgy és úr, a legfiatalabb leány és fiú. A résztvevõk között kisorsolunk továbbá egy Tisza-tavi üdülést (3 nap 2 éjszaka, a poroszlói Club Thermál Kastély felajánlásával) és  3 db ( férfi, nõi és gyermek) Schwinn Csepel kerékpárt.

Tiszaújváros is vendégül látja a túrázókat, a nevezõknek 20-50 %-os kedvezményeket biztosítanak a helyi szállásadók, éttermek.

Az eseményen folytatódik a már korábban meghirdetett Tisza-tavi 8 próba pecsétgyûjtõ játék, amelynek részleteirõl, a további események idõpontjáról a http://www.tiszatoinfo.hu/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklõdõk.

Tiszagátak gyalogos és kerékpáros teljesítménytúra:

Idõpont:             2007. szeptember 8.

Helyszín:             Tiszaújváros Sportcentrum – Zászlós terem (Teleki Blanka u. 38.)

Részvételi díj: 400 Ft/fõ

A részvétellel kapcsolatos további információ:        Magyar Turizmus Zrt.Tisza-tavi RTPI                       

Tel.: 59/351 753

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük