2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyar vonatkozású minden idõk legsikeresebb kiállítása Thüringiában: a 100.000. látogatót köszöntötték!

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/4756"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szterzsébet1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Árpádházi Szent Erzsébet" title="Árpádházi Szent Erzsébet" width="84" height="100" /></a></span>Már 12 héttel a kiállítás zárása elõtt több látogatót vonzott a sárospataki királylány, Árpád-házi Szent Erzsébet kiállítása, mint a Johann Sebastian Bach életmûvét bemutató kiállítás 2000-ben, Thüringiában. <p>

árpádházi szent erzsébetMár 12 héttel a kiállítás zárása elõtt több látogatót vonzott a sárospataki királylány, Árpád-házi Szent Erzsébet kiállítása, mint a Johann Sebastian Bach életmûvét bemutató kiállítás 2000-ben, Thüringiában.

árpádházi szent erzsébetMár 12 héttel a kiállítás zárása elõtt több látogatót vonzott a sárospataki királylány, Árpád-házi Szent Erzsébet kiállítása, mint a Johann Sebastian Bach életmûvét bemutató kiállítás 2000-ben, Thüringiában.

Amint arról korábban hírt adtunk, a Magyar Turizmus Zrt. idei évi tevékenységében kitüntetett figyelemben részesül a németországi Thüringia tartomány, ahol 2007-ben ünneplik a Sárospatakon született és házassága révén Thüringiában élt Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóját.

Július 6-án vette kezdetét és november 19-ig látogatható a németországi Eisenach városa mellett magasodó Wartburg várában a Szent Erzsébet életét bemutató kiállítás. A magyar királylányként (II. András lányaként) született Erzsébetet már gyermekkorában eljegyezték IV. Lajos thüringiai õrgróffal, így rövid életének (24 évet élt) legnagyobb részét Wartburg várában töltötte, ahol 350 darab kiállítási tárgy látható Erzsébet hagyatékából és életérõl.

A kiállítás megnyitóján jelen volt Hessen és Thüringia miniszterelnöke, illetve magyar részrõl Szili Katalin, az országgyûlés elnöke mondott megnyitó beszédet, majd a politikusok együtt felkeresték az MT Zrt. standját.

szterzsébet.thumbnail2007. augusztus 28-án köszöntötték a kiállítás 100.000. látogatóját, egy hölgyet, aki egyházközösségével az Erzsébet nyomdokain járó utazáson vesz részt.

Thüringia és Hessen tartományokban az egész 2007-es évet meghatározza Erzsébet emléke, életének más jelentõs helyszínein (pl. Marburg) is megemlékezések zajlanak.

Az esemény amellett, hogy Magyarországra irányítja a német utazóközönség figyelmét, további eredményt is hozott. A kiállítás megnyitóján jelentették be, hogy elhatározás született Eisenach és Sárospatak között testvérvárosi kapcsolat létesítésérõl, ezzel is segítve a két ország kultúrájának kölcsönös megismerését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.