http://www.utazas.hungexpo.hu/http://www.utazas.hungexpo.hu/

A Magyar Turizmus Zrt. egész évben, így az Utazás 2008 Kiállításon – B pavilon –  5/B stand – is a Vizek Éve tematikus kampányra hívja fel a figyelmet, amelynek keretén belül télen, tavasszal és ősszel az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére, nyáron pedig a Magyarország élővizei által kínált lehetőségek népszerűsítésére helyezi a hangsúlyt. A Vizek Éve az idei Utazás Kiállítás kiemelt belföldi témája.

  http://www.utazas.hungexpo.hu/http://www.utazas.hungexpo.hu/

A Magyar Turizmus Zrt. egész évben, így az Utazás 2008 Kiállításon – B pavilon –  5/B stand – is a Vizek Éve tematikus kampányra hívja fel a figyelmet, amelynek keretén belül télen, tavasszal és ősszel az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére, nyáron pedig a Magyarország élővizei által kínált lehetőségek népszerűsítésére helyezi a hangsúlyt. A Vizek Éve az idei Utazás Kiállítás kiemelt belföldi témája.

Központi megjelenés

A Magyar Turizmus Zrt. a 31. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás legnagyobb kiállítójaként várja a belföldi utazási lehetőségek iránt érdeklődő közönséget a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2008. február 29. és március 2. között. Február 28-a szakmai nap lesz. A nemzeti turisztikai marketingszervezet Vizek Éve arculattal, hangulattal és ajánlatokkal jelenik meg a B pavilon 5/B standján. A Zrt. központi standján az egész ország turisztikai kínálatából ízelítőt kaphatnak az utazni vágyók, de természetesen – éppúgy, mint a régiók standjain – a „vizes" ajánlatok és akciók kapnak kiemelt szerepet. A tavalyi évhez hasonlóan, társkiállítói is lesznek az MT Zrt.-nek: a Társaság standján belül kap helyet a Magyar Természetbarát Szövetség, a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége és az EDEN Európa Legjobban Fejlődő Vidéki Desztinációja projekt nyolc legjobb pályázója.

Régiós megjelenés

A magyarországi turisztikai régiók a „B" és „D" pavilonban, az alábbi standokon mutatják be legfrissebb ajánlataikat.

–         Balaton:                                   D pavilon 203/A

–         Budapest-Közép-Dunavidék:            B pavilon 5/A

–         Dél-Alföld:                         B pavilon 4/B

–         Dél-Dunántúl:                     D pavilon 404/C

–         Észak-Alföld:                         B pavilon 3/G

–         Észak-Magyarország:             B pavilon 12/A

–         Közép-Dunántúl:                     D pavilon 201/A

–         Nyugat-Dunántúl:                     D pavilon, 301/A és 401/A

–         Tisza-tó:                                B pavilon 14/A

Minden régió „Vizes Ponttal" várja az érdeklődőket, ahol az adott régió vizekhez kötődő turisztikai kínálata mutatkozik be.

Előreláthatóan ez lesz az utolsó alkalom, hogy a hazai kiállítók különböző pavilonokban mutatkoznak be. Idén őszre ugyanis elkészül az új G pavilon, amely a 2009-es Utazás Kiállításon már otthont ad a belföldi kínálatnak.

Játék

A Magyar Turizmus Zrt. az idei Utazás Kiállításon is szervez kvízjátékot a játékos kedvűek számára, amelynek célja, hogy valamennyi régió kínálatát megismerje a nagyközönség. A Vizek Éve kvízjáték a központi standtól indul, ahol a kérdéseket át lehet venni. A játék lényege, hogy a helyes válaszok megfejtése érdekében a látogatóknak fel kell keresniük valamennyi turisztikai régió standját és az ott található „Vizes Pontot". Itt, egy Vizek Évét hirdető plakát előtt várja majd a játékosokat egy hostess, aki Vizek Éve pólót visel. Ennek a pólónak a hátoldalán lesz olvasható az adott régióra vonatkozó kérdés megfejtése. A helyes válaszokat összegyűjtők természetesen ezúttal is ajándékot (többek között úszósapkát, illetve egérpadot) kapnak.

Plasztikkártya és gumikacsa

Az idei Utazás Kiállításon először fog szerepelni az ajándékok között egy kis Vizek Éve plasztikkártya is, amelynek szerepe, hogy egész évben emlékeztessen a Vizek Évében igénybe vehető 3=4 szálláskedvezményekre. A kártyát a kampányban részt vevő szállodákban is fel lehet majd mutatni, jelezve ezzel is, hogy milyen akció keretében érkezett a vendég.

A Vizek Éve kampány különleges promóciós eszközei a http://www.vizekeve.hu/ honlapot hirdető kis sárga gumikacsák is, amelyek a február 15-16-i gerillaakciót követően, az Utazás Kiállításon is várják az érdeklődőket. 

Színpad

A Kiállítás színpadán naponta 12.30 és 14.00 óra között, a hazai gyógyvizeket bemutató ismeretterjesztő filmeken kívül egy olyan, speciálisan az Utazás Kiállításra készülő diasorozatot és egy 30 másodperces kisfilmet is vetítenek majd, amely a Vizek Éve régióit és a 3=4  akcióban részt vevő szállodákat mutatja be.

Központi kiadványok

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a nagyközönséget többek között egy falinaptár kiadvánnyal segíti utazási döntései meghozatalában. A naptár oldalain minden hónapban a kedvezményt nyújtó régió mutatkozik be az utazóknak, akik értesülhetnek a régió aktuális eseményeiről, tippeket kaphatnak az úti cél kiválasztásához, valamint érdekes információkkal gazdagodhatnak. Az év elejétől különböző akciók keretében és a Tourinform hálózat segítségével – több mint 200.000 példányban – terjesztett falinaptárral, korlátozott mennyiségben az MT Zrt. központi standján találkozhatnak utoljára a látogatók.

A Vizek Éve kampányévben a nemzeti turisztikai marketingszervezet egy vízitúra kiadvánnyal is segít eligazodni a hazai folyók, élővizek nyújtotta kirándulási lehetőségek között. A kilenc turisztikai régió konkrét, vízhez kötődő üdülési ajánlatait a Gyógy-wellness üdülési ajánlatok 2008 című füzetben foglalta össze a Magyar Turizmus Zrt.

Régiós kiadványok

Magyarország turisztikai régióinak ajánlatai más kiadványokon keresztül is eljutnak a nagyközönséghez. Az érdeklődők napilapok és magazinok mellékleteként is kézhez kaphatják minden hónapban a kampányév fókuszában lévő régió 3=4 ajánlatait tartalmazó füzeteket, a Vizek Éve régiós beosztását követve. Az Utazás Kiállításon is megtalálható lesz a márciusi régió, a Dél-Alföld 3=4 kiadványa, amely egy női magazin első márciusi számának mellékleteként jelenik majd meg. Sok hasznos információt és ötletet nyerhetnek továbbá a Balatoni Vakáció – szálláskatalógus és étteremajánló; az Üdülési ajánlatok 2008 – Nyugat-Dunántúl; az Üdülési katalógus – Tisza-tó; a Belföldi üdülési ajánlatok az Észak-alföldi régióban című kiadványokból, valamint a régiós eseménynaptárakból és a Velencei-tó CD-ről. 

Magyar Turizmus Minőségi Díj átadás

A 2008. évi Utazás Kiállítás megnyitóján, február 28-án Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter átadja a 2007-es évi Magyar Turizmus Minőségi Díjat elnyert szállodáknak és éttermeknek az elismerő oklevelet és táblát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük