2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vallási csodák napjainkban a modern poltikában is történnek: Hogyan kerülte el a háborút Dél Amerika?

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11218"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cimkep.thumbnail_7.jpg" border="0" alt="Alvaro Uribe kolumbiai elnök" title="Alvaro Uribe kolumbiai elnök" width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Alvaro Uribe kolumbiai elnök</strong></span></span>   <p>Alvaro Uribe kolumbiai elnök a politikusok imádságainak és a Szűzanya közbenjárásának tulajdonítja, hogy nem tört ki háború a Kolumbia, Ecuador és Venezuela között kiéleződött helyzetben.</p><p>

 alvaro uribe kolumbiai elnökAlvaro Uribe kolumbiai elnök  

Alvaro Uribe kolumbiai elnök a politikusok imádságainak és a Szűzanya közbenjárásának tulajdonítja, hogy nem tört ki háború a Kolumbia, Ecuador és Venezuela között kiéleződött helyzetben.

 alvaro uribe kolumbiai elnökAlvaro Uribe kolumbiai elnök  

Alvaro Uribe kolumbiai elnök a politikusok imádságainak és a Szűzanya közbenjárásának tulajdonítja, hogy nem tört ki háború a Kolumbia, Ecuador és Venezuela között kiéleződött helyzetben.

A három ország között március 1-jén éleződtek ki az ellentétek, amikor Uribe katonai rajtaütést rendelt el egy ecuadori területen fekvő marxista gerillatábor ellen, ahol terrortámadásokat készítettek elő. A rajtaütés során megölték Raul Reyest, a lázadó gerillák alvezérét. Válaszul Ecuador megszakította a diplomáciai kapcsolatot Kolumbiával, Hugo Chávez venezuelai elnök pedig komoly katonai erőket vezényelt a kolumbiai határra.

Fr. Julio Solórzano, a kolumbiai elnöki palota káplánja elmondta, hogy március 5-én, amikor a három ország vezetői között a vita kezdett valóban elfajulni, Uribe rózsafüzér-imádságra hívta az elnöki palota valamennyi dolgozóját, valamint a belügyminisztert és a védelmi minisztert. Az elnöki palota kápolnájában elimádkozott rózsafüzért a feszültségek megszűnésének szándékára a Szűzanyának ajánlották fel, akit mindhárom ország pátrónájaként tisztel: Kolumbia Chiquinquirai Szűzanyaként, Venezuela Coromotói Szűzanyaként, Ecuador pedig az Irgalom Asszonyaként – idézi az „El Tiempo" című kolumbiai napilapot a CNA.

Az ima a cikkíró szerint „több mint hatásos" volt, hiszen két nap múlva a Riói Csúcstalálkozón a három elnök kezet fogott, és azzal a megegyezéssel zárta le a nézeteltérést, hogy amennyiben Kolumbia bocsánatot kér a katonai akcióért, az intézkedéseket visszavonják.

„Uribe mélyen hívő ember; mindig magánál hord egy feszületet és egy rózsafüzért. Sokszor hallottam őt imádkozni az elnöki autóban vagy a repülőgépen. Mindig igyekszik a munkáját összeegyeztetni a hitével, és arra törekszik, hogy amit tesz, Istennek tetsző legyen" – idézi Julio Solórzanót az „El Tiempo".

Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.