http://www.eon-hungaria.com/http://www.eon-hungaria.com  

Változik az EON magyarországi vállalkozásainak szerkezete és ez a fogyasztókat is érinti, amirõl most kapott szerkesztõségünk tájékoztatást.

http://www.eon-hungaria.com/http://www.eon-hungaria.com  

Változik az EON magyarországi vállalkozásainak szerkezete és ez a fogyasztókat is érinti, amirõl most kapott szerkesztõségünk tájékoztatást.

A hatályos magyar és uniós szabályozásokban lefektetett kötelezettségekkel  összhangban az E.ON Hungária Zrt.-hez tartozó gáz- és áramszolgáltató cégek jogilag szétválasztják , azaz külön cégekbe szervezika hálózati szolgáltatói és a közüzemi szolgáltatói – értékesítés- tevékenységüket, így az E.ON Észak-dunántúli, az E.ON Dél-dunántúli és az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt.-k, valamint az E.ON Dél-dunántúli és az E.ON Közép-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-k eddigi közüzemi szolgáltatói tevékenységét egységesen az E.ON Energiaszolgáltató Kft. végzi, a Magyar Energia Hivatal jóváhagyása alapján.

Az új társaság a korábban szolgáltató cégek törvényes jogutódjaként kezeli az ügyfeleinek szerzõdéseit, valamint egyben közüzemi ügyfeleinek szerzõdéses partnereként azok gáz- és áramszámlájának is kibocsátója lesz. (Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. részére az ügyfélszolgálati tevékenységet továbbra is az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. látja el.).

A szolgáltatás jellegében és módjában ügyfeleik felé semmilyen változás nem következik be, ám mivel a szolgáltató jogilag megváltozott, így ügyfeleink szerzõdéses és fogyasztási adatai is át kell, hogy kerüljenek az új céghez. Ügyfeleink adatainak pontos és biztonságos átvitele érdekében technikailag szükséges a számlázási rendszer átmeneti szüneteltetése, ezért az E.ON Hungária csoport minden áram- és gázszolgáltatójánál két hetes idõszakra 2007. augusztus 30-tól szeptember 10-ig  technikailag leáll a számlázási rendszer. Ebben az idõszakban az ügyfélszolgálat csak korlátozott ügyintézési lehetõséggel tud ügyfeleik rendelkezésre állni, amelybõl adódó esetleges kényelmetlenségekért ügyfeleink türelmét és megértését kérik.

A korlátozott ügyfélszolgálati idõszak alatt ügyfélszolgálati munkatársaik az alábbi témákban tudnak tájékoztatást adni:

– a korábban beérkezett befizetések,

– a beállított részszámla összeg,

– a következõ mérõleolvasás idõpontja,

– folyószámla egyenleg.

Egyéb esetekben (mérõállás-bejelentés, ügyfélcsere, számlázással, számlareklamációval, pótszámlázással kapcsolatos stb.) megkeresését rögzítik, a folyamatot elindítják és szeptember 10-ét követõen dolgozzák fel.

A korlátozott ügyfélszolgálati idõszak alatt a mûszaki hibabejelentés zavartalanul mûködik.

A változásokról az ügyfeleinket sajtóhirdetések útján (2007-08-27 és 2007-09-03 között többek között a szolgáltatási területen megjelenõ megyei napilapokban), illetve levélben   és internetes honlapon (http://www.eon-hungaria.com/) is tájékoztatják, valamint információért fordulhatnak telefonos ügyfélszolgálatukhoz, melynek telefonszáma a számlák hátoldalán található.

Az EON csoport magyarországi tagjai:

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft., E.ON Ügyfélszolgálati Kft., E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt., E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt., E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt., E.ON Dél-dunántúli Gázszolgáltató Zrt. és az E.ON Közép-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. valamennyien az E.ON Hungária Zrt. leányvállalatai. Az E.ON Hungária Zrt. tulajdonosa az E.ON Energie AG.

http://www.eon-hungaria.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük