http://www.tehetsegkutato.hu/http://www.tehetsegkutato.hu/

 November 4-től idén harmadik alkalommal száll hajóra Közép-Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának, az Austrian Band Contest/International Live Awardnak a hazai versenysorozata, a közönség véleményének egyedülállóan nagy teret adó Becherovka ABC Tehetségkutató. Ennek keretén belül minden eddiginél szélesebb zenei választék – a poptól a jazzig – fogadja vasárnaptól kezdve négy hétvégén át az A38 Hajóra látogatókat.

 

  http://www.tehetsegkutato.hu/http://www.tehetsegkutato.hu/

 November 4-től idén harmadik alkalommal száll hajóra Közép-Európa egyik legrangosabb zenei tehetségkutatójának, az Austrian Band Contest/International Live Awardnak a hazai versenysorozata, a közönség véleményének egyedülállóan nagy teret adó Becherovka ABC Tehetségkutató. Ennek keretén belül minden eddiginél szélesebb zenei választék – a poptól a jazzig – fogadja vasárnaptól kezdve négy hétvégén át az A38 Hajóra látogatókat.

 

A nemzetközi verseny hazai, fesztivállá szélesedett fordulóin a külföldön való bemutatkozás lehetőségén túl több millió forint értékű nyeremény vár az ország minden szegletéből érkezett 40 zenekar továbbjutói számára.

A Becherovka cseh gyógynövénylikőr több mint 200 éves múltra tekint vissza. A 21 gyógyhatású növény kivonatát tartalmazó italból ma már kétpercenként vásárolnak egy üveggel a világban. Hazánkban a Becherovka évtizedek óta kedvelt ital, évi majd 300 000 liter eladásával a második legnagyobb márka az import gyomorkeserűk szegmensében. A gyógynövénylikőrt ízvilága, egyedisége és mixelhetősége a legismertebb márkák közé pozicionálja.

Az 1984-ben megszületett Austrian Band Contest (ABC) tehetségkutató verseny mindössze 4 zenekar versengéséből alig húsz év alatt nőtte ki magát 6 nemzet több mint 400 fellépőjét megmozgató, számos nemzetközi és 20 osztrák selejtezőt magában foglaló, magas rangú zenei tehetségkutatóvá, amelyre évenként ma már nemzetközi szinten átlagosan 30 ezer néző vált jegyet. A első, három évvel ezelőtti magyar állomás jelentette a verseny nemzetközivé szélesedését: hazánk egyetlen nemzetközi színtérre való kijutást biztosító tehetségkutatója a Budapest.Rock.N.Roll (BPRNR) programszervező irodával folytatott igen jó szakmai kapcsolatnak köszönhetően jutott el hozzánk. Vörös András, a BPRNR ügyvezetője örömmel summázta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a magyar zenei anyag számít általában az egyik legjobbnak Közép-Európa legrangosabb tehetségkutatóján.

2007. november 4-től kezdődően négy vasárnapon át szinte az összes zenei műfaj képviselteti magát az élőzene jegyében zajló III. Becherovka ABC Tehetségkutatón, az ország minden szegletéből (Soprontól Nyíregyházáig) érkező amatőr és félprofi zenekarok előadásában. Az első vasárnapon pop-rockot, november 11-én metált, egy héttel később jazz-rock-fusiont, a záró koncertnapon (25-én) pedig ismét pop-rock-metált hallgathatnak. Második éve, a Becherovka névadó támogatásának köszönhetően a jóféle cseh gyomorkeserű fokozza a hangulatát a hamisítatlan fővárosi koncerthelyszínre, az A38 Hajóra ellátogató közönségnek. Az első 100 érkezőt már a bejáratnál welcome drinkként fogadja a fesztiválok itala.

Az idei verseny különlegessége, hogy a 40 induló zenekarból online szavazás során maga a közönség szavazhatott be 4 fellépőt (dalok.hu). Idén is az indulók között hallgathatjuk pl. a tavaly már jól szerepelt Eskabbe nevű veszprémi zenekart, akik akkor csupán néhány ponttal maradtak le a külföldi szereplésről.

A 6 fős, minden alkalommal változó összetételű zsűriasztalnál helyet foglal Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, és a zenei sokszínűség jegyében Tóth Szabolcs is, aki a Sugarloaf zeneszerzője és gitárosa. A tavalyi fordulókhoz hasonlóan György Péter (Magyar Zeneműkiadók Szövetségének elnöke) és Uj Péter (Index főszerkesztője és Wan2 főmunkatársa) is ítészi szerephez jut, valamint az elmúlt évekhez hasonlóan zsűritagként ismét tiszteletét teszi nálunk az ABC atyja, Josef Muff Sopper is.

Az ő véleményük mellett a közönség-szavazatoknak idén is előkelő szerepük van: arányuk 50-50%-os a zsűri szavazatával egyetemben, és tekintettel a vidékről érkező zenekarok kisebb rajongótáborára, a nem budapesti vagy Pest megyei fellépőkre leadott közönség-szavazatok másfeles szorzóval számítanak.

Minden hétvégén 2 banda jut tovább a tavaszi, bécsi elődöntőkbe, ahonnan az út már egyenesen vezet a 2008. május 1-én, a bécsi Práterben megrendezendő nagydöntőre, amely a magyar résztvevők mellett további nemzetek (olasz, osztrák, szlovén, szlovák, horvát) indulóival zajlik majd.

A nyeremények összértéke, felülmúlva a többi hazai tehetségkutatót, meghaladja a több millió forintot: ebben tárgynyeremények, értékes médiafelületek, és jó néhány üveg Becherovka kapnak helyet.

A kultúra-szponzorációban idén is jeleskedő – Becherovka-forgalmazó – Pernod Ricard képviseletében Kovács Cosette brand manager elmondta: „Ebben az évben is felkaroltuk a tehetségkutatót, mert fontosnak tartjuk, hogy a magukat megmutatni kívánó zenélő fiatalok akár nemzetközi színteret is kapjanak tehetségük kibontakozásához. Ehhez ad idén is létfontosságú támogatást a Becherovka ".

Becherovka – A fesztiválhangulat védjegye

A Becherovka, 200 éves múltjának megfelelően magyar zenei berkekben is tradícióra törekszik: ha fesztivál és baráti együttlét, akkor ott a helye. Ily módon forr össze már második éve hazánk – egyetlen nemzetközi színtérre való kijutással kecsegtető – tehetségkutatójának neve a nemes Karlovy Vary-i italéval.

A Becherovka cseh gyógynövény ital azokhoz az egyedi és bármikor előforduló pillanatokhoz kapcsolódik, amelyeket szeretnénk barátainkkal tölteni, velük az élményt megosztani: négy hétvégés élményrengeteg a zene hullámhosszán – a Becherovkával.

 

A http://www.tehetsegkutato.hu/  oldalon az érdeklődők folyamatos információkat kaphatnak a fordulók állásáról.

III. Becherovka ABC Tehetségkutató – Programajánló

Időpont: november 4., 11., 18., 25.

Helyszín: A38 Hajó (Petőfi híd, budai hídfő)

14.00 – 16.30: koncertek

16.30 – 17.00: Becherovka-kóstoló és zenei vetélkedő

17.00 – 21.20: koncertek

22.00:            eredményhirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük