2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vége az egy éves tesztidőszaknak: a Lenovo készen áll az olimpia technológiai eszközeinek főpróbájára

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13764"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Water%20Cube%20Team%20of%20Technicians_s1.thumbnail.JPG" border="0" alt="Lanovo Water Cube Team" title="Lanovo Water Cube Team" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Lanovo Water Cube Team</strong></span></span> <p>A Pekingben megrendezett, több mint egy évig tartó nemzetközi atlétikai versenysorozat után, amelyen folyamatosan tesztelték az olimpia technológiai infrastruktúráját, a Lenovo felkészült a végső és legintenzívebb megmérettetésre, a június 10-12. közötti technológiai főpróbára, amelyen 300 mérnök és Lenovo számítógépek ezrei vesznek részt. </p><p>

 lanovo water cube teamLanovo Water Cube Team

A Pekingben megrendezett, több mint egy évig tartó nemzetközi atlétikai versenysorozat után, amelyen folyamatosan tesztelték az olimpia technológiai infrastruktúráját, a Lenovo felkészült a végső és legintenzívebb megmérettetésre, a június 10-12. közötti technológiai főpróbára, amelyen 300 mérnök és Lenovo számítógépek ezrei vesznek részt.

 lanovo water cube teamLanovo Water Cube Team

A Pekingben megrendezett, több mint egy évig tartó nemzetközi atlétikai versenysorozat után, amelyen folyamatosan tesztelték az olimpia technológiai infrastruktúráját, a Lenovo felkészült a végső és legintenzívebb megmérettetésre, a június 10-12. közötti technológiai főpróbára, amelyen 300 mérnök és Lenovo számítógépek ezrei vesznek részt.

A több mint egy évig tartó „Sok szerencsét Peking" atlétikai versenysorozaton több mint 20 000 Lenovo eszközt teszteltek le, többek között olyan sportágakban, mint az íjászat, a búvárkodás, a szinkronúszás vagy a taekwondo.

az olimpia intranetjeAz olimpia intranetjeA Lenovo, mint a Pekingi Olimpia hivatalos partnere és kizárólagos informatikai eszköz-szállítója, több mint 30 000 különféle készüléket – többek között laptopokat, monitorokat, szervereket és asztali számítógépeket – bocsát a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok Szervezőbizottságának (BOCOG – Beijing Organizing Committee for the Games of the XXIX Olympiad) rendelkezésére. A „Sok szerencsét Peking" elnevezésű versenyek alatt ezen eszközök nagy részét letesztelték és beállították , ezáltal az augusztusban majd a helyszínen dolgozó 580 Lenovo-mérnök nagy része felbecsülhetetlen értékű személyes tapasztalathoz jutott.

A tesztversenyek június elsején befejeződtek, de a végső főpróbát a június 10-12. között, a BOCOG által levezényelt esemény fogja jelenteni. Az ún. „Technikai Főpróba 2" programban az olimpiai játékok harvdereszközei és az azokat felügyelő többszáz főből álló személyzet fog részt venni, és a játékok három legintenzívebb napját szimulálják majd. Ezen a résztvevőknek olyan lehetséges problémákat kell majd megoldaniuk, illetve a vészforgatókönyveket alkalmazniuk, mint egyes felszerelések eltűnése, átvágott kábelek, biztonsági intézkedések megsértése, áramszünet, stb. A Lenovo teljes olimpiai felszerelésének közel 95%-a részt fog venni a a háromnapos intenzív próbán.

a water cube intraneteA Water Cube intranete„A Lenovo örömmel jelenti, hogy a sikeres „Sok szerencsét Peking" versenyek maradéktalanul bebizonyították azon hardvereink és kollégáink erejét és tudását, akik a Pekingi Olimpián fognak szerepelni." – mondta Alice Li, a Lenovo olimpiai marketingtevékenységéért felelős alelnöke. „A következő kihívás, amivel szembe kell néznünk, az a háromnapos főpróba, ahol a BOCOG „benyomja a számítógépes infrastruktúra ON gombját" és leteszteli az egész technológiai rendszert, miközben olyan hibák után kutat, amelyek megzavarhatják a játékok problémamentes lebonyolítását. Tudjuk, hogy számítógépeink, amelyek a világ legjobban megtervezett gépei, és elhivatott mérnökcsapatunk is kiválóan meg fog felelni ennek a kihívásnak."

A Lenovo termékeit gondosan válogatták ki az Olimpai Játékok technológiai felszerelésére, , és a „Sok szerencsét Peking" versenyek bebizonyították, hogy jellemzőik megfelelnek a kihívásoknak.  Például a ThinkCentre M55e-t – ami a játékok elsődleges asztali számítógépe – minden helyszínen letesztelték, többek között a Water Cube (Vizes Kocka) néven ismert Nemzeti Vízisport Központban is. Ezek a számítógépek különösen jól használhatók nyirkos környezetben és kiválóan működnek extrém helyzetekben is – a tesztelés során a 90%-os páratartalmat is jól bírták. A kültéri helyszíneken használt felszereléseket is speciálisan, a  pekingi nyár jelentette különleges körülményeknek – magas hőmérséklet és páratartalom, valamint sok por – megfelelően,  választották ki.

A tesztversenyek kiváló alkalmat jelentettek az eszközök hosszútávú tesztelésére. A 2008-as Olimpiai Játékok során 302, egymást szorosan követő versenyt rendeznek meg 17 nap alatt. Az eszközök a versenyek helyszínein reggel 6-tól éjfélig folyamatosan be lesznek kapcsolva, az egyéb helyeken pedig megállás nélkül működnek majd. A Lenovo gépeinek többségén olyan kritikus alkalmazások fognak futni, mint a játékok menedzsment rendszere (Games Management System), amely számos fontos területet kezel, többek között az akkreditációt, a szállítást, a sportolók beléptetését, a kvalifikációt, valamint a hivatásos és az önkéntes személyzet irányítását. A többi Lenovo-gép az Olimpiai Faluban levő Lenovo internet-termekben fog működni, továbbá segíteni fogja a vállalat helyszínen dolgozó szakembereit, és egyéb támogatást nyújt a Játékokhoz.

Ennek a bonyolult számítástechnikai infrastruktúrának a sikeres működtetése és karbantartása érdekében a Lenovo kiképzett legjobb mérnökei közül 580-at egy különösen intenzív tréning keretében, és felvértezte őket a problémamentes működés biztosításához szükséges képességekkel. Az elméleti oktatás napjai után a helyszíneken vizsgáztatják le őket, ahol kemény feladatokat kell megoldaniuk az előre megírt forgatókönyvek szerint. Az összes mérnököt kiképezték az Olmipiai Játékokon használt notebookok és asztali számítógépek működtetésére és az esetlegesen felmerülő hibák elhárítására. A Lenovo szerverein dolgozók további két napos tréningen vesznek részt. A fenti előkészületeken túl a BOCOG külön képzést tart majd a Lenovo és más olimpiai partnercégek mérnökeinek az olimpia sikeres lebonyolítása érdekében.

www.lenovointranet.com/olympic

http://www.lenovo.com/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.