Orfű neve mostanában egyre többek számára cseng ismerősen – van, akinek a tóvilágot, van, akinek a sárkányok földjét, másoknak a kihagyhatatlan Fishing on Orfű fesztivál színhelyét jelenti.

 

Orfű neve mostanában egyre többek számára cseng ismerősen – van, akinek a tóvilágot, van, akinek a sárkányok földjét, másoknak a kihagyhatatlan Fishing on Orfű fesztivál színhelyét jelenti.

 

Orfűn mindenhol felbukkan a víz: a víznyelőkön keresztül, a barlangokon és az erdei forrásokon át a hűs, tiszta vizű patakok által egészen a tavakig. Valóságos ígéret földje a nyári kánikulában. Pécstől mindössze 19 km-re számtalan vizes élményben lehet részünk: az Orfű Aquapark egész napos kikapcsolódást ígér szárazon és vízen. 7 csúszda, 1400m2 alapterületű élménymedence, pezsgőmedence, úszómedence és gyermekmedence a vízimádóknak; műfüves focipálya, strand röplabdapálya, valamint nagyméretű fa játszótér a sportosaknak.

 

Az aktív turizmus hívei számára is Orfű a tökéletes célpont. A Pécs felől érkezők kiépített kerékpárúton juthatnak el Orfűre, és most már Abaliget felé is tehetnek egy kitérőt. Az sem gond, ha nem hozunk magunkkal kerékpárt, hiszen számos kölcsönző közül választhatunk, hogy aztán tegyünk egy tókerülő biciklitúrát vagy kipróbáljuk a környékbeli hegyi kerékpárutak valamelyikét.

 

Akik jobban szeretik túrázással tölteni idejüket, szintén számos lehetőség közül válogathatnak Orfűn. A környék rendkívül gazdag természeti kincsekben és látnivalókban, melyeket változatos tanösvények, túraútvonalak mentén ismerhetünk meg. A Desztináció körtúra és a Sárkány körtúra a legfontosabb orfűi látnivalókat fűzi fel két túraútvonalra, melyek bejárását ma már egy kiépített turistatábla-rendszer segíti. A környéket ezeken felül egyéni túrák, valamint szervezett túrák keretein belül is meg lehet tekinteni.

 

www.orfu.hu

 

Program tippek:

2014. augusztus 2. Orfűi Nap és Orfűi Tó-show futás

2014. augusztus 9. II. OrfűFitt Pécsi-tó Körbeúszás (4.200 m és 1.800 m)

2014. augusztus 8-10. XII. Bluegrass Nemzetközi Akusztikus Zenei Fesztivál – Abaliget

2014. augusztus 15-17. II. Orfűi Ökofesztivál

2014. augusztus 29-31. Vitorlás Napok

2014. október 4-5. X. Orfűi Tökfesztivál

2014. október 17-19. 49. Mecsek Rallye – Historic Európa Bajnokság

2014. november 7-9. II. Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál

 

 Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük