2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Web 2.0 Symposium a Millenárison

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/10122"><img class="image thumbnail" src="/files/images/web20.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://web23.ap.hu" title="http://web23.ap.hu" width="100" height="62" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://web23.ap.hu/">http://web23.ap.hu</a> </strong></span></span><p>A tavalyi Web 2.0 Symposium sikerét követően az Agria Produkció Kft. idén március 4-én, a budapesti Millenáris Park Teátrumában rendezi a Web 2.0 Symposium című rendezvényét.<strong> </strong> </p><p>

  http://web23.ap.huhttp://web23.ap.hu

A tavalyi Web 2.0 Symposium sikerét követően az Agria Produkció Kft. idén március 4-én, a budapesti Millenáris Park Teátrumában rendezi a Web 2.0 Symposium című rendezvényét.  

  http://web23.ap.huhttp://web23.ap.hu

A tavalyi Web 2.0 Symposium sikerét követően az Agria Produkció Kft. idén március 4-én, a budapesti Millenáris Park Teátrumában rendezi a Web 2.0 Symposium című rendezvényét.  

Az egynapos program előadásai között az érdeklődők a web kettő fogalomköreiből felhasználói, üzleti és marketing témákról hallhatnak előadásokat.

A web 2.0 kifejezést Dale Dougherty, az amerikai O'Reilly Hálózat elnök-vezérigazgatója, valamint kollégája, Craig Line említette először 2004 során egy közös előadásukban. A kifejezés olyan második generációs internetes szolgáltatásokat takar, amelyek alapja a közösség; azaz a felhasználók közösen készítenek és osztanak meg egymással tartalmakat. A korábbi, első és másfeledik generációs szolgáltatásokkal ellentétben, amelyek esetében a tartalmat a szolgáltatást nyújtó fél biztosította, a webkettes szolgáltatásoknál a szerver gazdája csak a keretrendszert biztosítja, míg a tartalmat maguk a felhasználók töltik fel, hozzák létre, osztják meg vagy véleményezik. Az interaktivitás és a fogyasztók egymással folytatott kommunikációja nyomán napjainkban számtalan website köré szerveződik ilyen jellegű online közösség.

A konferencián a 35 előadó között szerepel többek között Simó György és Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgató-helyettesei, Szabó György, a Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatója, Balázs Csaba, az Econet.hu elnöke, valamint Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója.

A kiemelt témák közé tartoznak a PC utáni korszak kihívásai, az orvoslás jövője a virtuális világban, a web 2.0 szerepe a vállalati gyakorlatban, vagy a webkommunikáció és innováció a marketingben.

Az idei Web 2.0 Symposiumon első alkalommal kerül átadásra a Szupernóva-díj is. Ezt az arra három legérdemesebb honlap nyerheti el, melyek kitűnnek igényes tartalmukkal, egyedi műszaki megoldásaikkal. Az 1,000,000 összdíjazású díjról egy szakmai zsűri dönt.

„A webkettes közösségek a nemzetközi trendeknek megfelelően Magyarországon is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. Ezért is tartom úttörő jelentőségűnek ezt a konferenciát, hiszen a résztvevők itt első kézből, a témát rendkívül jól ismerő szakértők előadásaiban ismerkedhetnek meg részletesen a 21. század ezen jelenségével" – mondta Molnár Rita, az Agria Produkció konferenciaigazgatója.

A Web 2.0 Symposium részletes programja és a részvétellel kapcsolatban további információ:http://web23.ap.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.