2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

X. Kun viadal Kisújszálláson, a Horváth tanyán

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5023"><img class="image thumbnail" src="/files/images/75.thumbnail.jpg" border="0" width="64" height="100" /></a></span>2007. szeptember harmadik hétvégéjén, 14-15-16-én, immár tizedik alkalommal várja a lovas sportot szerető közönséget Kisújszállás a Horváth tanyán. <p>

 75.thumbnail2007. szeptember harmadik hétvégéjén, 14-15-16-én, immár tizedik alkalommal várja a lovas sportot szerető közönséget Kisújszállás a Horváth tanyán.

 75.thumbnail2007. szeptember harmadik hétvégéjén, 14-15-16-én, immár tizedik alkalommal várja a lovas sportot szerető közönséget Kisújszállás a Horváth tanyán.

 A nagykunsági lovashagyományokat ápoló rendezvényt pénteken egy ünnepi városi felvonulással nyitják meg, ezt követően a kunok kapujának avatására kerül sor, majd az új jurtában berendezett rovásírás történeti kiállítás megnyitójával illetve a Dr. Bartha Júlia Nagykunsági Tanulmányok c. kötetének bemutatójával folytatódik a program. Szombaton nemzetközi lovas íjász versenyt, történelmi gyalogos terepíjász-versenyt láthatnak és a kun viadal versenyszámaival (kelevéz és csatacsillag dobás, szablyahasználat) küzdenek a kun vitézi cím elnyeréséért a harcosok. Ezt követően lovasbírkózás során derül ki, hogy ki a legderekabb vitéz  a  Nagykunságon.

109 0948 img.thumbnailA nap folyamán kézművesek kirakodó vására és solymászbemutató is lesz. A napot a kunsági citerások és tárogatósok muzsikája színesíti.  Vasárnap a kettes fogathajtók versenyével, huszár tánccal és a kunsági ízek főzőversenyével folytatódik a program. Harmadik alkalommal rendezik meg a Nagykunsági félmaraton futóversenyt, ahol az általános és középiskolások valamint a bátrabb felnőttek félmaratoni távon versenyeznek. Kiegészítő programok nagykunsági termésbemutató, ahol a helyi termelők mutathatják meg az idei rekordjukat.  A gyerekek szórakozására két alkalommal malacfogó versenyt is rendezünk.  A tombola fő díja, a hagyományokhoz híven egy csikó lesz.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.