CO2CO2

A Fujitsu Siemens Computers üzleti PC-inek többsége máris teljesíti az EU alacsony készenléti áramfogyasztást előíró új irányelvének követelményeit. A 2009. január 5-én életbe lépett jogszabály egy év átmeneti időszakot engedélyez.

 CO2CO2

A Fujitsu Siemens Computers üzleti PC-inek többsége máris teljesíti az EU alacsony készenléti áramfogyasztást előíró új irányelvének követelményeit. A 2009. január 5-én életbe lépett jogszabály egy év átmeneti időszakot engedélyez.

 Az irányelv előírja, hogy 2010. január 5-től minden elektromos és elektronikus irodai és háztartási eszköznél igazolni kell az 1 watt alatti készenléti áramfogyasztást. A Fujitsu Siemens Computers innovatív „Low Power Soft Off" funkciójának köszönhetően az ESPRIMO C/E/P5730 és ESPRIMO E/P7935 sorozat PC-i, valamint a CELSIUS W370 munkaállomások már ma is jóval e küszöbérték alatt teljesítenek. A professzionális PC-k 90 százaléka 0,5 watt alatt fogyaszt készenléti üzemmódban – ezt a szintet csak 2013-tól írja majd elő törvény. Az Európa vezető IT-infrastruktúra szállítója által alkalmazott magas normák ismét bizonyítják a Fujitsu Siemens Computers környezettudatos termékpolitikáját és zöld informatikában betöltött élvonalbeli innovációs szerepét. Környezetvédelmi elkötelezettsége jegyében a vállalat tavaly 0 wattos monitorral lépett piacra.

Az irányelv célja, hogy „növelje a készenléti funkcionalitás energiahatékonyságát javító és az üzemen kívüli energiaveszteséget csökkentő technológiák elterjedtségét, ami 2020-ig várhatóan 35 TWh energia-megtakarítást eredményez a készenléti fogyasztásban az egyébként előre jelzett szinthez képest". (

(Az irányelv teljes szövege letölthető a http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:339:0045:0052:EN:PDF  címről.)

A Fujitsu Siemens Computers teljes mértékben támogatja ezt a célt. Az eszközök fogyasztásának nullához közelítése érdekében a vállalat új „mélyalvó" (Low Power Soft Off/Deep Sleep) üzemmódot fejlesztett ki. Ezzel az előre definiált beállítással a felhasználó 1 watt alá szoríthatja az energiafogyasztást készenléti üzemmódban. A konfiguráció egyedül a kapcsológombot látja el energiával, de épp csak annyival, hogy szükség esetén képes legyen „felébreszteni" a rendszert.

Az EU 2010. január 5-től jogszabályban írja elő az 1 watt alatti fogyasztást, ami egyébként a CE jelölés feltüntetésének is előfeltétele. A Fujitsu Siemens Computers már több mint 12 hónapja megfelel az előírásnak. A követelmény hatályba lépést jóval megelőző teljesítése újfent bizonyítja a vállalat piacvezető pozícióját a zöld informatika világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük