Idén is a tavasszal együtt köszönt be Győrbe a kulturális évad, végre elkezdődnek a Négy Évszak Fesztivál programjai. Az utóbbi évek hagyományaihoz híven Győr idén is számtalan kulturális meglepetést tartogat, a 17. Győri Tavaszi Fesztivál színvonalas és változatos eseményekkel várja az érdeklődőket.

 

Idén is a tavasszal együtt köszönt be Győrbe a kulturális évad, végre elkezdődnek a Négy Évszak Fesztivál programjai. Az utóbbi évek hagyományaihoz híven Győr idén is számtalan kulturális meglepetést tartogat, a 17. Győri Tavaszi Fesztivál színvonalas és változatos eseményekkel várja az érdeklődőket.

 

17. Győri Tavaszi Fesztivál – 2013. március 15 – április 6.

A 17. Győr Tavaszi Fesztivál programjai közül kedvére válogathat minden korosztály, a komoly és a könnyűzene kedvelői, a felnőttek és a gyerekek, a hölgyek és az urak, a kiállítások, a tárlatok és a gasztronómia szerelmesei.

 

A tavaszi kulturális szezon ebben az évben is egy nagyszabású szabadtéri programmal, a Magyarock Dalszínház Klapka című előadásával veszi kezdetét.

A színházkedvelőknek igazi csemege Neil Simon vígjátéka, Básti Juli és Kern András főszereplésével. A 88. utca foglyai – biztos nevetés, sok kacagás, önfeledt kikapcsolódás. 

Az egész családnak varázslatos szórakozás lesz a Budapesti Operettszínház Musicalmesék című előadása, amely kitűnő szereplőkkel és egy különleges vetítéssel is kedveskedik a nézőknek.

 

A 17. Győri Tavaszi Fesztivál a jazz rajongóit a Magyar Jazz Quartet fergeteges koncertjével kényezteti. Szakcsi Lakatos Béla és Vasvári Pál a 26 éve működő Magyar Jazz Quartet zeneszerzői idén új programot írtak az együttes részére, ami kizárólag régi magyar népdalok feldolgozásait tartalmazza. Pitti Katalin dal – opera – operett estje, és a 19 tagú Roma Hungaricum koncertje is kihagyhatatlannak ígérkezik.

 

A divat szerelmesei a Gombold újra! pályázat közel hetven kollekciójában gyönyörködhetnek. Végre a tavalyi nyertes, Farkas Anett zsindely ruha sorozata is bemutatkozik a közönségnek, ami azért is különösen érdekes a győrieknek, mert Farkas Anett a Széchenyi Egyetem hallgatója.

 

Üde színfoltként két héten át várja látogatóit a 17. Nemzetközi Baba és Játékkiállítás több száz babája és mackója, ami nemcsak a legkisebbeknek, hanem az egész családnak nagyszerű szórakozás.  A kiállítást Babakonferencia is kíséri, sőt még a babakészítés gyakorlatába is belekóstolhatunk.

 

A győri Vaskakas Bábszínház a Vas Laci! c. premierrel, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulata pedig Vackor kalandjaival kedveskedik a kicsiknek a tavasz beköszöntével.

 

Április 5. és 6. között Győr újra az ütőszene fővárosa lesz, a világ és a hazai élvonal legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé a 14. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál keretében.

14. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál – 2013. április 5., 6. (péntek, szombat)

Győr már 14. éve ad otthont Magyarország legjelentősebb ütőszenei seregszemléjének, amely mára nemcsak belföldi, hanem jelentős külföldi hírnévre is szert tett. A közönség és a szakma egyaránt nagy elragadtatással emlegeti a győri fesztivált, ahol a klasszikus ütős zene mellett jól megfér a jazz, a világzene, a kortárs ütőhangszeres játék. A Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál célja az ütős muzsika népszerűsítése, és a fiatal tehetségek közönség előtti bemutatkozása.

 

A fesztivál ideje alatt lesz menetzenélés, show dobolás, közös örömzene, afro, latin és tradicionális japán dobolás.

 

Győr az egész világot hívja közös dobolásra a Széchenyi térre.

Bárki részt vehet az örömzenélésben, aki szereti a ritmust, és valamilyen ütős eszközzel bekapcsolódik a közös játékba. A gazdag programot dobpárbajok, magyarországi ősbemutató, rituális dobzene, nagy hangszergyártó cégek kiállítása és bemutatója teszi felejthetetlenné.

Az idei Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál világsztár vendége: Bobby Rondinelli (USA), a Rainbow dobosa.

 

A fesztivál ütős produkcióit hangszeres bemutatók, előadások, workshopok egészítik ki.  A fesztiválhoz hagyományosam ütőhangszeres kiállítás is kapcsolódik, ahol az ütőhangszereket gyártó cégek mellett hazai kézműves hangszerkészítő mesterek is bemutatják termékeiket.

 

17. Győri Tavaszi Fesztivál

2013. március 15 – április 6.

Fesztiválnyitó: 2013. március 15. 18:00 Városháza tér

 

Bővebb információ és részletes program az alábbi honlapokon:

 

www.fesztivalkozpontgyor.hu

www.fesztival.gyor.hu

www.percussiongyor.hu

www.gyor.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük