3 az 1-ben ajánlataim a hétvégére szólnak, mégpedig 2019. április 19-én nyit a Holdudvar Galéria és ekkor mutatkozik be a Szimpla Kertben a KREA Minta-menü, másnap Kozma Orsi quartet a Moha Kávéház és Kultúrtérben. Jó szórakozást.

 

3 az 1-ben ajánlataim a hétvégére szólnak, mégpedig 2019. április 19-én nyit a Holdudvar Galéria és ekkor mutatkozik be a Szimpla Kertben a KREA Minta-menü, másnap Kozma Orsi quartet a Moha Kávéház és Kultúrtérben. Jó szórakozást.

 

A Holdudvar Galéria a 2013-as szezont a vizuális új média-művészetnek szenteli, és hónapról hónapra igyekszik fiatal magyar képzőművészek, videóművészek és filmesek alkotásait bemutatni.

A kiállítótérben megjelenő videók havonta változnak és elsőként Szigeti G. Csongor médiaművész PULSE (Villanások) című videóinstallációja lesz látható.

Egy pulzáló fénycsővel szerelt hirdetőtábla, az útkereszteződésben villogó sárga fény, lerobbant troli hátsó lámpája, az éjjel-nappali bolt figyelemfelkeltő ünnepi kivilágítása, buhera kapcsolószekrény ledje a kapualjban, vagy egy kiállítótérben haldokló neoncső… mind olyan tipikus jelenségek, amelyekre csak néhány kivételes, abszurd helyzetben adódik meg a rácsodálkozás lehetősége.

Az elhagyatott urbánus terek, helyiségek, a járművek, gépek, eszközök különböző villogó jeleket bocsátanak ki, sok esetben emberi jelenlét nélkül is működnek, beláthatatlan ideig. A pulzálás életjelnek tűnik az élettelen környezetben, mely a periodikusan kibocsátott fények által kis időre megmutat, formát ad, majd újra elrejt valamit.

Holdudvar Galéria – Margitsziget

Szigeti G. Csongor: PULSE (Villanások)

Megnyitó: 2013. április 19. 19:00

Megnyitja: Kaposi Dorka kurátor

A kiállítás megtekinthető: 2013. április 19. – május 26.

http://www.holdudvar.net/

http://www.facebook.com/holdudvaroldal

 

A KREA Kortárs Művészeti Iskola bemutatja: Minta-menü.

A KREA iskola lakberendező és tervezőgrafikus szakos hallgatóinak mintatervezési munkáiból nyíló kiállítását 2013. április 19-től lehet megtekinteni a Szimpla Kert emeleti szintjén.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakberendező szakos hallgatói az idei első félév során a Balaton-felvidék autentikus motívumaiból inspirálódtak, és az így létrehozott mintarendszerek az ökodesign szellemében tervezett parasztházak enteriőrjeibe illeszkednek. Ugyanezen hallgatók második féléves feladata a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző, modernista minták átgondolása volt. A Szimpla Kertben mindkét féléves munkákból kiállításra kerülnek a legizgalmasabbak.

A lakberendezők mellett a másodéves tervezőgrafikus hallgatók is bemutatkoznak; ők a többrétegű mintarendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra és az arányrendszerek ismeretében hozták létre alkotásaikat.

A bemutatásra kerülő darabok többségében manuálisan készített képzőművészeti alkotások, és azt mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.

Szimpla Kert, emelet

VII. Budapest, Kazinczy u. 14.
Megnyitó: 2013. április 19., péntek 19:00 óra
A kiállítást megnyitja: Gulyás Judit textiltervező művész

Megtekinthető május végéig a Szimpla Kert nyitvatartási idejében.

http://www.kreaiskola.hu/

www.szimpla.hu
www.kreaiskola.freeblog.hu

 

Jazz By-the-Way április 20-án a Moha-ban.

KOZMA ORSI QUARTET

 „Úgy érzem, hogy megtaláltam ezzel a zenekarral a saját hangomat, és azt a hangzásvilágot, amelyben leginkább  ki tudom magamat fejezni…" (Kozma Orsi)

A sokszorosan díjazott énekesnő, akit korábban a „Jazz+ Az" és a Cotton Club Singers szólistájaként ismerhettünk meg, most a 2008-ban alakult jazz quartetjével lép fel.

Kozma Orsi – ének

Neumann Balázs – zongora

Hárs Viktor – basszusgitár

Pusztai Csaba – ütőhangszerek

Belépő: 600 Ft 

A jegyek a férőhelyek korlátozott száma miatt elővételben vásárolhatók meg a Moha Kávéház és Kultúrtérben.

Moha Kávéház és Kultúrtér

XI. kerület Bartók Béla út 11-13.

2013. április 20-án, szombaton, 19.30-kor

http://mohacafe.hu/

http://www.facebook.com/MohaCafe

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük