2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

41 városban már 7,2 Mbps-os mobil szélessávon internetezhetnek a T-Mobile-osok

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2052"><img class="image thumbnail" src="/files/images/t_mobile.thumbnail.gif" border="0" alt="T-mobile" title="T-mobile" width="100" height="100" /></a></span> <p>A T-Mobile a mobil szélessáv (3G/HSDPA) terén vezető szolgáltatóként már 126 városban kínál gyors mobilinternetet, és ezen belül 41 városban 7,2 Mbps-os névleges sebességű hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére. </p><p>

  t-mobile

A T-Mobile a mobil szélessáv (3G/HSDPA) terén vezető szolgáltatóként már 126 városban kínál gyors mobilinternetet, és ezen belül 41 városban 7,2 Mbps-os névleges sebességű hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére.

  t-mobile

A T-Mobile a mobil szélessáv (3G/HSDPA) terén vezető szolgáltatóként már 126 városban kínál gyors mobilinternetet, és ezen belül 41 városban 7,2 Mbps-os névleges sebességű hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére.

A T-Mobile tavaly év végéhez képest további 8 településsel bővítette a mobil szélessávval lefedett városok számát, és jelenleg már a lakosság több mint 53%-a számára kínálja a valódi szélessáv élményét, azaz a komprimusszomok nélküli mobilinternetezést. Emellett a szolgáltató 3G/HSDPA-hálózatának jelentős részén tovább növelte az adatátviteli sebességet. Így Budapesten kívül újabb 40 városban tette elérhetővé a 7,2 Mbps-os adatátvitelt, amely arra alkalmas telefon vagy modem esetén a gyakorlatban jellemzően 1,6 Mbps és 3,1 Mbps közötti letöltési, illetve 1,44 Mbps névleges feltöltési sebességet biztosít. Azaz az érintett 41 településen a 7,2-es HSDPA-nak, illetve a HSUPA-nak köszönhetően az internetezés, a letöltés, a fájlok és e-mailek küldése is sokkal gyorsabb.

A piacvezető mobilcég szélessávú hálózatának kiépítésén túl kedvező ajánlatokkal segíti azokat, akik otthon vagy útközben azonos előfizetéssel, egyetlen havi díj ellenében szeretnének böngészni a világhálón. A T-Mobile legújabb akciójának keretében 1 vagy 2 éves hűségnyilatkozat vállalásakor 3 hónapig minden Mobilinternet csomag havi díja 0 forint. Az 5 vagy 8 GB-os Mobilinternet csomag 2 éves előfizetése esetén emellett a népszerű USB Stick modem 0 forintért elvihető. A T-Mobile azokra is gondolt, akik nem köteleznék el magukat, ilyen esetben a hűségnyilatkozat nélkül internet-előfizetést vásárlók három hónapig 50%-os havidíj-kedvezményt kapnak.

A T-Mobile szélessávú hálózata az alábbi településeken biztosít névlegesen 7,2 Mbps-os letöltési sebességet: Agárd, Baja, Balatonfüred, Balatonszemes, Balatonszéplak, Békés, Berettyóújfalu, Budakalász, Budakeszi, Budapest, Cegléd, Celldömölk, Csorna, Dorog, Ecser, Eger, Etyek, Gödöllő, Gyula, Hajdúhadház, Téglás, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Kiskundorozsma, Kiskunfélegyháza, Kismegyer, Makó, Mátészalka, Ménfőcsanak, Monor, Nagykovácsi, Oros, Paks, Százhalombatta, Szekszárd, Tihany, Törökbálint, Törökszentmiklós, Üllő, Üröm, Veszprém

HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access): a 3G-hálózatokon alkalmazott protokoll, amely jelentősen felgyorsítja az adatátvitelt. A HSDPA-hálózatokon a névleges letöltési sebesség jelenleg 1,8; 3,6; 7,2, illetve a későbbiekben 14,4 Mbps lehet. Jelenleg a HSDPA-hálózatokon elérhető legnagyobb névleges sebesség a 7,2 Mbps.

HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access): a 3G-hálózatokon alkalmazott protokoll, amelynek köszönhetően arra alkalmas modem esetén a névleges feltöltési érték jellemzően 1,44-2 Mbps, azonban a jövőben elérheti az 5.7  Mbps-ot is.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.