2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szarka Ágota :Durvul a baloldal

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/4620"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyarnemzet-logo.thumbnail.gif" border="0" alt="http://www.mno.hu/" title="http://www.mno.hu/" width="100" height="32" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mno.hu/">http://www.mno.hu/</a> </strong></span></span>  <p>Magyar Nemzet 2007. augusztus 27. 0:02 Mindenféle kisebbségnek, még a székelyeknek (!) is félniük kell mostantól - mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Gárda avatása miatt összehívott antifasiszta tüntetésen. </p><p> 

http://www.mno.hu/http://www.mno.hu/  

Magyar Nemzet 2007. augusztus 27. 0:02 Mindenféle kisebbségnek, még a székelyeknek (!) is félniük kell mostantól – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Gárda avatása miatt összehívott antifasiszta tüntetésen.

 

http://www.mno.hu/http://www.mno.hu/  

Magyar Nemzet 2007. augusztus 27. 0:02 Mindenféle kisebbségnek, még a székelyeknek (!) is félniük kell mostantól – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Gárda avatása miatt összehívott antifasiszta tüntetésen.

 

A rendezvényen a tolerancia nevében kis híján összevertek egy bloggert, és lapunk is megkapta a magáét. Miközben az állítólag rettegést keltõ Magyar Gárda avatásán a magyar médiapaletta összes szereplõje bántatlanul végezhette munkáját: csak akkor szóltak rájuk finoman a rendezõk, ha akadályozták a ceremóniát.

Paizs Miklós, a keresztények kiirtását szorgalmazó Tilos Rádió munkatársa úgy provokálhatta 2004-ben a rádió ellen tüntetõ, a balliberális médiumokban szintén életveszélyes ?fasiszta csõcseléknek" bélyegzett tömeget, hogy a haja szála sem görbült meg. Nyugodtan sétálgathatott transzparensével. (Lehet, hogy ez egy kicsit rosszul is esett neki.) Mindenesetre tény: a Magyar Gárda megalakulása, az avatás körüli hisztéria súlyos látlelet társadalmunk állapotáról.

Az ?alapító atyák" egyike azt mondta az avatáson: a Magyar Gárdát Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök hívta életre. A dilettáns, jövõfelélõ, népnyúzó politikájával. Ma ott tartunk, hogy egyre többen érzik úgy: a regnáló hatalom nem védi meg õket, sõt. Az állam nem értük van, hanem ellenük. A közös adóforintjaink szétgurulnak, mindenre telik odafönt, a protokollra, a haverjaiknak, csak éppen arra nem, amit a magyar állampolgárok szeretnének. Miközben folyamatos az ?ideológiai nyomás": a kultúrában, de még a gazdaság legeldugottabb szegmensében is csak olyanok juthatnak pozícióba, akik megfelelnek a hatalmon lévõ balliberális elit szerint ?modern, haladó" stb. eszmei követelményeknek. Vagyis lojálisak a jelenlegi hatalomhoz. Ebben az országban védtelen állampolgárokra lehet lövetni könnygázzal, gumilövedékkel, és még utána hónapokig, évekig lehet õket sakkban tartani különféle bírósági procedúrákkal. És ha a polgár szelíden kérdez – akár költségvetési kérdésekrõl is -, a válasz a hatalom részérõl annyi, hogy kenetteljesen ismételgeti: egyszer majd jobb lesz, egyébként pedig semmi közötök hozzá. Csak fizessétek be az adótokat…

A hazai és nemzetközi hisztériakeltés dacára több ezren voltak az avatáson, és ez azt is jelzi, nem csak a jelenleg regnáló kormány mûködése iránt rendült meg a bizalom a társadalom széles rétegeiben. Most kezd tudatosulni, hogy az Európai Unióba való belépésünk sem teremti meg a harmóniát. Egyedül vagyunk, meg kell védenünk magunkat. De erre a hatalmi elit nem alkalmas – ha ezt érzi egy nép, akkor alakít gárdát. Tudja ezt Tamás Gáspár Miklós is, aki a hiszterizált ellentüntetõk elõtt tartott beszédében arról is szólt: egy igazságosabb társadalomban nem alakult volna meg a Magyar Gárda. Tehát – pedig Gyurcsány Ferenc neve egyszer sem hangzott el a tüntetésen – a szónok is pontosan ismeri az okokat. A rettegett gárda szülõatyja valójában Gyurcsány Ferenc. Ezek után kézenfekvõ a következtetés: akár össze is foghatnának. Az alkalmatlan, súlyos társadalmi feszültségeket keltõ kormány helyes útra terelésében Tamás Gáspár Miklósnak oroszlánrésze kellene hogy legyen: meggyõzhetné elvbarátait az SZDSZ-ben és az MSZP-ben, ha tényleg tenni akarnak valamit a gyûlölet ellen, akkor olyan intézkedéseket is hozhatnának, amelyek helyreállítják a közbizalmat. Akkor talán nem kényszerülne a társadalom önvédelemre.

A napokban Tamás Gáspár Miklós úgy nyilatkozott: az öntudatos baloldaliak már megelégelték, hogy a jobboldal kiszorította õket az utcáról. Vissza fogják foglalni. Tamás Gáspár Miklós és számos elvbarátja egyébként hallatlan tehetségként méltatta Gyurcsány Ferencet. Lehet szüretelni…

Magyar Nemzet Online

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.