http://www.mno.hu/http://www.mno.hu/  

Magyar Nemzet 2007. augusztus 27. 0:02 Mindenféle kisebbségnek, még a székelyeknek (!) is félniük kell mostantól – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Gárda avatása miatt összehívott antifasiszta tüntetésen.

 

http://www.mno.hu/http://www.mno.hu/  

Magyar Nemzet 2007. augusztus 27. 0:02 Mindenféle kisebbségnek, még a székelyeknek (!) is félniük kell mostantól – mondta Tamás Gáspár Miklós filozófus a Magyar Gárda avatása miatt összehívott antifasiszta tüntetésen.

 

A rendezvényen a tolerancia nevében kis híján összevertek egy bloggert, és lapunk is megkapta a magáét. Miközben az állítólag rettegést keltõ Magyar Gárda avatásán a magyar médiapaletta összes szereplõje bántatlanul végezhette munkáját: csak akkor szóltak rájuk finoman a rendezõk, ha akadályozták a ceremóniát.

Paizs Miklós, a keresztények kiirtását szorgalmazó Tilos Rádió munkatársa úgy provokálhatta 2004-ben a rádió ellen tüntetõ, a balliberális médiumokban szintén életveszélyes ?fasiszta csõcseléknek" bélyegzett tömeget, hogy a haja szála sem görbült meg. Nyugodtan sétálgathatott transzparensével. (Lehet, hogy ez egy kicsit rosszul is esett neki.) Mindenesetre tény: a Magyar Gárda megalakulása, az avatás körüli hisztéria súlyos látlelet társadalmunk állapotáról.

Az ?alapító atyák" egyike azt mondta az avatáson: a Magyar Gárdát Gyurcsány Ferenc jelenlegi miniszterelnök hívta életre. A dilettáns, jövõfelélõ, népnyúzó politikájával. Ma ott tartunk, hogy egyre többen érzik úgy: a regnáló hatalom nem védi meg õket, sõt. Az állam nem értük van, hanem ellenük. A közös adóforintjaink szétgurulnak, mindenre telik odafönt, a protokollra, a haverjaiknak, csak éppen arra nem, amit a magyar állampolgárok szeretnének. Miközben folyamatos az ?ideológiai nyomás": a kultúrában, de még a gazdaság legeldugottabb szegmensében is csak olyanok juthatnak pozícióba, akik megfelelnek a hatalmon lévõ balliberális elit szerint ?modern, haladó" stb. eszmei követelményeknek. Vagyis lojálisak a jelenlegi hatalomhoz. Ebben az országban védtelen állampolgárokra lehet lövetni könnygázzal, gumilövedékkel, és még utána hónapokig, évekig lehet õket sakkban tartani különféle bírósági procedúrákkal. És ha a polgár szelíden kérdez – akár költségvetési kérdésekrõl is -, a válasz a hatalom részérõl annyi, hogy kenetteljesen ismételgeti: egyszer majd jobb lesz, egyébként pedig semmi közötök hozzá. Csak fizessétek be az adótokat…

A hazai és nemzetközi hisztériakeltés dacára több ezren voltak az avatáson, és ez azt is jelzi, nem csak a jelenleg regnáló kormány mûködése iránt rendült meg a bizalom a társadalom széles rétegeiben. Most kezd tudatosulni, hogy az Európai Unióba való belépésünk sem teremti meg a harmóniát. Egyedül vagyunk, meg kell védenünk magunkat. De erre a hatalmi elit nem alkalmas – ha ezt érzi egy nép, akkor alakít gárdát. Tudja ezt Tamás Gáspár Miklós is, aki a hiszterizált ellentüntetõk elõtt tartott beszédében arról is szólt: egy igazságosabb társadalomban nem alakult volna meg a Magyar Gárda. Tehát – pedig Gyurcsány Ferenc neve egyszer sem hangzott el a tüntetésen – a szónok is pontosan ismeri az okokat. A rettegett gárda szülõatyja valójában Gyurcsány Ferenc. Ezek után kézenfekvõ a következtetés: akár össze is foghatnának. Az alkalmatlan, súlyos társadalmi feszültségeket keltõ kormány helyes útra terelésében Tamás Gáspár Miklósnak oroszlánrésze kellene hogy legyen: meggyõzhetné elvbarátait az SZDSZ-ben és az MSZP-ben, ha tényleg tenni akarnak valamit a gyûlölet ellen, akkor olyan intézkedéseket is hozhatnának, amelyek helyreállítják a közbizalmat. Akkor talán nem kényszerülne a társadalom önvédelemre.

A napokban Tamás Gáspár Miklós úgy nyilatkozott: az öntudatos baloldaliak már megelégelték, hogy a jobboldal kiszorította õket az utcáról. Vissza fogják foglalni. Tamás Gáspár Miklós és számos elvbarátja egyébként hallatlan tehetségként méltatta Gyurcsány Ferencet. Lehet szüretelni…

Magyar Nemzet Online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük