2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fókuszban az utazóközönség:Utas barát fejlesztés és környezetkímélő flotta a Zóna Taxi Zrt. terveiben.

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14072"><img class="image thumbnail" src="/files/images/DSC00202.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p align="left">Samu Attila vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a Zona Taxi új, utas elégedettséget mérő szolgáltatásának bevezetését. A cég környezetkímélő flotta bővítéséről is határozott.</p><p align="left">

 dsc00202.thumbnail

Samu Attila vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a Zona Taxi új, utas elégedettséget mérő szolgáltatásának bevezetését. A cég környezetkímélő flotta bővítéséről is határozott.

 dsc00202.thumbnail

Samu Attila vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be a Zona Taxi új, utas elégedettséget mérő szolgáltatásának bevezetését. A cég környezetkímélő flotta bővítéséről is határozott.

A társaság 2006. augusztus 15-én kezdte meg működését a Budapest Airport Zrt. hivatalos taxi szolgáltató partnereként. A szolgáltatásunk indulása óta eltelt közel két év alatt fokozatosan fejlesztette személyszállítói rendszerét és gépjármű flottáját. Jelenleg több mint háromszáz egységes megjelenésű, fekete, elsősorban Volkswagen Passat gépkocsi alkotja gépjárműparkúkat.  Az autók átlag életkora 20 hónap.

az uras ezzel a távvezérlővel jelez vissza, amit bveszálláskor kap a gépkocsivezetőtőlAz uras ezzel a távvezérlővel jelez vissza, amit bveszálláskor kap a gépkocsivezetőtőlA környezet védelme kezdetektől fogva az üzletpolitika fő szempontja volt.

A flotta korszerűsítésének legújabb eleme a BlueMotion technológiával készült, környezetkímélő motorokkal felszerelt Volkswagen Passatok szolgálatba állítása. A BlueMotion Passatok használatával a káros anyag kibocsátása évente megközelítőleg 1 tonnával csökkenthető gépkocsinként.

A cég számára mindenkor kiemelkedő fontos az utasok elégedettsége és biztonsága. 

a távvezérlőA távvezérlőA minőségi szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlen az utasok véleményének ismerete.

 Ennek érdekében a gépjárművekben egy világújdonságnak számító utas elégedettségi rendszer kerül bevezetésre. Ennek lényege, hogy az utasok egy piros gomb használatával értesíthetik központukat az esetleges problémákról, így on-line információáramlás segíti az azonnali intézkedést. A műholdas összeköttetéssel működő rendszer azonnali helymeghatározást is lehetővé tesz, és adatokat szolgáltat a jármű helyzetéről, aktuális sebességéről Mindez a közlekedés biztonságát is növeli.

vw passat blue montion belső tereVW Passat Blue Montion belső tereHorváth László az Auto Securit Zrt. vezérigazgatója a flottamenedzsment rendszer kiépítéséről tartott tájékoztatót, technikai részletekkel Babosi István műszaki igazgató szolgált.

A Zóna Taxi utasai ezentúl egy speciális mérő segítségével alkothatnak véleményt a szolgáltatás színvonaláról. A taxiscég ráadásul olyan gombbal is felszerelte autóit, amelynek segítségével a szolgáltatással elégedetlen utas a diszpécserszolgálatnak azonnal jelezni tud. Mindezt az Auto Securit Zrt. skyguard®team, műholdas flottamenedzsment rendszere biztosítja.

dsc00080.thumbnailA flottamenedzsment szolgáltatást az Auto Securit Zrt., a magyar gépjárművédelmi és flottamenedzsment szektor meghatározó, már több mint húsz éves múlttal rendelkező cége nyújtja a taxi társaságnak.

A rendszer mind az Európai Unió CE, mind a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legmagasabb fokú minősítésével rendelkezik. A rendszer beszerelése a cég új, az Európai Unió 2010-es biztonsági előírásainak megfelelően kialakított korszerű telephelyén történt, a szereléseket minden esetben vagyonvédelmi rendszerszerelői képesítéssel rendelkező műszaki kollegák végezték.

az utas billenytűzet: a felkiáltójeles a pánikgomb, a többivel minősíthetAz utas billenytűzet: A felkiáltójeles a Pánikgomb, a többivel minősíthetA szolgáltatás része a műholdas helymeghatározó rendszer, mely segítségével, nagy pontossággal meg lehet határozni az autó helyét, így a rendszer biztonságot nyújt a tolvajok és rablók ellen is.

A gépjárművek flottamenedzsment rendszere lehetővé teszi a folyamatos kapcsolattartást a jármű és a diszpécser között, így az on-line járműkövetés által azt is látja a Zóna Taxi diszpécsere, hogy mely taxi foglalt, mely szabad, valamint hogy milyen sebességgel halad éppen.

a pánikgomb megnyomása azonnali riasztást vált ki a taxis diszpécserközpontbanA Pánikgomb megnyomása azonnali riasztást vált ki a taxis diszpécserközpontbanAz új rendszer lehetővé teszi, hogy a Zóna Taxi utasai azonnal véleményt mondhatnak a szolgáltatás minőségéről. A gépjárművekben működő utas-elégedettség mérő rendszer révén az utasok egy gomb megnyomásával jelezhetik, hogy milyen mértékben elégedettek a szolgáltatással

Az utazóközönség véleményét a rendszer rögzíti, így a taxitársaság azonnali visszajelzést kap, hol kell adott esetben javítani szolgáltatása színvonalán. A rendszer segítségével az udvariatlan vagy felkészületlen sofőröket is ki lehet szűrni.

A Zóna Taxi egy speciális gombot is elhelyezett autóiban. A gomb segítségével a taxi utasa azonnal jelezni tudja, ha bizonytalanságban érzi magát. A jelzés a Zóna Taxi diszpécserközpontjába érkezik, amely azonnali rádiókapcsolatot tud létesíteni a sofőrrel. A gomb megnyomásával automatikusan információt szolgáltat a kocsi elhelyezkedéséről is, elősegítve ezzel az azonnali intézkedést, azaz egy másik taxi helyszínre küldését.

Az új szolgáltatások jelenleg egyedül a Zóna Taxi fedélzetén élvezhetőek. A teljes körű alkalmazás ezév szeptemberétől várható.

A Volkswagen a BlueMotion technológia révén lehetőséget nyújt a környezet tudatos autózásra. A sajtótájékoztatón Lévai Zsolt, a Budapest Airport Zrt. részéről a szolgáltatások színvonalának idegenforgalomi jelentőségét hangsúlyozta. A hozzánk érkezők és távozók Ferihegyen szereznek benyomást az országról, és ezért van nagy jelentősége a taxi társaság újabb utas barát fejlesztéseinek.

Tausz Anikó

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.