2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Színes kavalkád

3 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/2605"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Program.thumbnail.jpg" border="0" alt="Program" title="Program" width="69" height="100" /></a></span> </strong>Már tavaly is nagy siker volt, várhatóan az idén is az lesz a rendezvénysorozat, nyolc, egymást követõ hétvégén, Budapesten a Lánchídon. Talán nincs is olyan mûvészeti ág, aminek a képviselõi ne kapnának bemutatkozási lehetõséget.</p><p>

 

program Már tavaly is nagy siker volt, várhatóan az idén is az lesz a rendezvénysorozat, nyolc, egymást követõ hétvégén, Budapesten a Lánchídon. Talán nincs is olyan mûvészeti ág, aminek a képviselõi ne kapnának bemutatkozási lehetõséget.

 

program Már tavaly is nagy siker volt, várhatóan az idén is az lesz a rendezvénysorozat, nyolc, egymást követõ hétvégén, Budapesten a Lánchídon. Talán nincs is olyan mûvészeti ág, aminek a képviselõi ne kapnának bemutatkozási lehetõséget.

demszky gábor Európa legtöbb nagyvárosában van olyan híd – mondta a rendezvényekrõl szólva Demszky Gábor fõpolgármester – ami kifejezetten csak a gyalogosoké. Találunk ilyet Párizsban, Prágában – és most néhány napig Budapesten is. A fõváros legszebb hídja, a Lánchíd, június 23-tól augusztus 12-ig, minden hétvégén színpaddá változik. Ám a lehetõségek nem korlátozódnak kizárólag a hídra. A fõváros gyalogos övezetei – az a közösségi tér, ahol kulturális rendezvényeket lehet tartani – az idén jelentõsen bõvülni fognak. A Kiskörúton belüli terület egyre inkább átalakul, ezáltal a belvárosi életminõség lényegesen javulni fog. Budapest máris igazi, hamisítatlan fesztiválváros. Legnagyobb rendezvényei egyre jobb minõsítéseket kapnak a nemzetközi mezõnyben. Ebbe a sorozatba illenek most bele a ?Nyár a Lánchídon" eseményei, felidézve a századfordulós Budapest hangulatát, a hazai népzenei és táncos életet, a jazz és a komolyzene világát egyaránt. Felvonulnak majd zenészek: harmonikás, citerás, pánsípos, cimbalmos, jönnek mutatványosok: zsonglõrök, akrobaták, lesz operett – a Mágnás Miska – a fesztiválzenekar sokak által várt koncertjének színhelye a Hõsök tere lesz. Õk – eltérõen az eddig megszokottaktól – idei mûsorukat a legnépszerûbb keringõdallamokból állítják össze. A város szórakozásának örömét némileg talán beárnyékolhatja, hogy elkerülhetetlen és tovább nem halasztható karbantartás miatt ekkor zárják le a Szabadság hidat is – de csak az autósok elõtt. A gyalogosok és kerékpárosok továbbra is közlekedhetnek majd a hídon.

horváth csaba Horváth Csaba fõpolgármester helyettes inkább a népzenei programokat emelete ki. A mûsor-vonulatban helyet kapnak a Kárpát-medence népeinek zenéi, táncai, jazz és világzene, folklór, magyar, ír, kelta hagyományos zene váltja majd egymást, nyolc héten keresztül. Külön figyelmet érdemel a ?Komolyan és könnyedén" címmel jelzett két este, augusztus 4. és 5. Annak bizonyítására szolgál majd, hogy klasszikus zenét nemcsak koncerttermekben lehet hallgatni, elegánsan felöltözve, hanem akár séta közben is. Ezen a két estén a legtehetségesebb fiatal mûvészek mutatkoznak be, akik közül a legtöbben a Zeneakadémia frissen végzett vagy még jelenlegi hallgatói. A Lánchídon több alkalommal találkozhatunk majd azokkal a fiatalokkal is, akiket a Fringe Fesztivál zsûrije választott ki és az ott elért sikerük jutalmaként kapnak újabb fellépési lehetõséget. Az akkor bemutatkozott 350 ifjú mûvészbõl most kilencven léphet újból pódiumra.

Annak ellenére, hogy a sorozat megrendezése mintegy 82 millió forintba kerül – köszönhetõen a Szerencsejáték Rt. támogatásának – kivétel nélkül minden esemény ingyen látogatható, végig a nyolc héten keresztül.

http://www.festivalcity.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.