2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Cisco ismertette a következõ generációs adatközpontokról alkotott koncepcióját

7 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3824"><img class="image thumbnail" src="/files/images/CiscoSystems.thumbnail.gif" border="0" alt="CISCO" title="CISCO" width="100" height="63" /></a></span>  <p><strong>A Cisco számos új,   adatközponti terméket és megoldást mutatott be, amellyel az ügyfelek hatékonyabban kihasználhatják az adatközpontok erõforrásait, az eddigieknél is gördülékenyebb üzletvitelt biztosíthatnak a felhasználóknak, költséghatékonyabb tárolóhálózatokat építhetnek ki, és még nagyobb adatbiztonságot szavatolhatnak.</strong></p><p>

cisco 

A Cisco számos új,   adatközponti terméket és megoldást mutatott be, amellyel az ügyfelek hatékonyabban kihasználhatják az adatközpontok erõforrásait, az eddigieknél is gördülékenyebb üzletvitelt biztosíthatnak a felhasználóknak, költséghatékonyabb tárolóhálózatokat építhetnek ki, és még nagyobb adatbiztonságot szavatolhatnak.

cisco 

A Cisco számos új,   adatközponti terméket és megoldást mutatott be, amellyel az ügyfelek hatékonyabban kihasználhatják az adatközpontok erõforrásait, az eddigieknél is gördülékenyebb üzletvitelt biztosíthatnak a felhasználóknak, költséghatékonyabb tárolóhálózatokat építhetnek ki, és még nagyobb adatbiztonságot szavatolhatnak.

 A vállalat ezzel egy idõben ismertette a következõ generációs adatközpontokról alkotott elképzelését, amely a Data Center 3.0 nevet kapta. Az új megoldás keretében az ügyfelek virtualizált kiszolgálókra, tároló- és hálózati erõforrásokra támaszkodva valós idõben és dinamikusan összehangolhatják az infrastrukturális szolgáltatásokat, egyben optimalizálhatják az alkalmazások teljesítményét, a szolgáltatási szinteket, a rendszer mûködésének hatékonyságát, illetve a rendszer elemei közötti együttmûködést.

A következõ mintegy két évben a Cisco több olyan innovatív termékkel, programmal és új funkcióval jelenik majd meg a piacon, amelyekkel az ügyfelek valóra válthatják a Cisco Data Center 3.0-val kapcsolatos elképzeléseket. A most bemutatott termékek és programok ezt a koncepciót hivatottak alátámasztani, és az elsõ lépésnek tekinthetõk az adatközpontok új generációjának megteremtése felé.

A VFrame Data Center olyan szolgáltatás-összehangolási platform, amely a hálózati intelligencia segítségével együttesen, virtualizált szolgáltatásokként kezeli a különbözõ erõforrásokat. Ez az ágazatban elsõként használt megközelítési mód jelentõsen lecsökkenti az alkalmazások rendszerbe állítási idejét, összességében hatékonyabbá teszi az erõforrások felhasználását, és nagyobb üzleti rugalmasságot eredményez.

A VFrame DC révén az ügyfelek valamennyi számítási, tároló és hálózati infrastruktúrát virtualizált szolgáltatások együtteseként kapcsolhatnak össze. Ez a szolgáltatás szintû megközelítés egyszerû, mégis hathatós lehetõséget biztosít minden alkalmazás szinten konfigurált szolgáltatás gyors áttekintéséhez, ezáltal számottevõen javítható a hibaelhárítás és a változáskezelés minõsége.

A Cisco Wide Area Application Services (WAAS) új szoftverváltozatában a piacon elsõként jelenik meg a ?megbízható WAN-optimalizációs" (trusted WAN optimization) megoldás, amely biztonságos WAN-gyorsítást és az alkalmazások teljesítményének pontos felügyeletét segíti elõ. A Cisco WAAS-készülékekhez erõs adattitkosítást biztosító szoftverrel az informatikusok a szervezet egészére nézve végrehajthatják a WAN-optimalizációt, ugyanakkor akár fokozhatják a fiókirodák biztonságát.

Az új Cisco ACE XML Gateway szoftver révén biztonságossá tehetõk a webes szolgáltatások, azaz az ügyfelek hatékonyabban felügyelhetik, jobban átláthatják és kihasználhatják az XML alkalmazásokat és a Web 2.0-s szolgáltatásokat. Az új szoftver sokféle új funkcióval és tulajdonsággal rendelkezik, emellett pedig bõvített teljesítményfigyelõ és kimutatáskészítõ lehetõségekkel bír. Ezzel hatékonyabb mûködés és kapacitástervezés válik lehetõvé a Cisco ACE XML Gateway szoftverrel biztosított webes szolgáltatások esetében.

A Cisco MDS 18/4 Multiservice Module tizennyolc 4 Gbit/s-os Fibre Channel és négy gigabites Ethernetes IP-tárolóhálózati szolgáltatási porttal rendelkezik. A modul virtuális SAN-ok (VSAN), VSAN-ok közötti útválasztást (IVR), nagy teljesítményû, IP alapú Fibre Channel távoli SAN bõvítést, elosztott tárolóhálózati szolgáltatásként integrált Cisco többrétegû adatközponti switch (MDS) adathordozó-titkosítást (SME), fejlett FICON (Fiber Connectivity) szolgáltatásokat, költséghatékony Etherneten keresztül továbbított SCSI szerverkapcsolatot, illetve a biztonsági mentésekhez, valamint az adatreplikálásokhoz a WAN-erõforrások optimalizálására szolgáló számos funkciót biztosít.

A kompakt méretû, ugyanakkor nagy tudású Cisco MDS 9222i Multiservice Modular Switch ideális megoldást kínál a különbözõ vállalati részlegek és a távoli fiókirodai tárolóhálózatok (SAN-ok) kiépítéséhez. Optimális platformot biztosít a nagy teljesítményû SAN bõvítési megoldásokhoz, az elosztott intelligens tárolóhálózati szolgáltatásokhoz, valamint költséghatékony többprotokollos kapcsolatot nyújt

A közép- és nagyvállalati ügyfelek számára készült Cisco MDS 9134 Multilayer Fabric Swith 4, illetve 10 Gbit/s vonalsebességû portot kínál kedvezõ áron és mindössze 1 RU helyigénnyel. Mivel 24-rõl rugalmasan bõvíthetõ 32 portra, és lehetõség van két 10 Gbit/s sebességû port aktiválására, az új Cisco tárolóhálózat VSAN-ok, PortChannelek, garantált szolgáltatásminõséget (QoS) és a FICON protokoll integrációját is kínálja, valamint megfelelõ biztonságot a vállalati részlegek és a nagyvállalati szintû SAN-ok számára.

A Cisco Data Mobility Manager (DMM) olyan tárolóhálózat alapú adatmigrációs megoldás, amely folyamatosan képes adattömbök továbbítására különbözõ adattároló tömbök között és eltérõ távolságokra attól függetlenül, hogy a host gép éppen online vagy offline állapotban van. Mivel nincs szükség host részegység telepítésére, ezzel elkerülhetõ, hogy a szervereken telepíteni és licencelni kelljen a hardver- és szoftverelemeket, így rengeteg idõ, költség és bajlódás megspórolható. Emellett a hostgép központi feldolgozóegysége (CPU) és sávszélességciklusai teljes egészében az alkalmazás rendelkezésére áll, így az alkalmazások teljesítménye gyakorlatilag nem csökken.

A Cisco Storage Media Encryption (SME) megoldását a Cisco alapú SAN tárolóhálózatokba integrálva zökkenõmentes adattitkosítási felügyeletet kínál különbözõ SAN-hoz kapcsolódó tárolóeszközökhöz, így például lemezes és szalagos meghajtókhoz, illetve virtuális szalagkönyvtárakhoz.

Az amerikai szabványügyi intézet (ANSI) T11-es szabványát alapul véve a Cisco N-Port Virtualizer (NPV) leegyszerûsíti a nagyobb SAN-okhoz kapcsolódó blade szerver környezetek rendszerbe állítását és telepítését. esetében érhetõ el.

A Smart Call Home egy olyan új kapcsolt szolgáltatási funkció, amely a Cisco SMARTnet-en keresztül proaktív, részletes diagnosztikai és valós idejû riasztást biztosít az alaphálózat készülékein. A szolgáltatás elsõként a Cisco Catalyst 6500 sorozatú switchekhez lesz elérhetõ, de idõvel más Cisco termékekben is megjelenik. A Call Home szolgáltatással üzemelõ készülékek folyamatosan figyelemmel kísérik a hálózati eszköz állapotát, és biztonságos adatátvitellel automatikusan értesítik az ügyfelet, ha bármilyen probléma merülne fel. www.cisco.com/go/smartcall.

A Cisco Data Center Assurance Program (DCAP) a piacon az elsõ rendszer és megoldás szintû belsõ teszt rendszere, amely az adatközponti infrastruktúra kiépítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges valamennyi részegységre kiterjed.

A DCAP gyorsabb rendszerbe állítással, alacsonyabb kockázattal, illetve a végpontok közötti stabilitás és méretezhetõség javításával, a rendszer állásidejének csökkentésével, a gyorsabb visszaállítás támogatásával, valamint a gyorsabb, megbízható technológiai frissítésekre jár.

 A Cisco a DCAPprogram keretében ellenõrizte, a LAN, SAN, az üzletmenet folytonossága, az optikai hálózatközi technológiák, az alkalmazásszintû hálózati szolgáltatások, a globális terheléselosztás, valamint a WAAS (Wide Area Application Service) szempontjából a hálózati és rendszerarchitektúrákat.

http://newsroom.cisco.com/networkersUS/2007/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.