IndiaIndiaÁprilis 1-én megindul a csomagforgalom a GLS, a három legnagyobb európai expressz csomagszállító egyike, és a Gati Limited, az indiai piac vezető logisztikai szolgáltatója között. A két cég 2008. február 25-én írt alá együttműködési megállapodást.

  IndiaIndiaÁprilis 1-én megindul a csomagforgalom a GLS, a három legnagyobb európai expressz csomagszállító egyike, és a Gati Limited, az indiai piac vezető logisztikai szolgáltatója között. A két cég 2008. február 25-én írt alá együttműködési megállapodást.

„Új partnerünk, a Gati Limited révén ügyfeleink India egyik vezető expressz szállító és logisztikai megoldás-szolgáltató cégével léphetnek kapcsolatba" – mondta Rico Back,  General Logistics Systems BV, Amsterdam (GLS) CEO. „Ezzel egy ígéretes piacot teszünk hozzáférhetővé a számukra."

Szállítás többféle közlekedési eszközzel

Az ország egész területét lefedő elosztóhálózatával a Gati Ltd. 604 körzetből 594-be szállít Indiában. A cég több, mint 3500 alkalmazottat foglalkoztat és 2000 üzleti partnerrel működik együtt. A teher- és csomagszállítás éppúgy része a portfoliójának, mint a raktározás és a logisztikai megoldások. A közúti és vasúti szállítás mellett a Gati az Air India légitársasággal szorosan együttműködve teljesít országos expressz légiszállításokat. Tengeri teher- és konténeres szállítást is vállalnak az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A cég részvényeit jegyzik az Indiai Nemzeti Tőzsdén (NSE) és a Bombay-i Tőzsdén (BSE).

„Új partnerünk egyik erőssége a magas színvonalú informatika" – mondja Saadi Al-Soudani, Managing Director International, GLS. „A Gati-nál alapszolgáltatásnak számít a küldemények internetes nyomon követése, illetve kérésre az ügyfél SMS-ben vagy e-mail-ben történő értesítése a küldemény megérkezéséről." Al-Soudani meg van győződve arról, hogy az új nemzetközi partner teljesíteni fogja a GLS szigorú minőségi követelményeit: „A Gati volt az első indiai cég, amely megszerezte az ISO 9001-es tanúsítványt."

Nagy az igény az európai hálózatra és a megbízhatóságra

A szerződés február 25-i aláírásakor Delhiben Mahendra Agarwal, Gati Limited CEO, szintén elégedettségét fejezte ki cége új partnerével kapcsolatban: „A 36 országban működő GLS-ben, olyan partnerre találtunk, amely lefedi az európai ügyfeleink számára fontos valamennyi célpontot." Az indiai gazdaság fellendülőben van, és egyre több vállalat exportál. „Különösen az elektronikai iparban egyre nagyobb az igény kisméretű alkatrészek gyors, megbízható szállítására. Rendszeres és pontos szállítási határidői és a minőségorientált hálózata miatt számunkra a GLS a legjobb választás."

Az Indiából érkező csomagok a GLS frankfurti légiszállítási elosztóközpontján, illetve a németországi neuensteini központi elosztóközponton keresztül jutnak el a GLS európai leányvállalatainak és partnereinek elosztóközpontjai felé. Indiában a GLS hálózatából érkező küldemények először a delhi központi elosztóba kerülnek. Innen a Gati 19 expressz elosztóközpontján keresztül továbbítja őket célpontjuk felé.  Mindezeknek köszönhetően a világ hetedik legnagyobb országa, 3,2 millió négyzetkilométeres területével és 1,1 milliárd fős lakosságával, sokkal közelebb kerül az európai csomagfeladókhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük