www.interoute.comwww.interoute.com

Az Interoute, Európa új generációs hálózatának tulajdonosa, illetve a GO, Málta quad-play telekommunikációs szolgáltatója megegyeztek, így hamarosan elindulhat a Málta és Olaszország – valamint a kontinens többi része – közötti második tenger alatti kábel lefektetése, az Interoute hálózatán keresztül.

 

 www.interoute.comwww.interoute.com

Az Interoute, Európa új generációs hálózatának tulajdonosa, illetve a GO, Málta quad-play telekommunikációs szolgáltatója megegyeztek, így hamarosan elindulhat a Málta és Olaszország – valamint a kontinens többi része – közötti második tenger alatti kábel lefektetése, az Interoute hálózatán keresztül.

 

A „GO 1 Mediterrán Kábelrendszer" néven ismert projekt befejezése őszre várható. Ennek következtében Málta növekvő telekommunikációs igényeit egy rugalmasabb, biztonságosabb és nagyobb kapacitású hálózat fogja kiszolgálni.

A 290 km hosszú, négy szálpáron futó kábel  az olaszországi Mazara del Vallo-nál ér partot. Az EIT-vel (Emirates International Telecommunications) való együttműködésnek köszönhetően az új kábel révén kilencszeresére nő Málta jelenlegi internetes kapacitása. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szigetország beteljesítse célját, és egyfajta infokommunikációs központtá váljon a Mediterráneumban.

Sonny Portelli, a GO elnöke elmondta, hogy az új kábelrendszert azért hozzák létre, hogy rugalmasabbá, katasztrófatűrőbbé tegyék jelenlegi kapcsolataikat. "Az új, tenger alatti kábel a GO nemzetközi kapacitását gyarapítja, és a Máltán várhatóan jelentkező szélessáv iránti óriási igényt fogja kielégíteni. Ráadásul a GO-nak lehetősége lesz arra, hogy további szélessávú kapacitást szerezzen be az Interoute-tól" – nyilatkozta Sonny Portelli.

Ez a projekt az egyik állomása annak a hálózatépítő stratégiának, amelyet az Interoute 2004-ben indított útjára. Azóta új generációs hálózata Európa üzleti központjaiból  már a Mediterráneum, Délnyugat-Ázsia, Közel-Kelet és Észak-Afrika területére is eljutott.

Mivel a szélessávú és a fejlett szolgáltatások iránti kereslet továbbra is növekvő tendenciát mutat (elsősorban az internetes gazdaság, valamint a szélessáv iránti igény okán), az olyan hálózati szolgáltatók, mint az Interoute, amelyek saját száloptikás hálózattal rendelkeznek, kiváló helyzetben vannak a sávszélességre irányuló igények kielégítéséhez.

Gareth Williams, az Interoute vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: "Az Interoute büszke arra, hogy részt vállalhat ebben az előremutató vállalkozásban, amelynek jelentős hatása lesz Málta és a helyi vállalatok üzleti életére. A kábel segítségével a GO és az Interoute  új lehetőségeket teremt Málta számára az Európai Unió, Észak-Amerika és a Közel-Kelet területén, sőt még azon is túl. A szigetország fizikailag is kapcsolódhat az Interoute optikai kábeles hálózatához, Európa legnagyobb kommunikációs platformjához, amelynek révén szinte azonnal elérheti az olyan üzleti központokat, mint London, Párizs, Amszterdam vagy Róma.

Az EIT a TECOM Investments és a Dubai Investment Group közös vállalkozása (mindkét csoport a Dubai Holding tagja). Az EIT 2006-ban alakult, világszerte különböző telekommunikációs cégekbe fektet be azzal a céllal, hogy jelentős érdekeltséget szerezzen az iparág vállalataiban.

Az EIT a GO legnagyobb részvényese, emellett azonban számos más telekommunikációs cégbe is befektetett, amilyen például a Tunisie Telecom (Tunézia legnagyobb telekommunikációs hálózati szolgáltatója) vagy az Interoute.

Az Interoute Európa leggyorsabban fejlődő távközlési szolgáltatója, valamint Európa legfejlettebb és legsűrűbben átszőtt, 54000 km hosszú hang- és adathálózatának tulajdonosa. Teljeskörű szolgáltatást nyújtó új generációs hálózata több mint 12000 ügyfelet szolgál ki a kiskereskedelemtől a pénzügyi szektorig, közöttük megtalálhatjuk Európa e területeken legfontosabb vállalatait csakúgy, mint Észak-Amerika, Dél- és Kelet-Ázsia legnagyobb szolgáltatóit, kormányokat, egyetemeket és kutatóközpontokat. Ezek a szervezetek az Interoute-ot találták az ideális partnernek tartalmaik tárolására, nagykereskedelmi tranzitszolgáltatások igénybevételére, nagyvállalati hálózatokhoz való hozzáférés kialakítására vagy új szolgáltatások létrehozására. Európában, Észak-Amerikában és Dubaiban található irodáin keresztül az Interoute birtokosa és üzemeltetője Európa legnagyobb üzleti központjaiban található sűrűn összekapcsolt városi hálózatoknak. Több mint 1 milliárd euró értékű e-kereskedelmi tranzakció folyik át adatközpontjain minden nap, így az Interoute kulcsfontosságú része Európa digitális ellátási láncának.

http://www.interoute.com/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük