2023.január.28. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Holocaust 1990 után – nemzetközi konferencia Berlinben

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13136"><img class="image thumbnail" src="/files/images/CHB.thumbnail.JPG" border="0" width="100" height="73" /></a></span> <p>A Humboldt Egyetem és a berlini Collegium Hungaricum Gragger Intézete közös szervezésében három napos konferencia kezdődik május 22-én „Az anamnézis módozatai" címmel.</p><p>

 chb.thumbnail

A Humboldt Egyetem és a berlini Collegium Hungaricum Gragger Intézete közös szervezésében három napos konferencia kezdődik május 22-én „Az anamnézis módozatai" címmel.

 chb.thumbnail

A Humboldt Egyetem és a berlini Collegium Hungaricum Gragger Intézete közös szervezésében három napos konferencia kezdődik május 22-én „Az anamnézis módozatai" címmel.

A tanácskozás a Holocaustra való emlékezés tendenciáit és stratégiáit vizsgálja a kelet- és középeurópai posztkommunista országok – Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Ukrajna, valamint a németországi „új tartományok" – 1990 utáni történelmében.

A konferencia fő témái közé tartozik az emlékezés és a média kapcsolata. Az előadások a film, a televízió, az írott publikációk és a kiállítások funkcióját tárgyalják a múlt felidézésében és újraértelmezésében. A három nap során kiemelt figyelmet kap az egyéni, illetve családi emlékezet a múltról alkotott kollektív elképzelésekben játszott szerepe, a Holocaustról szóló nyilvános viták változása, és a múlt szemléletének esetleges kommercializálódása.

A kanadai, lengyel, német, svájci, szlovák és ukrán meghívottak között van Erős Ferenc pszichológus és Marsovszky Magdolna irodalomtörténész is. A Collegium Hungaricum Berlint Berger Ágnes pszichológus és Fehéri György irodalomtörténész képviseli.

A konferencia során bemutásra kerül Groó Diana Urlicht (Ősfény) című rövidfilmje is.

http://www.hungaricum.de/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.