2023.november.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jó példa ragadós

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11233"><img class="image thumbnail" src="/files/images/post-it_kornyezetbarat_kep11.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>A 3M elkészítette jól ismert Post-it termékcsaládjának környezetbarát változatát. A cég hazai leányvállalata az EMAK Intézettel közösen faültetési programot indít. Az összegyűjtött pénz felhasználásába a termékek vásárlóinak is lesz beleszólása.</p><p>

 post it kornyezetbarat kep11.thumbnail

A 3M elkészítette jól ismert Post-it termékcsaládjának környezetbarát változatát. A cég hazai leányvállalata az EMAK Intézettel közösen faültetési programot indít. Az összegyűjtött pénz felhasználásába a termékek vásárlóinak is lesz beleszólása.

 post it kornyezetbarat kep11.thumbnail

A 3M elkészítette jól ismert Post-it termékcsaládjának környezetbarát változatát. A cég hazai leányvállalata az EMAK Intézettel közösen faültetési programot indít. Az összegyűjtött pénz felhasználásába a termékek vásárlóinak is lesz beleszólása.

A 3M kifejlesztette a mindennapi használatban igen elterjedt Post-it termékcsalád környezetbarát változatát. A Green Line elnevezésű termékek újrahasznosított papírból, csökkentett festéktartalommal készülnek. A jegyzettömbök nincsenek egyenként celofánba csomagolva, kartonburkolatukat szintén újrahasznosított papírból, csupán egyetlen színnel nyomva gyártják. A lapocskákat úgynevezett „torony" kivitelben hozza forgalomba a cég, és – éppen a csomagolóanyag-szükséglet mérséklése miatt – csak 16-24 tömbös kivitelben, kizárólag irodaszer ellátókon keresztül lesznek beszerezhetők.

A 3M hazai leányvállalata együttműködést kötött az Első Magyar Karbonsemlegesítő Intézet Nonprofit szervezettel (EMAK Intézet), mely szerint bármely Green Line torony kiszerelés vásárlója 100 forinttal támogatja a 3M és az EMAK Intézet közös faültetési programját. Az EMAK Intézet a globális klímaváltozás hatásainak mérséklésére többek között faültetési akciókat szervez, melyekhez hazánkban őshonos fákat és cserjéket használnak fel. A vásárlók javaslatot tehetnek a lakó vagy munkahelyi környezetükben lévő elhanyagolt zöldterület fejlesztésére, melyet a fatelepítést irányító szakértők figyelembe vesznek. A 2008. április 1. és december 31. között összegyűjtött pénz felhasználásáról, a fásítandó területek kiválasztásáról 2009 januárjában döntenek, a faültetés 2009 tavaszán lesz.

post it kornyezetbarat fa1.thumbnailAz új termékről Kanizsai Róbert, a 3M hazai leányvállalatának társadalmi felelősségvállalását is koordináló vezetője elmondta: a Post-it világszerte a 3M egyik legfontosabb, stratégiai márkája, ugyanakkor egyike azon termékeknek, melyekkel a legszélesebb közönség is naponta találkozik. Kézenfekvő, hogy a cég társadalmi felelősségvállalása ezt a terméket is érintse, miközben a vállalat minden tevékenységében törekszik a környezetterhelés minimalizálására. A cég „zöld" elkötelezettsége nem csak a gyártás során, de a helyi faültetési akcióval is hozzájárul a mindennapi CO2 kibocsátás csökkentéséhez – fogalmazott a vezető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.