2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az IBM önkéntes jószolgálati csapatokat indít

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11231"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ghana.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>  <p>Az IBM az elkövetkező három évben hatszáz, a világ legkülönbözőbb tájairól pályázati úton kiválasztott munkatársát küldi egy hónapra a világ fejlődő régióiba, hogy ott civil szervezetek munkáját segítsék.</p><p>

ghana.thumbnail 

Az IBM az elkövetkező három évben hatszáz, a világ legkülönbözőbb tájairól pályázati úton kiválasztott munkatársát küldi egy hónapra a világ fejlődő régióiba, hogy ott civil szervezetek munkáját segítsék.

ghana.thumbnail 

Az IBM az elkövetkező három évben hatszáz, a világ legkülönbözőbb tájairól pályázati úton kiválasztott munkatársát küldi egy hónapra a világ fejlődő régióiba, hogy ott civil szervezetek munkáját segítsék.

Az első száz – ötezer jelentkezőből válogatott – IBM szakember idén nyáron indul hat országba. Különböző hátterű, szaktudású és kultúrájú 8 fős IBM-es csoportok működnek majd közre a gazdasági fejlődést az információs technológiával ötvöző, non-profit projekteken Ghánában, Vietnámban, a Fülöp-szigeteken, Romániában és Tanzániában, hogy helyi társadalmi és gazdasági feladatok megoldásában segítsenek.

Az IBM az elkövetkező 3 évben még 600 ígéretes vezetője, illetve vezető-jelöltje részére teszi elérhetővé az önkéntes programot.

Ezek a programok segítséget jelentenek a helyi közösségeknek, ugyanakkor az IBM új vezetői generációjának kinevelésében is szerepet játszanak.

Az IBM szerint egy globális vállalatnál a jövő vezetőjének változatos kultúráknak, szabályozási környezetnek és különböző társadalmi elvárásoknak kell megfelelnie, s a menedzserek olyan új generációjára lesz szükség, amely érzékeny a társadalmi és környezeti problémákra, képes a különbözőségek tiszteletben tartásával az eltérő kulturális hátterű kollégákat irányítani, velük együttműködni.

Stanley S. Litow, az IBM társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke hangsúlyozta: az IBM széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, globálisan is versenyképes vezetőket, az egyén egyedülálló vezetői és fejlődési lehetőséget, a közösségek pedig az IBM problémamegoldó képességeinek legjavát kapják.

  • Temesvár és Szeben, Románia: magas növekedéspotenciállal rendelkező kis-és középvállalkozások beazonosítása, melyeknek üzleti tréningre van szüksége ahhoz, hogy a regionális és globális kereskedelmi hálózatokba bekerülhessenek.
  • Izmir, Törökország nyugati részén az Égei térségben: helyi kereskedelmi kamarák és városi tanácsok támogatása a gazdasági, társadalmi és demokratikus fejlődés előmozdítása érdekében.
  • Kumasi, Ghána: üzleti folyamatok fejlesztése, valamint olyan kis- és középvállalkozások tréningezése, akik üzleti modelljük fejlesztésén dolgoznak.
  • Arusha, Tanzánia: egy globális mikrofinanszírozási szervezet támogatása piackutatás és stratégiai tervezés területén, melynek célja, hogy bővülő működést és szolgáltatást nyújthasson a mikrokölcsönöket és üzleti tréningeket igénylő vállalkozók részére.
  • Cagayan de Oro és Davao City, Fülöp-szigetek: menedzsment információs rendszerek kidolgozása, a Fülöp-szigeteki Fejlesztéstámogatási Program keretében támogatásban részesülők kölcsönigényléseinek nyomon követése érdekében.
  • Danang City, Vietnám: a Danangi Kereskedelmi Kamarával együttműködésben a kis- és középvállalkozások gyors fejlődésének támogatása információs technológiai menedzsment tréningek szervezésén keresztül.

Európából a következő országokból küldenek IBM munkatársakat:

Dánia

Franciaország

Hollandia

Írország

Nagy-Britannia

Németország

Magyarország

Olaszország

Spanyolország

Svájc

Svédország

Szlovákia

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.