2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kód neve: Google-Elindult a Google programozási versenye

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/8645"><img class="image thumbnail" src="/files/images/google.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.google.com" title="www.google.com" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.google.com/">www.google.com</a> </strong></span></span>Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!     <p>

 www.google.comwww.google.com Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!    

 www.google.comwww.google.com Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Élvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!    

A Google Code Jam egy – kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló – programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.

A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.

Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell a http://code.google.com/codejam/contest/registration oldalon – ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.

Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.

A verseny fordulói:

  • Selejtező: A selejtezőben három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig.  
  • Online fordulók: Az online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad állva, három részből állnak.
  • Elődöntő: Az ötszáz legtöbb pontot összegyűjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely különböző Google irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők.
  • Döntő: A száz legjobb versenyzőt a Google meghívja mountain view-i központjába, ahol bebizonyíthatják, hogy melyikük a legrátermettebb.

A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár, amit az alábbiak szerint osztanak szét:

Versenyző(k)

Díj

1. helyezett

$10,000

2. helyezett

$5000

3. helyezett

$2500

4-10. helyezett

$1500

11-30. helyezett

$1000

31-50. helyezett

$750

51-75. helyezett

$500

76-100. helyezett

$250

Ha szívesen beszélgetnél a versenyről más indulókkal, regisztrálj a google-code@googlegroups.com   levelezőlistára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.