A Microsoft 100 millió amerikai dollár értékű Novell SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványokat vásárol, a Novellel 2006. novemberében kötött partnerkapcsolati együttműködésének megerősítésének keretében.A Windows Server és a SUSE Linux Enterprise Server zökkenőmentes egyidejű futtathatóságának előnyeit olyan ügyfelek is megtapasztalták már, mint a Wal-Mart, a HSBC Holdings, a Renault, a Southwest Airlines, a BMW és még számos más vezető cég világszerte.

A Microsoft 100 millió amerikai dollár értékű Novell SUSE Linux Enterprise Server tanúsítványokat vásárol, a Novellel 2006. novemberében kötött partnerkapcsolati együttműködésének megerősítésének keretében.A Windows Server és a SUSE Linux Enterprise Server zökkenőmentes egyidejű futtathatóságának előnyeit olyan ügyfelek is megtapasztalták már, mint a Wal-Mart, a HSBC Holdings, a Renault, a Southwest Airlines, a BMW és még számos más vezető cég világszerte.

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy jelentős mértékű beruházással erősítik meg partnerkapcsolatukat, annak érdekében, hogy üzleti modelljük megfeleljen a növekvő piaci igényeknek. A két vállalat együttműködésének célja, hogy megteremtsék a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti átjárhatóságot, és a heterogén, vegyes forráskódú informatikai környezetet használó szervezetek informatikai rendszerei jól együttműködnek, amellett a szellemi tulajdon védelme miatt sem kell aggódniuk.

A befektetés a Novell továbbfejlesztett programjaira összpontosít, amellyel eszközöket, képzést és forrásokat biztosít a nagyvállalati szintű Linux platform iránt érdeklődőknek, különösen azoknak, akik a Microsoft Windows Server és a Novell SUSE Linux Enterprise Server közötti optimális együttműködést biztosító megoldásokat keresik. Jelen megállapodás részeként a Microsoft kötelezettséget vállal, hogy 100 millió amerikai dollár értékben tanúsítványokat vásárol, amelyekkel az ügyfelek igénybe vehetik a Novell SUSE Linux Enterprise Serverre vonatkozó, és a nagyvállalati szintű Linux platformra történő átállást segítő kibővített támogatását. A befektetések 2008. november 1-jétől lépnek életbe, addig a Microsoft és a Novell a fogyasztói visszajelzések értékelése alapján megállapítja a támogatási programok azon aspektusait, amelyek a leghasznosabbak a heterogén, vegyes forráskódú rendszereket használó szervezetek számára.

A Microsoft-Novell modell iránti érdeklődés a program 2006. novemberi elindítása óta igen jelentős. A kezdeti öt éves partnermegállapodás keretében a Microsoft 240 millió amerikai dollár értékben vásárolt Novell tanúsítványokat ügyfelei számára. 18 hónapon belül a Novell több mint 157 millió amerikai dollár bevételt könyvelt el a tanúsítványokból, vagyis az eredeti keret 65 százalékát. A Windows Server és a SUSE Linux Enterprise Server zökkenőmentes egyidejű futtathatóságának előnyeit olyan ügyfelek is megtapasztalták már, mint a Wal-Mart, a HSBC Holdings, a Renault, a Southwest Airlines, a BMW és még számos más vezető cég világszerte.

„A Microsoft és a Novell közti együttműködés alapja az a törekvés, hogy megfelelhessünk ügyfeleink valódi informatikai igényeinek, partnereinknek pedig nagyobb mozgásteret tudjunk biztosítani az általuk kínált megoldások terén" – nyilatkozta Kevin Turner, a Microsoft operatív igazgatója. „Néhány ügyfelünk elmondta, hogy szeretné, ha zökkenőmentesen futna együtt a Windows Server és a Linux, azonban sok esetben segítségre van szükségük a más Linux környezetből SUSE Linux Enterprise Serverre való váltáshoz. A Novellel fennálló partnerkapcsolat folyamatos fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy ezek az ügyfelek és partnerek a lehető legjobb Windows-Linux együttműködési megoldáshoz jussanak hozzá, bővítsék a már meglévő Windows Server beruházásaikat, és a szellemi tulajdon védelme miatt se kelljen aggódniuk" – tette hozzá Turner.

„Mindannyian a platformok közötti együttműködést szeretnénk elérni, hiszen erre van szükség. Ez azonban meglehetősen bonyolult feladat. A Microsoft és a Novell gyakorlatias megközelítéssel kezeli e komplex kihívást, lefedve a szellemi tulajdon védelmét a tervezéstől a kézzelfogható támogatásig, valamint a képzési programokig, és mindezzel megkönnyítik számunkra, hogy megtaláljuk az előre vezető utat" – mondta Ulrich Koch, a T-Systems Enterprise Services licenckezelésért felelős vezetője.

„A vállalataink közti stratégiai partnerkapcsolat egyre több ügyfelet vonz, mivel biztosítja a jogvédett és nyílt forrású szoftverek közötti átjárhatóságot" – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója. „A Microsoft és a Novell által kínált együttműködés jelentősen megnövelte a SUSE Linux Enterprise iránti keresletet a vevők és az értékesítési partnerek körében, ami tovább erősíti a Novell Linux-stratégiáját"- tette hozzá Hovsepian.

A bővített partnerkapcsolatról szóló bejelentés után az ügyfelek továbbra is megtapasztalhatják azt az egyedülálló lehetőséget és rugalmasságot, amit a SUSE Linux Enterprise Server és a Windows Server együttes működése nyújt, biztosítva a két operációs rendszer zökkenőmentes együttműködését az adatközpontokban. A Novell és a Microsoft a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található közös együttműködési labor, és egyéb kezdeményezések nyomán folytatja a szoros technológiai együttműködést számos megoldás, többek között a virtualizáció, a rendszerkezelés, a címtárak és személyazonosságok kezelése, a dokumentumformátum-kompatibilitás, a kisegítő lehetőségek technológiája vagy a Moonlight multimédiás keretrendszer terén.

http://www.moreinterop.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük