2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A nyári fõszezonra autópálya-matrica a Vodafone-tól is

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3793"><img class="image thumbnail" src="/files/images/autopalyart.thumbnail.jpg" border="0" alt="Állami Autópálya Kezelõ Zrt" title="Állami Autópálya Kezelõ Zrt" width="100" height="48" /></a></span> <p><strong><em>Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. és a Vodafone Magyarország együttmûködésének eredményeként július 26-tól a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.</em></strong></p><p>

 állami autópálya kezelõ zrt

Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. és a Vodafone Magyarország együttmûködésének eredményeként július 26-tól a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.

 állami autópálya kezelõ zrt

Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. és a Vodafone Magyarország együttmûködésének eredményeként július 26-tól a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.

A mobiltelefonos autópálya-matrica vásárlás rendkívül népszerû és kényelmes szolgáltatás, a tranzakció bárhonnan kezdeményezhetõ és nincs szükség a matrica felragasztására sem.

A vásárlás során a gépjármû rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni szöveges üzenet formájában a 06-70-8-100-100-as mobilszámra. A személyautókra érvényes 4 napos matrica vásárlásához csak a gépjármû rendszámát kell elküldeni (például ABC123), heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót (például ABC123 heti), a havi matricához a havi szót (például ABC123 havi) kell megadni az üzenetben.

Május elejétõl szeptember végéig – kísérleti jelleggel – a motorkerékpárok vezetõi fél áron vásárolhatják meg a 4 napos autópálya-matricát. A motoros matrica vásárlásánál a rendszámot követõen szóközt és a D1m kódot kell beírni a szöveges üzenetbe (például ABC123 D1m).

Fontos tudnivaló, hogy a mobiltelefonról kezdeményezett megrendelésnél kizárólag a visszaigazoló SMS megérkezése után szabad az autópályára felhajtani! Ha a válasz elutasító, vagy egyáltalán nem érkezik meg, akkor a vásárlás sikertelennek tekintendõ.

A szolgáltatás jelenleg a Vodafone számlás ügyfelei számára érhetõ el. A lakossági elõfizetõk azonnal igénybe vehetik az új vásárlási lehetõséget, míg a vállalati ügyfelek hivatalos kapcsolattartójukon keresztül jelezhetik igényüket annak használatára.

A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori autópálya matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel a vásárlásnál. A Vodafone-nál a mobiltelefonos megrendeléshez nem szükséges külön egyenleg feltöltése, az elõfizetõk mobilszámlájuk terhére vásárolhatnak autópálya-matricát, a havi limitösszeg (maximum 6720 forint) négy darab négynapos matrica árát fedezi.

Az Állami Autópálya Kezelõ Zrt. értékesítési adatai a virtuális matricavásárlás sikerét bizonyítják, hiszen 2006-ban az sms-ben vásárolt matricák 6,37%-át tették ki az összforgalomnak, míg 2007 elsõ félévében ez az arány 7,49 %-ra nõtt. Az eladási darabszámok növekvõ tendenciája mögött elsõsorban a gyorsforgalmi úthálózat növekedése, a motorizáció fejlõdése és a hazánkon áthaladó mind nagyobb tranzitforgalom áll.

Az autósok és a motorosok hamarosan újabb autópálya-szakaszokat vehetnek igénybe a megvásárolt matrica segítségével, hiszen 2007-ben további 71 kilométerrel bõvül a hazai gyorsforgalmi úthálózat: idén nyáron adják át a forgalomnak az M7-es autópálya két új szakaszát, majd szeptemberben az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti részét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.