2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Széchenyi Kártya Európa legjobb 13 projektje között

4 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/6701"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szechenyi_kartya.thumbnail.jpg" border="0" alt="Szechenyi Kártya" title="Szechenyi Kártya" width="100" height="62" /></a></span> A 2007-es Európai Vállalkozás Díj zsűrije meghozta döntését és a 13 döntős projekt közé választotta a Széchenyi Kártya konstrukciót. Az akadémikusokból, vezető európai vállalkozókból, az Európai Bizottság és a portugál elnökség képvelőiből álló zsűri tegnap Brüsszelben a hat kategória 48 jelöltje közül 13 projektet választott a döntőbe, melynek eredményhirdetésére december 6-án kerül sor Portóban. A kategória-győzteseket követendő mintaként szolgálhatnak az Unió régiói számára.</p><p>

 szechenyi kártya A 2007-es Európai Vállalkozás Díj zsűrije meghozta döntését és a 13 döntős projekt közé választotta a Széchenyi Kártya konstrukciót. Az akadémikusokból, vezető európai vállalkozókból, az Európai Bizottság és a portugál elnökség képvelőiből álló zsűri tegnap Brüsszelben a hat kategória 48 jelöltje közül 13 projektet választott a döntőbe, melynek eredményhirdetésére december 6-án kerül sor Portóban. A kategória-győzteseket követendő mintaként szolgálhatnak az Unió régiói számára.

 szechenyi kártya A 2007-es Európai Vállalkozás Díj zsűrije meghozta döntését és a 13 döntős projekt közé választotta a Széchenyi Kártya konstrukciót. Az akadémikusokból, vezető európai vállalkozókból, az Európai Bizottság és a portugál elnökség képvelőiből álló zsűri tegnap Brüsszelben a hat kategória 48 jelöltje közül 13 projektet választott a döntőbe, melynek eredményhirdetésére december 6-án kerül sor Portóban. A kategória-győzteseket követendő mintaként szolgálhatnak az Unió régiói számára.

Több mint 300 regionális és helyi szervezet – beleértve a városok, régiók és közösségek, továbbá PPP projektek, képzési programok és vállalkozói szövetségek – versenyeztek a 2007-es díj nemzeti fordulójában. A résztvevő országok ezek közül két-két jelöltet küldhettek az Európai megmérettetésre. Az így kialakult 48-as lista a vállalkozás ösztönző projektek széles skáláját vonultatja fel Európa minden részéről.

A döntőbe jutás önmagában is komoly elismerés a Széchenyi Kártyának, a KA-VOSZ-nak és a konstrukcióban közreműködő szervezeteknek – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, a Hitelgarancia Zrt.-nek és a konstrukcióban résztvevő kereskedelmi bankoknak – de kiváló lehetőség a magyar KKV támogatási politika, a kamarák és a vállalkozói szövetség valamint a magyar kisvállalkozások példanélküli együttműködésének megismertetésére és elismertetésére is – mondta Krisán László a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Günter Verheugen az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának elnökhelyettese szerint "Ezek a Díjak a vállalkozások és a helyi szervezetek ösztönzésére hivatottak, a helyi és regionális hatóságok valamint a vállalkozások együttműködésével megváltoztatják a vállalkozói környezetet, fejlesztik a gazdaságot és növelik a foglalkoztatást szerte Európában."

Petri Palviainen, a 2006-os győztes Y4 finn vállalkozásfejlesztési akcióprogram vezetője elmondta: "A 2006-os nagydíj kinyitotta a perspektívánkat, megváltoztatta a szemléletmódunkat, a képzésünk és szervezetünk nemzetközi modellként állításával keresett lett olyan messzi országokban is, mint az USA Svédország vagy Oroszország."

A 2007-es döntő résztvevői:

 • Belgium: Cap'Ten, be captain of your project, ICHEC-PME, Brussels
 • Denmark: Ethnic coach for ethnic entrepreneurs in the Vejle area, Vejle Business Development, Vejle
 • Estonia: Company Registration Portal (CReP), Centre of Registers and Information Systems, Tallinn
 • France: Fund for business start-up leave, CAP Création Sarthe, Le Mans
 • Germany: XperRegio, Arnstorf
 • Hungary: Széchenyi Card Scheme, KA-VOSZ, Budapest
 • Italy: Fabrica Ethica, Tuscan Region Production Activities Councillorship, Florence
 • Luxembourg: 1,2,3,GO, the Greater Region network of experts and its business start-up bonuses, Business Initiative asbl, Luxembourg
 • The Netherlands:

1.        Eigen Werk, Amsterdam

2.        Thuishuis Foundation, Groningen provincial centre for social development, Groningen

 • Spain: Development of premises for business use in Bilbao, Lan Ekintza-Bilbao, Bilbao
 • United Kingdom:

1.        Enterprising North Staffordshire, North Staffordshire Regeneration Zone Ltd, Stoke-on-Trent

2.        The Paper Trail, Hemel Hempstead

A díj célja:

 • Megtalálni és megismerni a vállalkozásösztönző kezdeményezéseket;
 • Bemutatni és megosztani egymással a legjobb vállalkozási irányvonalakat és gyakorlatokat;
 • Növelni a vállalkozók társadalmi tudatosságát, szerepét;
 • Bátorítani és ösztönözni a potenciális vállalkozókat.

A december 6-i díjkiosztó ünnepség az Európai Bizottság, a Régiók Bizottsága és a Portugál Elnökség szervezésében kerül megrendezésre. A jelöltek kiállíthatják projektjüket, míg a döntősök kerekasztal beszélgetéseken is lehetőséget kapnak a részletes bemutatkozásra.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.