Nokia N92Nokia N92A Vodafone jóvoltából közel százan vehettek részt a mobilszolgáltató DVB-H alapú magyarországi mobiltévés teszt-szolgáltatásában, mely 2008. januárjában ért véget.

Nokia N92Nokia N92A Vodafone jóvoltából közel százan vehettek részt a mobilszolgáltató DVB-H alapú magyarországi mobiltévés teszt-szolgáltatásában, mely 2008. januárjában ért véget.

A mobiltévé-teszt során a kiválasztottak 11 televíziós csatornát, köztük az RTL Klub és a TV2 műsorait is napi 24 órában követhették mobilkészülékükön.

A Vodafone tesztelőinek kifejezetten tetszett a kép- és hangminőség (93%, illetve 81% nyilatkozott pozitívan), míg a szolgáltatás minőségének egészével is a válaszadók kétharmada nagyon elégedett volt.

A tesztelők megelégedéssel használták a kapcsolódó szolgáltatásokat is, köztük az elektronikus programújságot és a kedvenc filmekre, sorozatokra emlékeztető funkciót. Pozitív tapasztalatokat szereztek az interaktív szolgáltatások kínálatáról is, sokan szavaztak a kedvenc zenei klipekre és tartalmakat is többen töltöttek le.

A kérdőíveket kitöltők közel 80%-a otthon és munkahelyen, míg 63%-uk utazás közben is kipróbálta, és gond nélkül használta a mobiltévés készüléket. A napszakok tekintetében a tesztelők a legtöbb időt délután (92%) és este (97%) szánták a mobiltévés adásokra.

A mobiltévé-képes Nokia készülékek szintén elnyerték a tesztelők tetszését, bár jelenleg még elég szűkös a kínálat az ilyen típusú telefonokból.

„Örülünk a pozitív fogadtatásnak. A tesztelők visszajelzései alapján egyértelműen van igény a mobiltévés szolgáltatásokra. Természetesen a most megszerzett tapasztalatok alapján a szolgáltatást a valódi kereskedelmi indulásra még tovább kívánjuk fejleszteni." – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A tesztet az Antenna Hungária, a Nokia, a T-Mobile és a Vodafone közösen indította, mely során 2-300 tesztelő több héten át követhette 11 televíziós csatorna műsorát Nokia N77 és N92-es készülékeken.

A Vodafone Magyarország egyébként már jelenleg is nyújt a Vodafone Live!-on más, ún. streaming technológián alapuló mobiltévés szolgáltatást. A 3G Mobil TV előfizetői többek között az RTL Klub és a tv2 speciálisan mobilkészülékre kialakított adásait, valamint a Hír TV élő adását követhetik telefonjukon. A három csatornából álló alapcsomag megrendelése esetén most csak az adatforgalmi díjat kell fizetni, havidíj nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük