2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adobe bemutatónap – Acrobat 9

7 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13947"><img class="image thumbnail" src="/files/images/adobehusite.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.adobe.hu" title="www.adobe.hu" width="79" height="100" /></a><span style="width: 77px" class="caption"><strong><a href="http://www.adobe.hu/">www.adobe.hu</a> </strong></span></span><p>2008. június elején az Adobe Systems Inc. és a cég hazai képviseletét ellátó hazai vállalat, a Trans-Europe Kft., bemutatónapot tartott, ahol ismertették az új szoftvercsalád újszerű dokumentumkezelését, s azt a hatékony csoportmunkát, melyet az új Adobe Acrobat Connect 7 Pro szoftverrel való együttműködéssel lehet elérni.</p><p>

 www.adobe.huwww.adobe.hu

2008. június elején az Adobe Systems Inc. és a cég hazai képviseletét ellátó hazai vállalat, a Trans-Europe Kft., bemutatónapot tartott, ahol ismertették az új szoftvercsalád újszerű dokumentumkezelését, s azt a hatékony csoportmunkát, melyet az új Adobe Acrobat Connect 7 Pro szoftverrel való együttműködéssel lehet elérni.

 www.adobe.huwww.adobe.hu

2008. június elején az Adobe Systems Inc. és a cég hazai képviseletét ellátó hazai vállalat, a Trans-Europe Kft., bemutatónapot tartott, ahol ismertették az új szoftvercsalád újszerű dokumentumkezelését, s azt a hatékony csoportmunkát, melyet az új Adobe Acrobat Connect 7 Pro szoftverrel való együttműködéssel lehet elérni.

A Trans-Europe Kft. az Adobe dokumentumkezelő szoftvereiről szóló portál, az http://acrobat.hu/  indítását jelentette be, ahol az Adobe dokumentum-kezelő és netes kommunikációt támogató fejlesztésének eredményeit ismertetik. Megindult a www.adobe.hu -is.

A rendezvény előadói voltak:

Mirko Ledic ,  Adobe regionális igazgató,

Guenter Kraemer ,  Adobe Acrobat Connect termékmenedzser,

Tóth Edgár , kereskedelmi igazgató, Trans-Europe Kft.

Pi Tóth István ,  Adobe Acrobat termékmenedzser, Trans-Europe Kft.

Simon Imre ,  Adobe Acrobat Connect termékmenedzser, Trans-Europe Kft.

Az előadók a gyakorlatban is bemutatták, milyen fejlesztésen ment keresztül a termékcsalád az előző verzió óta.

Az Adobe PDF (Portable Document Format) több mint 15 éves múlttal rendelkező dokumentumformátum,  létrehozásakor abból indultak ki, hogy a papíralapú műveleteket (archiválás, keresés, jegyzetelés, korrektúra, aláírás) elektronikusan lehessen elvégezni, a létrehozott PDF dokumentum pedig mindig, minden körülmények között azonosan nézzen ki és bárki számára (ingyenesen) hozzáférhető legyen.

A gyártó vallja, a PDF dokumentumok kezelésére alkalmas Adobe Acrobat 9 szoftver olyan újdonságokkal jelentkezik, amelyek az Adobe Acrobat Connect technológia segítségével forradalmasítják az elektronikus dokumentumkezelést és a csoportmunkát. Az új Adobe Acrobat 9 olyan eszköz, amely a térbeli korlátokat legyőzve képes kiszolgálni a csoportmunka során felmerülő komplex igényeket.

Hogyan éri el mindezt?

Az Acrobat 9 natív módon támogatja az Adobe Flash tartalmakat, lehetővé teszi, hogy sokféle dokumentumot egyetlen PDF portfolióban egyesítsünk, a csoportmunkát pedig megosztott funkciói révén könnyíti meg.

A dokumentumkezelő szoftvernek a korábbiakhoz hasonlóan három változata létezik;

Standard,

Pro,

Pro Extended.

Az Acrobat 9  angol nyelvű változatai várhatóan júliusban kerülnek kibocsátásra, köztük az Adobe Reader 9   ingyenes verziója is.  Ezzel megnézhetjük, ill. megjegyzéssel és digitális aláírással láthatjuk el a PDF dokumentumokat.  Az ingyenes Adobe Reader szoftverrel valósidejű csoportmunka is folytatható. 

Az Acrobat 9  új funkciói az acrobat.com weboldalra épülnek, itt tárolhatjuk ingyenesen és mások számára is elérhető módon PDF dokumentumainkat, s velük valósidejű csoportmunkát valósíthatunk meg. 

A weboldal nyilvános béta verziójának indulását  június 2-án jelentette be az Adobe.  Használatához, a belépéshez egy Adobe ID (azonosító) szükséges, ugyanezzel az azonosítóval használhatjuk az Adobe Photoshop online változatát is.  Az oldalon regisztrációnként 5 GB tárhely áll rendelkezésre,  és 5 dokumentumot tudunk díjmentesen PDF-be konvertálni.  Nagyobb kapacitás-igény esetén saját fájlszervert is üzembe helyezhetünk,  kilépve az adott az acrobat.com  keretekből.

Az  Acrobat.com oldal szolgáltatásai:

-Adobe Buzzword:   webalapú szövegszerkesztő,

-Adobe ConnectNow:   webkonferencia,

-online fájlmegosztás (Share), PDF-be konvertálás (Create PDF),

-fejlesztői API felületek,

-egyszemélyes munkatér az Acrobat 9 használóknak (My Files).

Az Acrobat 9 újdonságai:

Az új, megosztott funkciók többlete;  az Acrobat 9-ből indított csoportos nézetben a résztvevők egyszerre láthatják a PDF-et  és ugyanakkor a chat-ablak segítségével valósidőben kommunikálhatnak is. 

Az űrlapok kitöltése tovább egyszerűsödött;  többé nem kell elmenteni, majd e-mailben visszaküldeni a fájlt, elég, ha csak szinkronizáljuk a dokumentumot az  acrobat.com-on.  A csoportos korrektúra során született megjegyzéseket összegyűjthetjük és nyomon követhetjük.

Natív Flash támogatás, multimédia a PDF-ben:

A szoftver tartalmazza az ingyenes Adobe Flash Player 9 lejátszót, így akár Flash videót vagy Flash alkalmazásokat is beépíthetünk a PDF-be, így interaktívvá tehetjük az egyébként statikus dokumentumot. Az Acrobat 9 részét képező Adobe Presenter 7 szoftverrel látványos, Flash alapú prezentációkat és kérdőíveket készíthetünk a Microsoft PowerPoint segítségével, majd beágyazhatjuk azokat a PDF-be. Az ingyenes PDF olvasóban a beágyazott videókat és 3D-s objektumokat is megtekinthetjük, véleményezhetjük. Ezenfelül lehetőségünk van külső hivatkozások (RSS, Google Maps stb.) kezelésére is.

Különböző formátumokból álló, teljes projektek foglalhatók egyetlen PDF-be:

Az Acrobat 9-el különböző fájlokból (PDF, Word, Excel, kép, videó, 3D-s objektum stb.) tetszőleges PDF portfoliót állíthatunk össze, amelyet egyetlen PDF fájlba menthetünk.  A PDF-be mentett tartalmakat továbbra is külön kezelhetjük, tetszés szerint megnyithatjuk, archiválhatjuk, kereshetővé tehetjük.  Az összerakott dokumentumot látványos sablonokba illeszthetjük.  A PDF portfolió a formátum 256-bites védelmét élvezi.

További újdonságok, funkciók:

-PDF dokumentumok intelligens módon összehasonlíthatók,

-CAD rajzok és 3D-s objektumok elmenthetők, kezelhetők,

-gyors és egyszerű űrlap készíthető, akár varázslóval,

-Adobe LiveCycle Designer űrlapkészítő szoftver használható,

-intelligens űrlapfelismerés lehetséges rajzolt űrlapból vagy Word fájlból,

-csoportos űrlapkezelésre van mód, az egyszerű adatgyűjtés 500 főig terjedhet,

-Adobe Presenter prezentációkészítő szoftver áll rendelkezésre,

-Flash videókat, animációkat és alkalmazásokat lehet beágyazni,

-videókat lehet beágyazni és visszajátszani.

Az acrobat.hu  portál lehetőségei: 

-blogok a technológiáról,

-kommentek,

-aktuális események,

-hasznos funkciók bemutatása,

-érdekességek,

-fejlesztői csemegék,

-infók kedvezményekről, akciókról (licenc-konstrukciók kormányzati, oktatási, üzleti ügyfeleknek).

Az Adobe diákprogramja révén az általános- és középiskolában, illetve főiskolán vagy egyetemen tanuló hallgatók könnyen hozzájuthatnak az Acrobat szoftverhez.

A portálon lévő termékcsoport-információk:

-Adobe Acrobat 9 – elektronikus dokumentumkezelés sok újdonsággal;  beépített módon támogatja az Adobe Flash technológiát, a felhasználók ezzel kompatibilis videót, audiót és alkalmazásfájlokat, akár 3D objektumokat is elhelyezhetnek a PDF dokumentumokban, a címzettnek csak az ingyenes Adobe Reader-re és a Flash Playerre van szüksége a tartalom megtekintéséhez. Ennek folytán, az eddig statikus dokumentumok dinamikus formát öltenek.

-Adobe LiveCycle ES – nagyvállalati dokumentumkezelés;   PDF és az Adobe Flash technológiára épülő robosztus dokumentumkezelő megoldást olyan nagyvállalatoknak, bankoknak, kormányzati és oktatási intézményeknek, amelyek nagy tömegű papíralapú dokumentummal (pl. űrlapokkal) dolgoznak. 

A több komponensből álló LiveCycle ES termékcsalád segítségével ezeket a folyamatokat automatikussá és elektronikussá alakíthatjuk, így költséget és energiát takaríthatunk meg.  A megoldás magas szinten integrálható vállalatirányítási (ERP) és ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszerekbe.

-Adobe Acrobat Connect 7 Pro – webkommunikáció;   a közelmultban kiadott webkommunikációs szolgáltatással valósidejű (élő) online konferenciákat, megbeszéléseket, tréningeket tarthatunk. Nagy előnye, hogy a felhasznált Flash technológia széles körben elterjedt, bárki számára azonnal hozzáférhető; a felhasználónak mindössze egy számítógépre és egy internet-kapcsolatra van szüksége.  Az online tárgyalóterem látványos elemekkel, interaktív alkalmazásokkal színesíthető.  A résztvevők láthatják és hallhatják az előadót, illetve az előadó által megosztott prezentációt, képet, videót, programot vagy akár az egész számítógépet. Az előadások rögzíthetők, így később is hozzáférhetők.

-Személyre szabott információk:   a portál segít eligazodni a rendkívül összetett információhalmazban.  A látogató kiválaszthatja, mely funkcióra van szüksége, majd megismerkedhet azon szoftverekkel, amelyek leginkább  megfelelnek elvárásainak amelyekre szüksége van a felmerülő feladatok elvégzéséhez.

Árak és elérhetőségek:

A MS Windows rendszeren futó Acrobat 9 változatok, valamint a Mac OS X rendszerhez készült Acrobat 9 Pro  várhatóan 2008. júliusában jelenik meg angolul, franciául, németül és japánul.

Az Acrobat 9 pro Extended szoftvert várhatóan  699 dolláros áron fogják forgalmazni,  a regisztrált előző Acrobat változat felhasználói pedig 229 dollárért frissíthetnek az Acrobat 9 Pro Extended változatra. 

Az Acrobat 9 Pro szoftver tervezett ára  449 dollár, és az Acrobat előző verziójának regisztrált felhasználói 159 dollárért frissíthetnek az Acrobat 9 Pro változatra. 

Az Acrobat 9 Standard szoftver várható ára 299 dollár, a frissítés 99 dollárba kerül az Acrobat 9 Standard verzióra.

http://www.acrobat.hu/

http://www.acrobat.com/

http://www.szoftver.hu/

www.szoftver.hu/acrobatconnectpro

www.szoftver.hu/livecycle

http://szoftver.hu/acrobat

http://welcome.hp.com/country/hu/hu/welcome.html

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.