2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Apple iPhone hamarosan Magyarországon is

7 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14195"><img class="image thumbnail" src="/files/images/3g.thumbnail.jpg" border="0" alt="iPhone 3G" title="iPhone 3G" width="55" height="100" /></a><span style="width: 53px" class="caption"><strong>iPhone 3G</strong></span></span> <p>Az Apple a WWDC 2008 fejlesztői konferencia megnyitóján bemutatta az iPhone 3G modellt, mely az iPhone forradalmian új kezelőfelületét és szolgáltatásait 3G hálózati támogatással, beépített GPS vevővel és az új szoftvernek köszönhetően Microsoft Exchange ActiveSync támogatással egészíti ki. Az iPhone platformra már több száz alkalmazás is készült, a közelmúltban kiadott, már több mint 250.000 példányban letöltött fejlesztői környezetnek (iPhone SDK) köszönhetően. Az új iPhone modell rendkívül kedvező áron kerül piacra, július 11-én huszonkét országban, majd az év végére már több mint hetven országban, így Magyarországon is.</p><p>

 iphone 3giPhone 3G

Az Apple a WWDC 2008 fejlesztői konferencia megnyitóján bemutatta az iPhone 3G modellt, mely az iPhone forradalmian új kezelőfelületét és szolgáltatásait 3G hálózati támogatással, beépített GPS vevővel és az új szoftvernek köszönhetően Microsoft Exchange ActiveSync támogatással egészíti ki. Az iPhone platformra már több száz alkalmazás is készült, a közelmúltban kiadott, már több mint 250.000 példányban letöltött fejlesztői környezetnek (iPhone SDK) köszönhetően. Az új iPhone modell rendkívül kedvező áron kerül piacra, július 11-én huszonkét országban, majd az év végére már több mint hetven országban, így Magyarországon is.

 iphone 3giPhone 3G

Az Apple a WWDC 2008 fejlesztői konferencia megnyitóján bemutatta az iPhone 3G modellt, mely az iPhone forradalmian új kezelőfelületét és szolgáltatásait 3G hálózati támogatással, beépített GPS vevővel és az új szoftvernek köszönhetően Microsoft Exchange ActiveSync támogatással egészíti ki. Az iPhone platformra már több száz alkalmazás is készült, a közelmúltban kiadott, már több mint 250.000 példányban letöltött fejlesztői környezetnek (iPhone SDK) köszönhetően. Az új iPhone modell rendkívül kedvező áron kerül piacra, július 11-én huszonkét országban, majd az év végére már több mint hetven országban, így Magyarországon is.

 „Alig egy évvel az iPhone születése után bemutattuk az új iPhone 3G modellt, mely kétszer gyorsabb hálózati elérést kínál, rendkívül kedvező áron" – mondta el a konferencia megnyitóbeszédében Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. „Az iPhone 3G támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync rendszereket, hihetetlenül jó programokkal egészíthető ki és az év végére már több mint 70 országban megvásárolható lesz."

Az iPhone 3G gyors Internet-hozzáférést biztosít a négysávos GSM és háromsávos HSDPA adatkapcsolatnak köszönhetően, támogatja az EDGE és Wi-Fi hálózatokat is önműködően kiválasztva közülük az éppen hozzáférhető leggyorsabbat. Az új iPhone 3G ezen felül könnyebbé teszi a hang- és adatkapcsolatok párhuzamos kezelését is, így akár telefonbeszélgetés közben is elérhetőek hálózati szolgáltatásai.

A jelentős mértékben továbbfejlesztett iPhone 2.0 szoftver új szolgáltatásainak, így például a Microsoft Exchange ActiveSync és Cisco IPsec VPN támogatásnak, valamint az iPhone SDK-ra épülő független fejlesztéseknek köszönhetően, az új iPhone 3G jól illeszkedik a vállalati IT infrastruktúrába is. Az iPhone SDK lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják az iPhone döbbenetes Multi-Touch felhasználói felületét, animációs technológiáit, gyorsulásmérőjét, GPS-vevőjét saját alkalmazásaikban, a világ legerősebb mobil platformját létrehozva.

Az új App Store szolgáltatásnak köszönhetően az iPhone felhasználói közvetlenül a készülékre tölthetnek majd le számtalan programot az éppen hozzáférhető 3G vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Egyes szoftverek ingyenesek, míg mások on-line fizetéssel vásárolhatók meg. Az App Store képes értesítést küldeni az egyes szoftverek használói számára, ha újabb frissítés jelenik meg. Indulásakor az App Store 62 országban lesz elérhető.

Sok egyéb izgalmas új szolgáltatás mellett, az új iPhone 2.0 szoftver képes térképek kezelésére, GPS támogatást nyújt, az e-mail üzenetek tömeges kezelése és a tartalom szerinti keresése céljából új funkciókat kínál, valamint tudományos számológépet is tartalmaz már. Az iPhone 3G tíz órás beszélgetési időt kínál 2G hálózatokon, öt órát 3G hálózatokon, akár hat óra mobil Web-böngészést illetve hét óra videó-lejátszást tesz lehetővé.

Az iPhone 3G funkcióit jól kiegészíti az új MobileMe szolgáltatás, mely fejlett internetes levelezést, valamint hálózati naptárat, címtárat és webes galériát kínál. Az MobileMe szolgáltatásnak köszönhetően az e-mail üzenetek is önműködően, azonnal továbbítódnak az iPhone 3G készülékre, nem kell a levelek letöltését a felhasználónak kezdeményeznie; ugyanígy a naptár-bejegyzések és a megosztott címtárak is azonnal frissülnek.

Az Apple és a T-Mobile a WWDC 2008 fejlesztői konferencia megnyitóján bejelentette, hogy a nagy érdeklődéssel várt új iPhone 3G július 11-től Ausztriában, Hollandiában és Németországban is megvásárolható lesz, továbbá legkésőbb az idei év végéig piacra kerül a Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában is. Az iPhone 3G modell a legkorszerűbb mobil adatátviteli technológiákat ötvözi az iPhone platform forradalmian új felhasználói felületével, valamint már beépített GPS navigációt, Microsoft Exchange ActiveSync támogatást és a közelmúltban kiadott iPhone SDK-ra épített számtalan független alkalmazást kínál.

„Nagy izgalommal várjuk, hogy az iPhone 3G modellt ebben az évben még több előfizetőnk számára elérhetővé tegyük," – mondta Christopher Schläffer, a Deutsche Telekom AG Termék és Innovációs vezetője. „Az eredeti iPhone is áttörést jelentett a mobil Internet felhasználók számára Ausztriában és Németországban, immáron pedig a 3G hálózatok minden eddiginél nagyobb mobil sávszélességet tesznek elérhetővé."

"Örömmel működünk együtt a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatával, a T-Mobile-lal" -mondta el Tim Cook, az Apple operatív igazgatója. „Alig várjuk, hogy szerte a világon mind több ügyfelünkhöz juttathassuk el ezt a forradalmian új terméket."

A T-Mobile rendkívül jól kiépített 3G-hálózatával és a több mint 20 000 elérhető HotSpottal mindenhol lehetővé teszi ügyfelei számára a lehető leggyorsabb vezeték nélküli internetezést.

Az Apple a WWDC 2008 fejlesztői konferencia megnyitóján bemutatta új internet-alapú MobileMe szolgáltatását, amely azonnali e-mail, hálózati címtár és naptár megoldásokat kínál iPhone és iPod touch készülékekhez, valamint Mac és PC számítógépekhez. A MobileMe segítségével olyan elegáns, reklámoktól mentes online alkalmazások is elérhetőek, melyek az asztali számítógépek programjainak kényelmét biztosítják bármilyen modern böngésző használata esetén. A MobileMe programok között található e-mail, hálózati címtár és naptár alkalmazás, online galéria a digitális fényképek megosztásához, valamint bárhonnan elérhető online tárhely.

"A MobileMe szolgáltatás úgy képzelhető el, mint az Exchange az otthoni felhasználók számára" – mondta el a konferencia nyitóbeszédében Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Ezentúl azon felhasználók is élvezhetik az azonnali e-mail, hálózati címtár és naptár megoldások előnyeit, akik nem Exchange-alapú vállalati rendszerre csatlakoznak,."

A MobileMe e-mail postafiókokban az összes mappa, levél és állapotjelző azonos formában jelenik meg az iPhone és iPod touch készülékeken, valamint a Mac és PC számítógépeken is. A rendszer által kezdeményezett ("push") szolgáltatásoknak köszönhetően az e-mail üzenetek késedelem nélkül érkeznek meg. A naptár és címtár bejegyzések folyamatos naprakészen tartása is biztosított, a felhasználó összes mobil és asztali készülékén egy időben. A szolgáltatás együttműködik az iPhone és az iPod touch natív programjaival, PC-n a Microsoft Outlook szoftverrel, Mac OS X gépeken a Mail, Address Book és iCal programokkal, valamint a MobileMe web-alapú megoldásaival.

A MobileMe internet-alapú alkalmazásai nem tartalmaznak hirdetéseket, az asztali számítógépekhez hasonló "húzd-és-dobd" funkciókat biztosítják, sőt akár a gyorsbillentyűk használatát is támogatják. A MobileMe bárhonnan hozzáférést biztosít a felhasználó leveleihez, naptárához és címtárához, egy olyan egységesített felhasználói felületen keresztül, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen mozdulattal váltsanak az egyes alkalmazások között. Az online galéria segítségével könnyedén és jó minőségben oszthatjuk meg fényképeinket az interneten, a képeket egyszerűen lehet feltölteni, átrendezni, forgatni vagy akár átnevezni. Az online tárhelyen lehetőség van dokumentumaink tárolására, rendszerezésére. A túl nagyméretű fájlokat pedig, melyek e-mailen nem továbbíthatók, könnyedén megoszthatjuk másokkal, ilyenkor a rendszer automatikus e-mail üzenetben továbbítja a fájl letöltésének linkjét. A MobileMe 20 GB online tárhelyet foglal magában, mely e-mail üzenetek, hálózati címtár, naptár alkalmazások, képek, filmek, illetve más dokumentumok számára is rendelkezésre áll.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.