Ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, ún. robot-technológiával működő parkolóházát. A 2,5 milliárdos beruházás összesen 341 új parkolóhelyet teremt.

 

Ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, ún. robot-technológiával működő parkolóházát. A 2,5 milliárdos beruházás összesen 341 új parkolóhelyet teremt.

2008. július 3-án 10.30 perckor ünnepélyes keretek között adták át Budapesten Európa első, teljesen automatizált parkolóházát. A VII. kerületben, az Akácfa u. 60. szám alatt található, ún. robot-technológiával működő parkolóház az első Európában. A 2,5 milliárd összértékű beruházás nyomán egyedülállóan kis alapterületen 341 új parkolóhely létesült, ahol az autók parkoltatását teljes mértékben automatizált, kezelőszemélyzetet nem igénylő „robotrendszer" végzi.

A koreai fejlesztésű, Siemens-érzékelőkkel ellátott rendszer mind hazánkban, mind Európában teljes mértékben egyedülálló; a XXI. századi technológia a Távol-Keleti fejlesztőmérnökök válasza a parkolási gondokkal és telekhiánnyal küzdő nagyvárosok számára. A rendszer a Budapesten már működő, automatizált parkolóházhoz nem hasonlítható, hiszen a kezelőszemélyzet nélkül, távfelügyelt robotrendszer alig 60-90 másodperc alatt helyezi el a tárolóban az autókat, illetve vezeti őket vissza.

 

1.1. 2.2. 3.3.
4.4. 5.5. 6.6.

A beruházás a VIT Nyugdíjpénztár jóvoltából valósulhatott meg. A Pénztár, az ingatlan-befektetéseit kezelő GPM Kft.-vel karöltve a társadalomért is felelős gazdasági vállalkozásként, döntéseiben, fejlesztési programjaiban szem előtt tartja az épített környezettel szembeni társadalmi, humánus elvárásokat. A megvalósult projectek hosszú távon, több évtizedre meghatározzák az ott élők, dolgozók lakó- és munkakörülményeit. A befektetők számára így prioritást élvez, hogy alkotásai a jövő számára követendő példát nyújtsanak, élhetőbb környezetet teremtsenek a felnövekvő generációk számára.

A VIT Nyugdíjpénztár számára az ingatlanbefektetések a szélesebb befektetési eszköz paletta által nyújtott kockázateloszlás miatt fontos. A jelenleg is tapasztalható negatív értékpapír-piaci folyamatok mellett az ingatlanbefektetések megfelelő hozamkiegyenlítő hatással bírnak a pénztár teljes hozamára vonatkozóan. Ráadásul, a VIT – a legtöbb hazai nyugdíjpénztár gyakorlatával ellentétben – ingatlanbefektetési alapok jegyei helyett konkrét ingatlan-beruházásokkal rendelkezik, amely kiemelkedő tény a hazai piaci körülmények között.

Az Akácfa utcai parkolóházon kívül további beruházásaival is igyekszik szolgálni a fenti célokat. Portfoliójában szerepel a budapesti Gül Baba utcában egy egyedi környezetben épülő társasház terve, a Gyógyfű utcában egy tizenöt lakásos luxus társasház építési terve, a Benczúr utcában exkluzív igényeket kielégítő belvárosi apartmanok és irodák felújítása, sőt egy székesfehérvári logisztikai központ is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük