Stop Shop -GödöllőStop Shop -GödöllőAz osztrák befektetői háttérrel rendelkező STOP.SHOP. cégcsoport – amely 1999 óta van jelen Magyarországon- 2002-ben az első STOP.SHOP. bevásárlópark megnyitásával elsőként vezette be az azóta is nagy sikerrel működő koncepciót, a Stripmall-t Magyarországon.

 

  

 Stop Shop -GödöllőStop Shop -GödöllőAz osztrák befektetői háttérrel rendelkező STOP.SHOP. cégcsoport – amely 1999 óta van jelen Magyarországon- 2002-ben az első STOP.SHOP. bevásárlópark megnyitásával elsőként vezette be az azóta is nagy sikerrel működő koncepciót, a Stripmall-t Magyarországon.

 

  


    
A több külföldi országban elterjedt és sikeresen működő elgondolás lényege, hogy az épületek kialakítása "csíkszerűen" (erre utal az angol "strip" megnevezés) általában U vagy L alakban történik, így az épületegyüttes mintegy körülöleli a nyitott parkolót. A Stripmall a megszokott bevásárlóközpontok vagy hipermarketek kereskedelmi koncepciójától lényegesen eltérő – markánsan megkülönböztethető új eladási módszert valósít meg. A felgyorsult világ aktív és céltudatos vásárló típusa számára egyre nagyobb előny a gyors, kényelmes vásárlás, amit a keresett üzlet előtt közvetlenül parkolva intézhet.

Az igény nem csak a vásárlói oldalon jelenik meg. A STOP.SHOP. bevásárlóparkokban nincsenek magas költséggel üzemeltetett, gigantikus méretű, fedett belső terek, látványos élménydekorációk. Megfizethetőek azonban a bérleti díjak – ennek megfelelően versenyképesek az árak – és a vásárlás élményét a nívós szaküzletek kínálata jelenti. Az üzletek már a parkolóból könnyen átláthatóak, a vásárlás kényelmes, mindig található megfelelő számú ingyenes parkolóhely.

A STOP.SHOP. bevásárlóparkok kialakítása tetszetős, modern, a funkcionalitást helyezi előtérbe. A megjelenés egységes, jól felismerhetőek a jellemző arculati jegyek. Partnereik tőkeerős, elismert nemzetközi és hazai vállalkozások, amelyek nagy alapterületű szaküzleteikben magas értékesítési színvonalat képviselnek.

Az expanzió sikeres folytatásának fontos mérföldköve a STOP.SHOP. Gödöllő Bevásárlópark megvalósulása. A Gödöllő városba vezető Dózsa György út mentén, közvetlenül az M3-as autópálya mellett épült meg a közönség részére a mai napon ünnepélyesen átadott bevásárlópark, egy már részben kialakult kereskedelmi övezetben- a TESCO áruház mellett. A helyszín megválasztásánál fontos szempont volt egy forgalmas, könnyen megközelíthető csomópontban való elhelyezkedés a régió jelentős vásárlóerővel bíró városában.
A bevásárlópark 27.500 m2-es telken valósult meg 9.000 m2 beépített területtel, melyből a nettó bérbeadható terület 9.800 m2-t tesz ki. A létesítmény 299 parkolóhellyel és 15 üzlethelyiséggel rendelkezik.

A most megnyitott üzletek: C&A, Charles Vögele, Deichmann, Euronics, Hervis, Müller Drogéria, valamint kávézó, étterem és egy ajándéküzlet. A közeljövőben további nagy alapterületű szaküzlet belépésével (egy ruházati diszkont áruházzal) válik teljessé a kínálat.

A minőségben, divatosságban igen erős ruházati és sport profillal – a már jól működő élelmiszer áruházzal együttesen – egy valódi kereskedelmi központ jött létre ebben a városrészben. A STOP.SHOP. számára rendkívül fontos Gödöllő és a Pest megyei térség lakosainak magas színvonalú kiszolgálása, a bevásárlópark előnyeinek bemutatása. Ezért az üzletek különleges akciókkal készülnek a megnyitásra. Emellett ajándékokkal, nyereményekkel, népszerű programokkal várja a nyitóhétvége vásárlóit.

A gödöllői bevásárlópark megnyitása kiemelkedő jelentőséggel bír a cégcsoport életében, ami nem csak a méretei és a megvalósítás miatt jelentett kihívást.

A már sikeresen bevezetett 11 STOP.SHOP. beruházás (Budapest II. ker., III. ker.,IV. ker., Érd, Nyíregyháza, Veszprém, Miskolc, Békéscsaba, Debrecen, Keszthely, Nagykanizsa), valamint az első CORSO (Kaposvár) után az egyre nehezebb gazdasági helyzetben is töretlenül folytatódik az erős expanzió. Ezért tekinthető a folyamat az egyik kiemelkedő állomásának a gödöllői beruházás.

A tervek szerint 2010-ig további 3 bevásárlóparkot valósítanak meg országszerte. A tervezett STOP.SHOP. projektek helyszínei: Gyöngyös, Salgótarján, Orosháza. A bevásárlópark kategóriában piacvezető STOP.SHOP. eddigi eredményei alapján méltán bízhat a sikeres folytatásban. 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük