susenovellAz indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét telepítette Tamil Nadu állam iskoláinak 30 000 asztali számítógépére és 1 880 kiszolgálójára.

 susenovellAz indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét telepítette Tamil Nadu állam iskoláinak 30 000 asztali számítógépére és 1 880 kiszolgálójára.

 

Az ELCOT elõször saját informatikai infrastruktúráját állította át a Novell SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszereire, majd a tapasztalatok nyomán vezette be a Novell megoldásait a régió iskoláiban.

?A SUSE Linux Enterprise rendszerben található nyílt forráskódú megoldások kiválóak" – mondta C. Umashankar, az ELCOT vezérigazgatója. ?Véleményünk szerint a Linux rendszerre való áttérés az általános hardverköltségeinket csaknem 25 százalékkal csökkentette. A csúcstechnológiájú kiszolgálók esetében pedig ez a csökkenés akár 80 százalékos is lehet. Ennél is fontosabb, hogy milyen elõnyökkel jár az áttérés az államban élõ diákok számára. Egyre több vállalat tér át a Linux rendszer használatára világszerte, így Indiában is. Ennek megfelelõen a munkaerõpiacon komoly elõnyt jelent, ha van tapasztalatuk a nyílt forráskódú szoftverek használatában. Emellett a Linux rendszer szabad választási lehetõséget is nyújt számunkra" – tette hozzá C. Umashankar.

?Az ELCOT a nyílt forráskódú rendszerek használatára való áttéréssel több tízezer szoftverlicenc költségét takarította meg, miközben a hardvererõforrások hatékonyabb kihasználása révén is jelentõs megtakarításokat ért el. Az új platformra való átállásról szóló döntést azonban nem csak a közvetlen költségelõnyök figyelembevételével hozták meg, számoltak a hosszú távú hardver-, szoftver- és infrastruktúraköltségekkel is. A Novell SUSE Linux Enterprise megfelel minden ilyen irányú elvárásnak, és ezt világszerte folyamatosan bizonyítjuk is ügyfeleinknek" – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt platformra épülõ megoldásokat fejlesztõ részlegének vezetõje.

Az ELCOT elõször saját informatikai környezetét állította át Linuxra, majd ezt követõen vezette be a Novell SUSE Linux Enterprise megoldását Tamil Nadu iskoláiban és kormányzati szerveinél. A szervezet a tanárokkal együttmûködve tervezte meg milyen alkalmazásokat telepítsenek elõre a 30 000 új, felhasználóbarát és biztonságos SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel szállított számítógépre. Az ELCOT SUSE Linux Enterprise Servert is telepített 1 880 kiszolgálóra, melynek eredményeképpen ma már az összes iskolai kiszolgáló Linuxon fut.

Az ELCOT 1977. óta szállít hardver- és szoftvereszközöket Tamil Nadu több mint 70 millió lakosáért felelõs helyi kormányzati szervei számára. Az ELCOT fõ célja, hogy a lehetõ legjobb számítástechnikai megoldásokat kínálja az elérhetõ legalacsonyabb áron és ezzel minél inkább megtérüljenek a közpénzbõl finanszírozott beruházások. Emellett az ELCOT a tanácsadásban, a bevezetésben, a támogatásban és az oktatásban is részt vesz, hogy segítse az állam e-kormányzati célkitûzéseinek megvalósulását.

A Novell következõ generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektõl az adatközpontokig kínál megoldásokat.

www.novell.com/linux 

www.novell.com/success 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük