2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Baloldaliak és keresztények közös fellépése egy igazságosabb és testvériesebb társadalomért

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1546"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyar%20szocialis%20forum.thumbnail.jpg" border="0" alt="Magyar Szociális Fórum" title="Magyar Szociális Fórum" width="100" height="53" /></a></span>Igazságosabb és testvériesebb társadalomért címmel szeptember 11-én konferenciát rendeznek Budapesten a Központi Papnevelõ Intézetben. A szervezõk célja, hogy feltárják és megjelöljék azokat a baloldali és katolikus szociális-etikai értékeket, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy kiutat mutassanak az ország erkölcsi-politikai-társadalmi válságából. </p><p>

magyar szociális fórumIgazságosabb és testvériesebb társadalomért címmel szeptember 11-én konferenciát rendeznek Budapesten a Központi Papnevelõ Intézetben. A szervezõk célja, hogy feltárják és megjelöljék azokat a baloldali és katolikus szociális-etikai értékeket, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy kiutat mutassanak az ország erkölcsi-politikai-társadalmi válságából.

magyar szociális fórumIgazságosabb és testvériesebb társadalomért címmel szeptember 11-én konferenciát rendeznek Budapesten a Központi Papnevelõ Intézetben. A szervezõk célja, hogy feltárják és megjelöljék azokat a baloldali és katolikus szociális-etikai értékeket, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy kiutat mutassanak az ország erkölcsi-politikai-társadalmi válságából.

            A tanácskozást, melynek két fõelõadója Gazsó Ferenc professzor, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának tiszteletbeli elnöke, és Goják János professzor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Iustitia et Pax Bizottságának fõtitkára, a Magyar Szociális Fórum és Szociális Kerekasztala kezdeményezte, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szakbizottsága pedig társadalmi felelõsségének tudatában felkarolta. Társszervezõje a Professzorok Batthyány Köre, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány, amely egyben a rendezvény támogatója is.

            A konferencia szervezõi rendezvényükkel olyan értékrendet és modellt kívánnak felmutatni, amelynek alkalmazása elõsegítheti a szellemi és erkölcsi kibontakozást, és az állampolgárok igazságosságon alapuló anyagi gyarapodását. Arra hívják nyitott és vitára is módot nyújtó tanácskozásuk résztvevõit, hogy az egyetemes emberi jogok és a demokrácia követelményeinek érvényesítésén keresztül mutassanak kivezetõ utat a társadalmi-politikai-erkölcsi válságból. A szociális igazságosság elvének jegyében erõsítsék a megrendült társadalmi kohéziót és a nemzeti együvé tartozás tudatát. A közjó érdekében segítsenek felülemelkedni a politikai és ideológiai ellentéteken.

            A tanácskozás Dr. Náray-Szabó Gábor akadémikus megnyitójával veszi kezdetét, és Dr. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezõjének zárszavával ér véget. Felkért hozzászólók Dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Ángyán József professzor, egyetemi tanár és Szalay István tanszékvezetõ fõiskolai tanár.

Elõzetes program:

            16.10            Megnyitó

            Dr. Náray-Szabó Gábor akadémikus, professzor, Professzorok Batthyány Köre    elnöke

16.15            Köszöntõ

Hans Kaiser, volt miniszter, a KAS budapesti képviseletének vezetõje

16.30   A társadalomszervezés elvei az Egyház társadalmi tanításában

Dr. Dr. Goják János professzor, Pécsi Püspöki Hittudományi Fõiskola,

MKPK Iustitia et Pax Bizottsága fõtitkára

17.00            Hatékony társadalomszervezés, nagyobb társadalmi igazságosság

Dr. Gazsó Ferenc professzor, Budapesti Corvinus Egyetem

Felkért hozzászólók: 

            Dr. Szabó Endre elnök, Nagycsaládosok Országos Egyesülete

            Prof. Dr. Ángyán József egyetemi tanár, Gödöllõi Szent István Egyetem

            Dr. Szalay István tanszékvezetõ fõiskolai tanár, Szegedi Tudományegyetem

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.