www.balabit.huwww.balabit.hu

A Microsoft a napokban több biztonságtechnikai cégnek is átadta hálózati protokolljainak dokumentációit. A körbe egy magyar cég is bekerült, melyet a redmondi közlemény külön ki is emelt.

  www.balabit.huwww.balabit.hu

A Microsoft a napokban több biztonságtechnikai cégnek is átadta hálózati protokolljainak dokumentációit. A körbe egy magyar cég is bekerült, melyet a redmondi közlemény külön ki is emelt.

A Microsoft a napokban számos vezetõ biztonságtechnikai specialistával írt alá szerzõdést különbözõ kommunikációs protokolljainak használatáról. Mint ismeretes, a vezetõ amerikai szoftvergyártó egyre jelentõsebb erõfeszítéseket tesz, hogy az általa fejlesztett szabványokat és technológiákat más gyártókkal is megossza. Külön érdekessége a bejelentésnek, hogy abban egy hazai biztonságtechnikai fejlesztõt, a BalaBit IT Security-t név szerint kiemelték a redmondiak.

A Microsoft Communications Protocol Program (MCPP) célja, hogy segítse a különbözõ Windows szerverkörnyezetbe szánt alkalmazások gyártóit a Microsoft termékeivel teljes mértékben kompatibilis megoldások fejlesztésében. A program mûködtetésével a Microsoft eleget tesz a szabályzó szervek elvárásainak is.

"Az MCPP program, azon kívül, hogy elismeri az USA kormánya által hozott trösztellenes szabályokat, egyben egy jól átgondolt rendszer is, amely támogatja a Microsoft ügyfeleket IT ökoszisztémájuk megerõsítésében." – mondta el Bob Muglia a Microsoft szerverüzletágáért felelõs alelnöke. "A mi feladatunk ebben a rendszerben az, hogy olyan információkat, eszközöket és támogatást nyújtsunk a partnereink számára, melyek megkönnyítik a Windows rendszerekkel való együttmûködést."

A napokban az Aruba, a Nortel, a BalaBit és a Secure Computing kötött MCPP szerzõdést a Microsofttal a Windows kliens-szerver protokolljainak használatára, mely szabványok a Windows szerverek és a Windows kliens számítógép közötti kommunikációért felelõsek.

A BalaBit egy hazai tulajdonú biztonságtechnikai fejlesztõ, amely a magas biztonságú alkalmazásszintû proxy technológiákra specializálódott. Az MCPP licence birtokában a BalaBit kiterjesztette technológiáját a Microsoft Távoli Asztal Kapcsolat (RDP) protokollra, mely tipikusan Windows szerverek távoli adminisztrációjára használatos.

"A titkosított adminisztrációs protokollok felügyelete és auditja egy különösen gyorsan növekvõ piac az IT biztonsági szegmensen belül, és a BalaBit szeretné megõrizni vezetõ pozícióját. Azt várjuk az MCPP lincenctõl, hogy az újabb szerverplatformmal történõ kompatibilitás segít majd kiterjeszteni ügyfélkörünket mind méretében, mind földrajzi elhelyezkedésében."- mondta Illés Márton a BalaBit egyik fejlesztési vezetõje.

A cég a jövõben más Microsoft hálózati protokollokhoz is készít majd alkalmazásszintû elemzõ modult, melyeket a magas biztonságú Zorp tûzfalba és a Shell Control Box adminisztrációs audit eszközébe épít majd be.

http://money.cnn.com/news/newsfeeds/articles/prnewswire/AQTU09228082007-1.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük