2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megjelent s Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008

7 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/3821"><img class="image thumbnail" src="/files/images/symantec.thumbnail.jpg" border="0" alt="Symantec" title="Symantec" width="100" height="100" /></a></span>A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését. A vezetõ iparági megoldásokat továbbfejlesztették, hogy a felhasználók számára átfogó védelmet nyújtsanak az egyre növekvõ online fenyegetettségek ellen, beleértve a rejtett támadásokat, amelyek a felhasználó tudta nélkül töltõdnek le a számítógépre. </p><p> 

 

symantecA Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését. A vezetõ iparági megoldásokat továbbfejlesztették, hogy a felhasználók számára átfogó védelmet nyújtsanak az egyre növekvõ online fenyegetettségek ellen, beleértve a rejtett támadásokat, amelyek a felhasználó tudta nélkül töltõdnek le a számítógépre.

 

 

symantecA Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését. A vezetõ iparági megoldásokat továbbfejlesztették, hogy a felhasználók számára átfogó védelmet nyújtsanak az egyre növekvõ online fenyegetettségek ellen, beleértve a rejtett támadásokat, amelyek a felhasználó tudta nélkül töltõdnek le a számítógépre.

 

E mellett a Norton Internet Security 2008 tartalmazza azt a biztonsági szoftverek részérõl elfogadhatatlan szolgáltatást, hogy a Vistahoz hasonlóan a termék aktiválást igényel.

Új a  Norton Identify Safe szolgáltatás, amely a felhasználók azonosítóit védi online bankolás, vásárlás és böngészés során.

A vállalat mindkét termék teljesítményét optimalizálta, megnövelte a technológiai támogatást és csökkentette a felhasználói beavatkozás igényét. A Norton 2008-as termékek hatékony védelmet biztosítanak az új támadások ellen, továbbá a védelmet a PC-n túl is kiterjesztik a vezetéknélküli otthoni hálózatokra és az online azonosítókra is.

?2008-as termékeink értékes, új védelmi techológiákat állítanak hadrendbe, amelyek segítségével blokkolni lehet a fenyegetettségeket, mielõtt azok megtelepednének a rendszerben, ráadásul jelentõsen nõtt a teljesítményük. Mindezeknek köszönhetõen minden korábbinál jobb felhasználói élményt biztosítanak" – mondta Janice Chaffin, a Symantec felhasználói üzletágának csoportelnöke. ?A következõ-generációs biztonsági eszközökkel és a megnövelt teljesítménnyel a Norton Internet Security 2008 és a Norton AntiVirus 2008 hûen követi a Symantec azon elkötelezettségét, hogy a felhasználók számára kellõ magabiztosságot garantáljon online világunkban."

Újdonságok a Norton 2008-as termékeiben:

  • Böngészõ védelem – Védelmet nyújt az úgynevezett ?drive-by download" és egyéb új vagy ismeretlen fenyegetettségek ellen, amelyek az Internet Explorer sérülékenységeit használják ki. Forradalmi, nulladik napi proaktív védelem a kártékony kódok ellen, amelyek az ActiveX?, JavaScriptTM és VBSscript alkalmazásokat használják a böngészõ támadására.
  • NortonTM Identity Safe – A személyes információkat és azonosítókat védi az online bankolás, vásárlás és böngészés közben. Lehetõvé teszi a felhasználók számára annak ellenõrzését, hogy mely információkat osztják meg a weboldallal, biztonságosan tárolja a személyes információkat, illetve automatikusan beilleszti a jelszavakat. Tárolja és titkosítja a jelszavakat és a bizalmas adatokat, automatikusan használja ezeket a felhasználó kérésére, hogy idõt spóroljon, illetve védelmet biztosítson a billentyûleütéseket követõ programoktól. (Ez a funkció csak a Norton Internet Security 2008-ban található meg.)
  • Egykattintásos támogatás – A megszokott, kényelmes hozzáférést biztosítja a technikai támogatáshoz, amelyek korábban már elérhetõk voltak a Norton 360-ban is. Automatikus hibaelhárítást biztosít az olyan szokványos problémák esetén, mint a kapcsolódás, licencek kezelése illetve termék-aktiválás. A fõ felületen keresztül direkt elérést biztosít a technikai támogatáshoz telefonon, e-malben vagy chaten keresztül.
  • Otthoni hálózati funkció – Feltérképezi a csatlakoztatott eszközöket, így képet alkot a helyi hálózaton mûködõ eszközökrõl. Nyomonköveti azon számítógépek általános biztonsági állapotát, amelyeken Norton Internet Security 2008 vagy Norton AntiVirus 2008 fut. E mellet a Norton Internet Security 2008-on belül ez a funkció ellenõrzi a vezetéknélküli hálózat biztonságát, figyelmezteti a felhasználót, amikor nem biztonságos vezetéknélküli hálózatra akar csatlakozni, és segítséget nyújt a hálózati biztonsági beállítások menedzselésében. Ajánlásokat biztosít a vezetéknélküli routerek biztonságossá tételéhez, továbbá hasznos tanácsokkal szolgál az otthoni hálózat biztonságához.
  • Teljesítmény, teljesítmény, teljesítmény – A 2007-es termékportolióban végrehajtott teljesítmény-növelést követve a Symantec további fejlesztéseket hajtott végre a teljesítmény növelésében a kulcsfontosságú funkciók esetében. A Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyors-szkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre. Kilenc versenytárs átlagát tekintve a Norton Internet Security 2008 vezetõ pozíciót tölt be öt kulcsfontosságú területen, beleértve a betöltési idõt (20 százalékkal gyorsabb), a memóriaigényt (69 százalékkal kevesebb), a teljes szkennelést (12 százalékkal gyorsabb), a felhasználói interfész reagálását (54 százalékkal gyorsabb) és a letöltési sebességet (31 százalékkal gyorsabb).

Továbbá mindkét termék magába foglalja a SONAR viselkedés-alapú azonosítási technológiát, amely védelmet nyújt a kártékony kódokkal szemben, mielõtt a szokványos vírus és antispyware beállítások képesek lennének felismerni azokat. A Norton Internet Security 2008-ban a SONAR teljes szkennelést hajt végre minden egyes alkalommal, amikor egy alkalmazás kívülrül érkezõ kommunikációval próbálkozik, és védi az azonosítókat a tûzfal ismeretlen támadásokkal szembeni hatékonyságának növelésével. Ezek az új elemek egézítik ki a Norton Internet Security-ban már eddig is meglévõ funkciókat, beleértve a rootkitek elleni védelmet, és az új, Threat Interceptor sérülékenységek elleni védelmi technológiát. A Threat Interceptor az alábbi techológiákat tartalmazza: Threat Interceptor – Browser Defender; Threat Interceptor – Intrusion Prevention, továbbá Threat Interceptor – Generic Exploit Blocking. A Norton Internet Security e mellett magába foglalja a Norton AntiVirus funkcióit, amely továbbra is ?gold standard"-nek számít, a Virus Bulletin 100 díjait egymás után 33 alkalommal elnyerve, és az iparágban egyedülálló megbízhatóságról tanúságot téve.

A Norton AntiVirus 2008 és a Norton Internet Security 2008 is a Symantec Security Response támogatását élvezi. A Symantec Security Response csapata elkötelezett betörésvédelmi szakemberekbõl, biztonsági mérnökökbõl, vírusvadászokból és globális támogatási csoportból áll, akik egymással karöltve dolgoznak, hogy kiterjedt védelmet biztosítsanak a vállalati és otthoni felhasználók számára. A Symantec Security Response a felhasználók számára átfogó, huszonnégyórás internetbiztonsági szakértõi segítséget biztosít, hogy védelmet nyújtsanak a ma jellemzõ, összetett fenyegetettségek ellen. Napi szinten látja el információval a felhasználókat az aktuális veszélyekrõl, így garantálva biztonságukat.

A termékeket a Windows? XP Service Pack2 és Windows VistaTM felhasználói is alkalmazhatják. A Norton Add-on Pack további, opcionálisan választható megoldásokat is kínál, beleértve az antispam és parental control funkciókat, amelyek a Norton Internet Security 2007 és 2008, valamint a Norton 360 felhasználói az alábbi linken érhetnek el:

http://www.symantec.com/norton/downloads/index.jsp

Ár és elérhetõség

A Norton AntiVirus 2008 és a Norton Internet Security 2008 a Symantec online áruházában a http://www.symantecstore.com/ oldalon, illetve a viszonteladókon keresztül elérhetõ.

A Norton AntiVirus és Norton Internet Security elõfizetõi az Ongoing Protection szolgáltatáson keresztül további költségek nélkül megkapják a legutóbbi termékfrissítéseket. Az elõfizetõi szolgáltatás 12 hónapon keresztül termékfrissítéseket, új termékfunkciókat kínál az internetes fenyegetettségek változásával és az arra reagáló fejlesztésekkel párhuzamosan. A Norton termékek vásárlói hozzájutnak a védelmi és technológiai frissítésekhez elõfízetésük teljes idõtartama alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.