2023.június.10. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biztosítások a szárazföldön és a víz alatt ?. – A golfbiztosítástól a búvárbiztosításig

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3799"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Sharm_el-Sheik_buvar.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="98" /></a></span>Az elmúlt hetekben a média többször is felhívta az utazni készülõk figyelmét az utasbiztosítás fontosságára. Miközben az utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást, a biztosítótársaságok egyre speciálisabb termékekkel igyekeznek egy-egy jól behatárolható csoportot megcélozni. <p>

1.Az elmúlt hetekben a média többször is felhívta az utazni készülõk figyelmét az utasbiztosítás fontosságára. Miközben az utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást, a biztosítótársaságok egyre speciálisabb termékekkel igyekeznek egy-egy jól behatárolható csoportot megcélozni.

1.Az elmúlt hetekben a média többször is felhívta az utazni készülõk figyelmét az utasbiztosítás fontosságára. Miközben az utazók alig több mint harmada köt utasbiztosítást, a biztosítótársaságok egyre speciálisabb termékekkel igyekeznek egy-egy jól behatárolható csoportot megcélozni.

Autóasszisztencia

Nyaralásra Európa számos országába még ma is elsõsorban saját autóval utazunk. Ennek meghibásodása az országhatáron belül is sok kellemetlenséget tud okozni, külföldön azonban ez még több problémával jár. A Generali-Providencia Biztosítónál 10 évesnél nem idõsebb autó esetében köthetõ olyan autós biztosítás, amely a jármû mûködésképtelensége esetén térti a javítást, a szervizbe szállítást, az autó tárolását, a továbbutazás, valamint a bérautó költségeit is. A menetképtelenséget okozhatja baleseti sérülés, illetve mûszaki meghibásodás is. Egy dologra azonban figyelni kell: a CASCO-t ez a termék nem helyettesíti, hiszen lopásra, részlopásra jellegénél fogva nem terjed ki.

Golfbiztosítás

Az utasbiztosításokra általában igaz, hogy csak a hobbiszinten folytatott tevékenységekre terjednek ki, ezek közül is általában a síelés és a snowboard kockázatait fedezik, a quad, a vízisí, rafting, vagy például a csónakkal vontatott ?banán" esetében már pótdíjat kell fizetnünk. Kevesen gondolják azonban, hogy a látszólag szelíd, békés sportnak tekintett golf szerelmesei milyen problémákkal szembesülhetnek, ha nem kötik meg a számukra kínált golfbiztosítást.

Egy eltévedt labda komoly károkat tud okozni parkoló autókban és épületekben is, nem szólva a nézõknek vagy játékostársaknak okozott egészségkárosodásról. A bíróságok ilyen esetekben szinte kivétel nélkül a labdát ütõ játékos felelõsségét állapítják meg, ami sokszor rendkívüli anyagi terhet von maga után. Hogy ezek a káresemények nem is olyan ritkák, mint elsõre gondolnánk, azt a nemzetközi statisztikák is igazolják: ezek szerint évente 12 ezer golfozó szenved átmeneti vagy maradandó sérülést játék közben, a tárgyakban okozott károk ennél is gyakoribbak.

Ki gondolná, hogy a jó golfbiztosításnak ki kell terjednie a hole-in-one ütésekre is (ez az az esemény, amikor a játékos egy ütéssel rögtön a lyukba talál)? Pedig egy ilyen dicsõséges tett jelentõs költségekkel jár: a protokoll szerint a játékos ilyenkor úgy ünnepel, hogy játékostársait is megvendégeli. Nos, aki megköti az Európa Biztosítónál elérhetõ golfbiztosítást, annak emiatt sem kell, hogy fájjon a feje!

Búvárbiztosítás

Honfitársaink közül is egyre többen hódolnak a búvárkodásnak. Ez a gyönyörû sport számos veszélyforrást rejt magában, ezért az alap utasbiztosítások nem is vállalják a merüléssel járó kockázatokat. Ha viszont külön búvárbiztosítási terméket fejleszt egy biztosító, akkor igyekszik valamennyi kapcsolódó kockázatra figyelemmel lenni.

Az Uniqa Biztosító Gyöngyhalász fantázianéven futó búvárbiztosítási módozatai például a klasszikus utasbiztosítási elemeken kívül tartalmazzák a keresés-kimentés, a hiperbár kamrai kezelés költségeinek fedezését, és szakértõ orvos biztosítását is: Dr. Gõbl Anna búvárorvos neve minden hazai búvár számára megnyugtató garanciát jelent. A poggyászfedezet pedig kiterjed a három legfontosabb eszköz, a mentõmellény, a búvárkomputer és a légzõautomata meghibásodására és eltulajdonítására is.

 ?A speciális utasbiztosításokkal a biztosítók általában hosszú évek tapasztalataira alapozva igyekeznek a kiválasztott célcsoport számára minél teljesebb és testhezállóbb konstrukciókat biztosítani" – hangsúlyozza Mestyán András, a CLB Biztosítási Alkusz igazgatója. ?A testhezállóság mellett sokak számára a kényelem is fontos szempont. A http://www.buvarbiztositas.clb.hu/  oldalon megrendelt búvárbiztosítást a bankkártyás megrendelésnek köszönhetõen elegendõ akár az indulás napján is megrendelni: a kötvény tíz percen belül már az ügyfél elektronikus levelezõládájában pihen."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.