2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Boot Düsseldorf: Bemutatták az ENFOY hordozható tüzelőanyagcellákat, amelyeket sporthajóknak szánnak

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/22320"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tc1.thumbnail.jpg" border="0" alt="A tüzelőanyagcella bemutató" title="A tüzelőanyagcella bemutató" width="100" height="86" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A tüzelőanyagcella bemutató</strong></span></span> <p>A Boot kiállíátosn Düsseldorfban a kiállítói standon bemutatták az ENVOY tüzelőanyag cella tipuscsaládot. A készítő cég a német SFC Smart Fuel Cell AG, melynek képviseletében Bukh Bremen mutatta be az újdonságot.</p><p>

 a tüzelőanyagcella bemutatóA tüzelőanyagcella bemutató

A Boot kiállíátosn Düsseldorfban a kiállítói standon bemutatták az ENVOY tüzelőanyag cella tipuscsaládot. A készítő cég a német SFC Smart Fuel Cell AG, melynek képviseletében Bukh Bremen mutatta be az újdonságot.

 a tüzelőanyagcella bemutatóA tüzelőanyagcella bemutató

A Boot kiállíátosn Düsseldorfban a kiállítói standon bemutatták az ENVOY tüzelőanyag cella tipuscsaládot. A készítő cég a német SFC Smart Fuel Cell AG, melynek képviseletében Bukh Bremen mutatta be az újdonságot.

Mint elmondta ezt a fejlesztést elsősorban arra készítették, hogy a vitorlás hajókon ne kelljen külön benzinmotort üzemeltetni a berendezések áramellátásáre. A tüzelőanyag cella technika mostanra vált olyanná, hogy megfelően mobil, megbizható és elfogadható árú ahhoz, hogy a mindennapokban a polgári életben is helyetkapjon, ne csak az űrhajókon és a katonai rendszerekben.

Az ENFOY típuscsaládba tartozó most bemutatott eszközök nem rettennek meg a 40 Celsius feletti külső hőmérséklettől, így trópusokon, vagy akár egy kishajó motorterében is alkalmazhatóak. Működésük teljes egészében automatizált. Folyamatosan tölti az áremelláto rendszer akkumulátorait, ha ezek megtöltődtek automatikusan készenléti módba vált, ahonnan bármikor visszatérhet az éles üzemhez, ha a rendszer többletfogyasztása, vagy az akkumulátor újratöltése ezt indokolja. A rendszer 230 voltos normál váltóáramot szolgáltat.Igy nincs szükség bonyolult kiegészítő rendszerek használatára. Ez egyben azt is jelenti, hogy NEM CSAK hajókra, hanem a szárazföldön is nagyon sok feladatra is alkalmazható.

az üzemanyag metanol, hermetikusan lezárt patronban kaphatóAz üzemanyag metanol, hermetikusan lezárt patronban kaphatóTüzelőanyaga  5 vagy 10 literes előre elkészített tankpatronokban kapható, több mint 600 helyen kikötőkben. Egy M10-es azaz 10 literes patronnal 11,1 KWh elektromos energia nyerhető, ezek a múőanyag benzineskannához hasonló eszkökök konnyen szállíthatóak és biztonságosan tárolhatóak. A végtermék víz, ami nem károsítja a környezetet.

Nincsen akadálya annak, hogy az EFOY tüzelőanyagcellákkal és napelemekkel közösen egy hibrid energiaellátor rendszert hozznanak létre, ahol a tüleőanyagcella csak az energia deficitet termeli, azt, amit a napelem nem képes előállítani. Hasonlóan nincsen akadálya ennek a rendszernek szélmotorral történő kiegészítésére. Ilyen esetben azonban megfelelő háttér akkumulátor kapcitás is szükséges.

Az EFOY-tüzelőanyagcella négy típusban kapható, a szám a teljesítményt jelzi: : EFOY 600, EFOY 900, EFOY 1200 und EFOY 1600 – wattóra/nap kapacitásban.

A Boot kiállításon a  Halle 10 Stand G59 található a standjuk, ahol működés közben megtekinthetők az eszközök.

http://www.sfc.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.