2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapesten tanácskoznak az üzleti és innovációs központok Európából:MEGDUPLÁZZUK az innovatív vállalkozások számát!

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/14120"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ebnkongress.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="80" /></a></span>Az EBN Budapesten tartja 17. kongresszusát.  Az üzleti és innovációs központok, mint hídképző szervezetek stratégiájának középpontjában az innovatív vállalkozások létrehozása, versenyképes működésük elősegítése áll. Magyarországon jelenleg a mintegy 700 ezer működő vállalkozás közül 600-700 az innovatív vállalkozások száma, ami arányait tekintve messze az EU átlaga alatt marad.</p><p>

ebnkongress.thumbnailAz EBN Budapesten tartja 17. kongresszusát.  Az üzleti és innovációs központok, mint hídképző szervezetek stratégiájának középpontjában az innovatív vállalkozások létrehozása, versenyképes működésük elősegítése áll. Magyarországon jelenleg a mintegy 700 ezer működő vállalkozás közül 600-700 az innovatív vállalkozások száma, ami arányait tekintve messze az EU átlaga alatt marad.

ebnkongress.thumbnailAz EBN Budapesten tartja 17. kongresszusát.  Az üzleti és innovációs központok, mint hídképző szervezetek stratégiájának középpontjában az innovatív vállalkozások létrehozása, versenyképes működésük elősegítése áll. Magyarországon jelenleg a mintegy 700 ezer működő vállalkozás közül 600-700 az innovatív vállalkozások száma, ami arányait tekintve messze az EU átlaga alatt marad.

Az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ, a Magyarországon 1994 óta működő hídképző szervezet fő célkitűzése, hogy jelentős mértékben növelje, megduplázza a magyar innovatív vállalkozások számát és gazdasági erejét.

 Ezen cél érdekében pályázta meg és nyerte el az INNOSTART  az European Business Network (EBN) éves kongresszusának budapesti megszervezését,  illetve kezdeményezte a négy magyarországi BIC minősítéssel rendelkező innovációs központ együttműködésének erősítése érdekében az Üzleti és Innovációs Központok Magyarországi Hálózatának létrehozását.

2008. június 25-27-e között Budapesten kerül megrendezésre az EBN XVII. éves kongresszusa az INNOSTART szervezésében.

Az EBN fogja össze azon szervezeteket, amelyek üzleti és innovációs központként (BIC minősítéssel) tevékenykednek az Európai Unió országaiban és kiemelkedő eredményeket ért el az európai innovatív vállalkozások számának és teljesítményének növelésében.

A kongresszus célja az új, tehetséges innovatív vállalkozások növekedésének elősegítése, a határokon átnyúló együttműködések erősítése, valamint a kelet-európai országokkal való szorosabb kapcsolat kialakítása.          

A kongresszus keretében megrendezésre kerülő rendezvények lehetővé teszik a magyar résztvevők számára a nemzetközi kapcsolatok kiépítését, fejlesztését illetve az  európai országokban bevált  „legjobb gyakorlatok" megismerését. A kongresszus alkalmat ad arra is, hogy magyar kutatás-fejlesztés, innováció kiemelkedő képviselői beszámolhassanak a hazai innováció-politika célkitűzéseiről, eredményeiről.   

A hazai innovatív vállalkozások számának jelentős növelése, megduplázása, versenyképességük javítása, illetve az EBN kongresszus üzenetének megfelelően a „legjobb gyakorlatok" alkalmazása érdekében a BIC minősítéssel rendelkező hazai EBN tagok a Magyarországi BIC Hálózat létrehozásáról döntöttek.

A sajtókonferencia keretében aláírásra kerülő együttműködési megállapodásban a Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, az INNOSTART, a Székesfehérvári Vállalkozói Központ Közalapítvány, illetve a ValDeal Innovációs Zrt. azt tűzik ki célul, hogy tevékenységük és szolgáltatásaik összehangolásával hatékonyabban vegyenek részt a magyar vállalkozói szektor fejlesztésében, javítsák annak üzleti környezetét és innovációs kapacitását, különös tekintettel a mikro- és kisvállalkozásokra.

Automatikusan a hálózat tagja lehet, minden olyan hazai szervezet, mely rendelkezik uniós BIC minősítéssel.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.