Januárban, a Vista Caféban mutatta be – akárcsak a legnagyobb divatcégek – a Canon tavaszi kollekcióját, amelyben a legújabb technológiai fejlesztéseket felvonultató videokamerákon és fényképezőgépeken kívül is számos újdonsággal ismerkedhettek meg a meghívott újságírók, hogy olvasóiakt tájékoztathassák a japán cég 2008-ra kínált újdonságairól.

 

Januárban, a Vista Caféban mutatta be – akárcsak a legnagyobb divatcégek – a Canon tavaszi kollekcióját, amelyben a legújabb technológiai fejlesztéseket felvonultató videokamerákon és fényképezőgépeken kívül is számos újdonsággal ismerkedhettek meg a meghívott újságírók, hogy olvasóiakt tájékoztathassák a japán cég 2008-ra kínált újdonságairól.

A Canon minden évben megrendezi januári sajtóbemutatóját, ahol a résztvevők már a megjelenés előtt megismerhetik a cég új fejlesztésű videokameráit, fényképezőgépeit, irodai – és persze otthoni – alkalmazásra szánt készülékeit és egyéb olyan termékeit, amelyek a nagyközönség érdeklődésére is számot tarthatnak. Ilyenek voltak idén a Canon régen oly népszerű számológépei, amelyek most új fényben tündökölnek és ilyen a különleges DVDF író berendezésük is.

E rövid bevezető után nézzük az újonnan bejelentet termékeket, amelyek amellett, hogy a legújabb fejlesztéseket kínálják gazdájuknak, divatos megjelenésükkel is szívesen látott tagjai lesznek házi technikai arzenálunknak.

Videokamerák

A kompakt, digitális videokamerák mára teljesen kiszorították a korábbi analóg készülékeket, azonban a digitális berendezések is folyamatosan megújulnak, mára árban is elérhető közelségbe kerültek a DVD lemezt használó berendezések és a legeslegújabb kor szele is megérkezett, az új Canon videokamerák között feltűntek a belső memóriába, vagy külső memóriakártyára rögzítő készülékek is, amelyek mozgó alkatrészek (mechanika) híján még gyorsabban és pontosabban képesek végrehajtani a videokameráktól elvárt funkciókat. A 2008-as tavaszi kollekcióban a legújabb videorögzítőkből tíz készülék mutatkozott be.

HF sorozatú memóriába rögzítő Full HD digitális videokamerák

DC310 FSL LCDDC310 FSL LCDA Canon HF10 és HF100 HD videokamerák a Full HD felvételeket flash memóriában rögzítik. A HF10 a Canon Dual Flash memóriarendszerét is használja, amellyel kétféleképpen rögzíthet videókat: SD/SDHC kártyára vagy a 16 GB-os belső memóriába. Így akár 7 órányi, 1920×1080 felbontású Full HD videót is képes egyszerre tárolni, nem okoz gondot, ha betelik a memóriakártya. A mechanika hiánya miatt a kamerák mérete kicsi és a fizikai behatásoknak is jobban ellenáll. A flash memória energiatakarékos, így hosszabb az akkumulátor élettartama is. A kamerákat számos intelligens, a videózást segítő funkcióval szerelték fel, mindkettő a HV20 modell objektívét, érzékelőjét és processzorát örökölte. Az új 3,3 megapixeles, Full HD CMOS érzékelő, a 12x-es optikai zoommal rendelkező Canon HD videóobjektív  és a DIGIC DV II képfeldolgozó processzor és a Canon Super Range optikai képstabilizátor kombinációját használó készülékekkel 1920×1080 felbontású Full HD videók és 3,1 megapixeles fényképek készíthetők.

HV30 HDV digitális videokamera

DW-100 FSLDW-100 FSLA tavalyi év sikeres Canon HV20  modelljének továbbfejlesztett változata a filmesek számára kínál további lehetőségeket, HD minőségű felvételei vetekszenek néhány professzionális modellével is. A készülék a HDV1080i felvételeket közvetlenül MiniDV kazettára rögzíti,  a HDV formátumot a legtöbb videoszerkesztő szoftver támogatja. A HV30 használata egyszerű, így már az első felvételek is sikeresek lehetnek. A Canon HD kamerarendszere tiszta, éles, színhelyes képet ad, az új Vivid LCD kijelző 135 fokos látószöget biztosít. A videokamera 25P Cinema Mode üzemmódja az igazi filmhez hasonló megjelenést eredményez. A készülék a 25P progresszív felvételt kombinálja a CINE móddal, a Canon professzionális XH sorozatú modelljeinek beállításai alapján. A valódi mozihatás és a progresszív felvétel is jobb teljesítményt nyújt rossz fényviszonyok között, amely ideális a hangulatos jelentekhez.

A HV30 főbb jellemzői:

§         Teljes méretű Canon HD CMOS képérzékelő és HD-re optimalizált DIGIC DV II processzor

§         Canon HD videó objektív 10-szeres optikai zoommal és Super Range optikai képstabilizátorral (OIS)

§         Gyors és pontos fókuszálás az azonnali autofókusszal (Instant AF)

§         Testre szabható összeállítás: egy vakupapucs, amelyre számos kiegészítő helyezhető, manuális hangbeállítás, mikrofonbemenet és fejhallgató-csatlakozó

§         4 órányi felvétel egyetlen akkumulátortöltéssel, opcionális nagykapacitású akkumulátor

FS11, FS10, FS100 memóriába rögzítő digitális videokamerák

EOS 450 D FSLEOS 450 D FSLA Canon FS11, FS10 és FS100 digitális videokamerák a 16:9 képarányú felvételeket közvetlenül a memóriakártyán tárolják, így kisebbek, akár zsebben is elférnek, mindig kéznél lehetnek. Egyszerűen használható funkciók egész sorát nyújtják, például 45-szörös zoomot és nagysebességű USB csatlakozást. Az FS11 és FS10 modelleket Dual Flash memóriarendszerrel is felszerelték, így felvételkor a belső flash memória is használható. Az FS11 16 GB, a FS10 8 GB memóriával rendelkezik, amelyekkel több, mint 11, illetve 5 órányi felvétel készíthető, ha pedig ez nem elég, SD/SDHC kártya is használható. A flash memória energiatakarékos és velük a felvételeik is nagyobb biztonságban vannak, egy esetleges leejtéskor. A kamerák együttműködnek a Canon DW-100 külső DVD-írójával. A szerkesztő szoftver a készülék alaptartozéka.

DC sorozatú DVD videokamerák

FS10 FSL LCDFS10 FSL LCDA Canon DC300 sorozat minden tagja közvetlenül DVD-re rögzít, és a videokamerák között az eddigi legnagyobb teljesítményű zoom-mal – akár 45-szörössel – rendelkezik. A nagylátószögtől a tele állásig éles képet adó Bővített Zoom funkció új lehetőséget teremt a sporteseményeket, természeti jelenségeket és egyéb, távoli témákat rögzíteni kívánó felhasználó számára. Az új Bővített Zoom igényeinek megfelelően minden Canon kamera rendelkezik elektronikus képstabilizátor funkcióval (EIS) is. A szélesvásznú televíziózás terjedését figyelembe véve az új Canon kamerák valódi 16:9 formátumú felvételeket készítenek. Az extra hosszú üzemidőt biztosító, nagykapacitású akkumulátorokat használó készülékek mindegyike kompatibilis a kétrétegű (DVD-R DL) lemezekkel.

MD200 sorozatú videokamerák

HS-1200TCGHS-1200TCGA kedvező árú új MD200 sorozatú Canon MiniDV modellek új, nagyteljesítményű, Bővített Zoom funkcióval rendelkeznek, amely a Canon videó objektív minőségét és a DIGIC DV processzor teljesítményét használja ki az akár 45-szörös nagyítás eléréséhez. Az új Canon kamerák valódi szélesvásznú felvételeket készítenek, Gyorsindítás funkcióval rendelkeznek és rendkívül egyszerű a használatuk. A Canon MD200 sorozat modelljei változatos funkciókat biztosítanak a megapixeles felbontású képérzékelőtől a mikrofonbemenetig.

Fényképezőgépek

EOS 450D digitális tükörreflexes fényképezőgép

HV30 FSL LCDHV30 FSL LCDAz újonnan bejelentett EOS 450D 12,2 megapixeles érzékelője akár poszterméretű nyomatokon is megfelelő részletességet biztosít. A mozgó témákhoz az EOS 450D gyors fókuszálási lehetőséget kínál 9 fókuszponttal, amelyek úgy helyezkednek el a keretben, hogy segítsék a "Aranymetszés" kompozíciót. Az intuitív menürendszerrel és a felhasználóbarát vezérléssel egyszerűen megvalósíthatók az elképzeléseknek legjobban megfelelő kreatív beállítások. A 3,0" méretű LCD monitor mérete és felbontása is biztosítja az elkészült képek részleteinek ellenőrizhetőségét, az élő nézetet megjelenítő mód pedig a kompozíció beállításában segít. A kamerát felszerelték az EOS integrált tisztítási rendszerrel is, több mint 60 EF/EF-S objektívvel és az EX sorozatú Speedlite vakukkal kompatibilis.

PowerShot A590 IS, A580, A470 kompakt fényképezőgépek

MD255 FSLMD255 FSLA mozgásérzékelés először jelenik meg a PowerShot kamerákban, csakúgy, mint az arckiválasztás és -követés funkció. Az autofókusz is tovább finomodott.

I-SENSYS FAX-L160I-SENSYS FAX-L160A PowerShot A470-et egyszerűsége kiváló első digitális fényképezőgéppé teszi, de családi kamerának is megfelelő. Négy színben (ezüst, kék, vörös és zöld) kapható. Felbontása 7,1 megapixel, zoomja 3,4-szeres.

A PowerShot A580 8,0 megapixeles képérzékelővel és a 4-szeres optikai zoommal rendelkezik. Egyszerű üzemmódban a fényképezőgép beállít mindent, így kezdők is sikeresen használhatják.

i-SENSYS LBP3310 FSLi-SENSYS LBP3310 FSLA 8,0 megapixeles PowerShot A590 IS teljes manuális beállítási lehetőséget és a számos kiegészítőjével még több lehetőséget kínál. Optikai zoomja 4-szeres átfogású, az optikai képstabilizátor pedig rossz fényviszonyok között is jó képeket garantál.

DIGITAL IXUS 80 IS kompakt fényképezőgép

A bársonyos színekbe öltöztetett Digital IXUS 80 IS négy elegáns színváltozatban (Classic Silver, Caramel, Chocolate és Candy Pink) érhető el. A finom tapintású fényképezőgép könnyű vázát tiszta alumíniumborítás fedi, erős fényű PureColor LCD II kijelzője 2,5"-es.

i-SENSYS MF4270 FSLi-SENSYS MF4270 FSLAz intelligens és automatikus funkciók biztosítják a hibátlan fényképeket, köztük az új -a felvétel elmosódását megakadályozó mozgásérzékelő technológiával és az optikai képstabilizátorral. Az AF is  jobb teljesítményt nyújt rossz fényviszonyok között, az elődhöz képest.

DW-100 külső DVD író

Az újonnan bejelentett külső DVD-írója, a DW-100 a teljes flash memóriát használó kameraválasztékkal – a HF10, HF100, FS11, FS10 és az FS100 -, valamint a HG10 merevlemezes kamerával is kompatibilis. Vele a felvételek (fotók és videók) számítógép használata nélkül kiírhatók 12 cm-es DVD lemezre, VCHD és normál formátumban is és megfelelő kamerán keresztül VCHD lemezek lejátszására is alkalmas a televízión, így nincs szükség Blu-ray lejátszóra. Kezelése mindössze három gombbal történik. Maximális tárolókapacitása 8,5 GB, kétrétegű DVD-R lemezzel, így egy lemezre akár 2,6 órányi HD felvétel is rögzíthető. Kis mérete és súlya miatt könnyedén szállítható.

Irodai készülékek

PIXMA 2600 tintasugaras nyomtató

A Canon új, belépő szintű nyomtatója a 10×15 cm méretű, szegély nélküli kép nyomtatását mindössze 55 másodperc alatt végzi el, 4800×1200 dpi felbontással. A FINE integrált nyomtatókazetta 2 pikoliteres tintacseppekkel dolgozik, amellyel a készülék a kategória legjobb képminőségét nyújtja. Az újratervezett, az elődnél alacsonyabb kialakításnak és kimeneti tálcának köszönhetően a dizájn is megújult. A nyomtatóhoz mellékelik az Easy-PhotoPrint EX szoftvert, amellyel egyszerűen végezhető a nyomtatás. További tartozék az Auto Image Fix, amely Arcfelismerés és Témaelemzés technológiákat alkalmaz a színek, a kontrasztok és a fényesség finomhangolásához. A ChromaLife100 rendszerrel a fotók akár száz évig is megőrzik minőségüket.

PIXMA MX7600 tintasugaras multifunkcionális készülék

APIXMA MX850 FSLPIXMA MX850 FSLz első olyan multifunkciós tintasugaras eszköz, amely az új PgR (pigmentreakciós) technológiát használja, amelynek köszönhetően a PIXMA MX7600 lézernyomtatókhoz hasonló minőségben nyomtat normál papírra, így kiváló szöveget, éles, eleven grafikákat és kiváló fényképeket eredményez. Vele egyetlen eszközzel elvégezhetők a mindennapos nyomtatási, másolási, lapolvasási és faxolási feladatok.

PIXMA MX850 tintasugaras multifunkciós eszköz

Az új irodai multifunkciós készülék nyomtatási, másolási, lapolvasási és faxfunkciókkal rendelkezik. A kiváló minőséget biztosító, 1 pikoliteres cseppekkel dolgozó, 9600 dpi felbontású FINE nyomtatófejet használja, és további funkciókat, így automatikus kétoldalas lapolvasást és másolást, Ethernet csatlakozást is kínál a kisirodák számára a 35 lapos automatikus lapadagolóval (ADF) rendelkező PIXMA MX850. A gyorsindítás funkcióval a készülék bekapcsolás után 5 másodperccel üzemkész. Az Auto Image Fix a kinyomtatott kép minőségét javítja, az Arcfelismerés és Témaelemzés funkciókkal optimalizálja az arcok árnyalatát, világosságát és a színtónusát, valamint korrigálja a túl- vagy alulexponálást. A nyomtató PictBridge kompatíbilis, nyomtatási sebessége 31 oldal/perc (fekete-fehér), illetve 24 oldal/perc (színes).  Fotólabor minőségű, 10×15 cm-es, szegély nélküli fotót 21 másodperc alatt nyomtat ki. Lapolvasója 4800×9600 dpi felbontású, alkalmas CD/DVD nyomtatására is. Színenként cserélhető tintarendszere gazdaságos festékfelhasználást biztosít.

i-SENSYS LBP3370, LBP3310, LBP2900B lézernyomtatók

-SENSYS LBP2900B FSL-SENSYS LBP2900B FSLAz LBP-3310 és LBP-3370 modellek percenként 26 oldalas sebességgel dolgoznak. Az új fejlesztéseknek köszönhetően nincs bemelegedési idő, így az első nyomtatás kevesebb, mint 6,5 másodperc alatt elkészülhet akár kétoldalasan is. Bemutatkozott be az LBP 2900 újratervezett változata is, mélyfekete színben, LBP-2900B néven. Az LBP-3310 kiegészíthető Ethernet vezérlővel is, az LBP-3370 PCL-támogatással, valamint beépített Ethernet porttal rendelkezik.

i-SENSYS MF4270 lézer multifunkciós eszköz

Az MF5770 modell utódja hálózatba köthető, vele színes nyomtatás, másolás, faxolás és lapolvasás is végezhető. A beépített lapfordító egység lehetővé teszi a kétoldalas nyomtatást is, miközben rövid bemelegedési idejének köszönhetően az első nyomat 8,6 másodperc alatt készül el. A kompakt kialakítást mélyfekete színnel kiegészítő nyomtató percenként 20 lapot (fekete-fehér) nyomtat, maximum 1200×1600 dpi felbontással, lapolvasója pedig 9600×9600 dpi-s. Mindemellett a beépített hálózati kapcsolódási lehetőséggel ideális megoldást jelent a kisméretű, de intenzív nyomtatással járó munkát végző irodák számára.

i-SENSYS FAX-L160, FAX L140 faxkészülékek

A két új, nagy memóriakapacitású, trendi formatervezésű, helytakarékos asztali lézerfaxok Super G3 modemet használnak. A FAX L-140 modell másolási funkcióval is rendelkezik, az FAX L-160 USB portján keresztül pedig percenként 14 oldal nyomtatására nyílik lehetőség.

TS-1200TCG, HS-1200TCG, LS-8TCG „ZÖLD" számológépek

A kimustrált Canon fénymásoló gépekből származó, újrafelhasznált anyagokból készült három új számológép a Canon 1988-ban indított, a Kyosei filozófiára épülő Factor 2 elnevezésű fenntarthatósági programjának legújabb lépése, a Canon környezet tudatosságra törekvésének bizonyítékai.

A számológépek műanyag elő- és hátlapja teljes mértékben a használt Canon fénymásoló berendezések újrahasznosításával készült, kettős áramellátással (elem és napelem). Megfelelnek az ISO 14001 környezetirányítási tanúsítvány követelményeinek. Emellett a csomagolást és a felhasználói kézikönyveket is újrafeldolgozott papírból gyártják.

LS-8TCG: 8 számjegyű kézi számológép, adószámítási és valuta-átalakítási funkcióval

HS-1200TCG: 12 számjegyű asztali számológép döntött LCD kijelzővel, adószámítási és valuta-átalakítási funkcióval

TS-1200TCG: 12 számjegyű asztali számológép állítható LCD kijelzővel, adószámítási és valuta-átalakítási funkcióval

Steiner Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük