2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cisco adatközpontok új funkciókkal

6 perc olvasás
<p><span class="inline left"><span class="inline left"><a href="/node/13735"></a><a href="/node/13727"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010024.thumbnail_1.jpg" border="0" alt="Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője" title="Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője" width="100" height="75" /></a></span><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője</strong></span></span>2008. június 3-án adott tájékoztatást a Cisco Magyarország a vállalat székházában az adatközpont-újdonságairól. A tájékoztatót Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője tartotta. A bejelentés lényege;  a Cisco innovatív technológiájával újraértelmezi az adatközpontok szerepét. A  Cisco Data Center 3.0<strong>   </strong>jelenti a hálózati kapcsolatra felkészített adatközpont újabb állomását. </p><p>

robert gajda a cisco regionalis üzletfejlesztőjeRobert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője2008. június 3-án adott tájékoztatást a Cisco Magyarország a vállalat székházában az adatközpont-újdonságairól. A tájékoztatót Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője tartotta. A bejelentés lényege;  a Cisco innovatív technológiájával újraértelmezi az adatközpontok szerepét. A  Cisco Data Center 3.0   jelenti a hálózati kapcsolatra felkészített adatközpont újabb állomását.

robert gajda a cisco regionalis üzletfejlesztőjeRobert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője2008. június 3-án adott tájékoztatást a Cisco Magyarország a vállalat székházában az adatközpont-újdonságairól. A tájékoztatót Robert Gajda a CISCO regionalis üzletfejlesztője tartotta. A bejelentés lényege;  a Cisco innovatív technológiájával újraértelmezi az adatközpontok szerepét. A  Cisco Data Center 3.0   jelenti a hálózati kapcsolatra felkészített adatközpont újabb állomását.

p1010026.thumbnail 2A  Cisco az adatközpontot a továbbiakban olyan virtualizált környezetként értelmezi ,  amellyel bármilyen, hálózatba kötött eszközön lévő tartalom bárhonnan, bármikor elérhető.A koncepció fizikai megvalósításának része a  Cisco Nexus 5000  sorozatú, adatközponti szintű kapcsolócsalád.Az eszköz egyedülálló hálózati együttműködésre képes az alkalmazás- és rendszerpartnerek együttműködése révén,  melyet alátámaszt az adatközponti értékesítés partnerképzési stratégiája.

p1010028.thumbnail 3A Cisco az új Nexus 5000 sorozattal tovább erősíti meglévő adatközponti választékát, s stratégiájának megfelelően készül további, új-generációs adatközponti termékek és funkciók bevezetésére, melyeket a következő másfél év során vezet be.  A Nexus 5000 sorozat a Cisco és a Nuova Systems közös fejlesztőmunkájának eredménye.

p1010029.thumbnail 4A közelmúltban Cisco bejelentés szólt a San Jose-i Nuova Systems cég fennmaradó részvényeinek felvásárlásáról is,  ez a vállalat korábban a Cisco befektetésével indult útjára.

Az új kapcsolócsaládot célzottan az adatközponti konszolidáció megvalósítására fejlesztették ki, s olyan mértékben értékállónak készült, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek tetszőleges ütemet választhassanak az egységes hálózatra való átállásra. 

p1010030.thumbnail 2Az új adatközpontok a folyamatos működés, a rugalmas szállíthatóság és méretezhetőség szempontjából egyaránt megfelelnek a felhasználók igényeinek.  Az egységes hálózat révén az informatikai szervezetek számottevően leegyszerűsíthetik kábelinfrastruktúrájukat, valamint csökkenthetik az adapterek számát, a költségeket, az energiafogyasztást, illetve a széndioxid-kibocsátás mértékét.

p1010031.thumbnail 1A Cisco Nexus 5000 sorozat vonali sebességű, alacsony késleltetésű, 10 gigabites Ethernet kapcsolóként a piac első, szabványokon alapuló I/O konszolidációs megoldását kínálja Ethernet-alapú száloptikai (FCoE – Fibre Channel over Ethernet), adatközponti Ethernet, illetve virtualizációs technológiák révén.

A Cisco Nexus termékcsalád ezen legújabb tagja a többmagos processzorok és a virtualizált környezetek megnövekedett adatfeldolgozási igényére kínál megoldást.  Az FCoE-támogatásnak köszönhetően az 5000 sorozat készülékeivel egyetlen Ethernet-alapú, egységes hálózaton konszolidálhatók a helyi hálózatok (LAN),  a Fibre Channel és iSCSI alapú tárolóhálózatok (SAN-ok), valamint a kiszolgálófürtök adatforgalma. 

p1010033.thumbnail 2A Cisco Nexus 5000 emellett virtuálisgép-optimalizációs szolgáltatásokat is kínál, és lehetővé teszi, hogy az informatikai szervezetek dinamikusan reagálhassanak a változó üzleti igényekre.  A konszolidált és megosztott számítási, tároló-, valamint hálózati erőforrások összesített készletéből nagyon gyorsan képes az alkalmazási és infrastruktúraszolgáltatásokat a megfelelő helyekre kiosztani.

A felhasználó véleménye:

p1010034.thumbnail 3A SAVVIS nevű, vezető nemzetközi informatikai szolgáltató, amely bérüzemeltetésre, hálózati és alkalmazás-szolgáltatásokra specializálódott, jelenleg teszteli az új Cisco Nexus 5000 kapcsolóplatformot.

Bryan Doerr, a SAVVIS technológiai igazgatója szerint cége számára az egységes hálózat számos előnyt rejt;   magasabb színvonalú szolgáltatásokat biztosíthat ügyfeleinek és csökkentheti az adatközponti üzemeltetési tevékenységekre eső teljes élettartam-költséget is.  A Cisco Nexus 5000 a Unified Fabric nevű egységes hálózati megoldásával nagyon vonzó ajánlatnak számít, ezért a SAVVIS-nál jelenleg is tanulmányozzák  felhasználási lehetőségeit.

p1010035.thumbnail 3A Cisco Nexus 5000 platform a Cisco Nexus 7000 vagy a Cisco Catalyst 6500 sorozatú készülékekhez is kapcsolódhat az adatközpontok aggregációs illetve központi rétegében.  A natív Fibre Channel illesztőfelületekkel rendelkező Cisco Nexus 5000 család tagjai a Cisco MDS 9000 platformra épülő SAN-hálózatokhoz is kapcsolódhatnak.  Ennek eredményeként az ügyfelek az új kapcsolókat és az FCoE technológiát együttesen alkalmazva, a hozzáférési rétegben konszolidálhatják a ki- és bemenő adatforgalmat, ugyanakkor már az aggregációs, illetve az alapszinteken biztosíthatják a technológiai beruházásaik értékállóságát.

A Cisco Nexus 5000 sorozatra támaszkodva a Cisco együttműködő partnereinek széles köre vállal szerepet az egységes hálózati megoldás megvalósításában, mint például a 3PAR Data, az APC, a Broadcom, a Dell, az EMC, az Emulex, az Intel, a NetApp, a Netxen, a Panduit, a QLogic és a VMware.

Adatközpontok gyakorlati alkalmazása

p1010036.thumbnail 1Az adatközpontokban rejlő további lehetőségek kiaknázása érdekében a Cisco értékesítési programjának továbbfejlesztésével nyújt segítséget partnereinek a hálózat-központú adatközponti alkalmazások kidolgozására. Ennek érdekében nagy erőkkel folyik a Cisco DCNI (Data Center Networking Infrastructure) adatközponti hálózati infrastruktúra 2.0-s változatának fejlesztése, amely egy speciális adatközponti tudásbázist teremt a résztvevők számára.  A Cisco DCNI 2.0 rendszerében regisztrált partnerek hozzáférhetnek a minden részletre kiterjedő technológiai információkhoz, valamint az összetett adatközponti szolgáltatások és megoldások bevált értékesítési, rendszer-bevezetési és szolgáltatási módszereihez.

Emellett a Cisco műszaki és üzleti támogatást, illetve kibővített pénzügyi ösztönző-programot kínál minden olyan partnernek, aki részt vesz hálózat-központú adatközponti módszerek kifejlesztésében.

Partnertámogatási választékának bővítésére a Cisco bevezette a Cisco Data Center Partner Practice Builder programot valamint a Steps to Sucess programot.  Ezek részletes kalauzra és kapcsolódó forrásanyagokra épülnek és olyan modellt kínálnak a partnerek számára, melyekkel hatékonyan értékesíthetik, szállíthatják és támogathatják a Cisco megoldásait.

A Cisco bővítette azon szolgáltatásainak körét is, amellyel az ügyfelek teljes mértékben kihasználhatják az egységes hálózatban rejlő lehetőségeket az adatközpontok tekintetében is. 

A Cisco szolgáltatásai révén biztosítja mindazt a szakértelmet és tapasztalatot, amely a teljes adatközponti infrastruktúrára kiterjedve támogatja a szervezet növekedését, a szerverek teljesítményét, illetve a tároló- és virtualizációs célkitűzéseket. Emellett a Cisco Capital olyan pénzügyi megoldásokat is kínál, amelyek segítséget nyújtanak az ügyfelek adatközpontjainak továbbfejlesztésében, legyen szó a technológia átvételéről, migrációról vagy a teljes élettartamra kiterjedő eszközgazdálkodásról. A Cisco Capital világszerte versenyképes áron, magas maradványérték és rugalmas kondíciók mellett kínálja a Cisco adatközponti termékeit és szolgáltatásait.

http://www.cisco.com/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.