Avatás 1.

Egymilliárd forintos útfejlesztésének részeként kiemelten fontos csomóponti felüljárót adott át ma délelõtt a forgalomnak a Ferihegyre vezetõ 4-es fõúton az AIG/Lincoln ingatlanfejlesztõ vállalat.

 Avatás 1.

Egymilliárd forintos útfejlesztésének részeként kiemelten fontos csomóponti felüljárót adott át ma délelõtt a forgalomnak a Ferihegyre vezetõ 4-es fõúton az AIG/Lincoln ingatlanfejlesztõ vállalat.

A cég teljes útberuházása – amely 25 ezer négyzetméternyi új úthálózat kiépítését jelenti – a naponta 35 ezer gépjármû gördülékenyebb közlekedésén túl az õsszel átadandó vecsési Market Central Ferihegy kereskedelmi park megközelítését is szolgálja. Mától 2×2 sávon lehet autózni a város ezen pulzuspontján, szeptember végétõl pedig a teljes csomópont igénybe vehetõ.

A Market Central Ferihegy kereskedelmi park körüli útfejlesztések részeként a Ferihegyre vezetõ 4-es úton, az eddigi lámpás csomópont helyén kiemelten fontos felüljárót adott át ma Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkárának részvételével Vecsésen az AIG/Lincoln ingatlanfejlesztõ cég. Az összesen egymilliárd forintból megvalósuló beruházás 25 ezer négyzetméternyi úthálózat megépülését jelenti, a 300 méter hosszú felüljáró átadásával az útépítés eddigi leginkább neuralgikus része készült el. Ezentúl fennakadás nélkül közlekedhet a város ezen agglomerációs pulzuspontján a  napi 35 ezer gépjármû amellett, hogy az infrastrukturális fejlesztés az õsszel nyíló Market Central Ferihegy megközelítését is szolgálja. A mai avatóval egyidõben megszûnt a majdnem 5 hónapja tartó áthaladási nehézség a 4-es út 19-es kilométerénél.

Avatás 2.Az AIG/Lincoln Hungary teljes útfejlesztése (a csomóponton kívül a Károly utca új szakasza, és a 400-as út lámpás csomópontja) mintegy 1 milliárd forintba kerül. Mától már 2×2 sávon lehet autózni a 4-es út ezen új – kb. 800 millió forintba került – szakaszán. A teljes csomópont forgalomba helyezése szeptember második felében várható.

?Örömmel tölt el minket, hogy az AIG/Lincoln több vecsési beruházása mellett olyan fejlesztésekre is fordít, amely a környékbeliek és az átutazók életét is megkönnyíti. A ma átadott felüljáróval nemcsak Budapest megközelítése lesz egyszerûbb, de Vecsés és az agglomerációs települések is szervesebben kapcsolódhatnak a fõvároshoz" – mondta el a mai átadón Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük