2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fejlessz, vagy csak szavazz a leghasznosabb Gadget-re

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/4943"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vista.jpg" border="0" alt="www.gadgetcompetition.hu" title="www.gadgetcompetition.hu" width="96" height="96" /></a><span style="width: 94px" class="caption"><em><a href="http://www.gadgetcompetition.hu/">www.gadgetcompetition.hu</a> </em></span></span><p><strong>Microsoft Gadget Verseny 2007 névvel a </strong><strong>Microsoft fejlesztõi versenyt hirdet, melynek célja a hazai kreatív elképzelések ösztönzése a Windows Live rendszerben, valamint a Windows Vista oldalsávján megjelenõ izgalmas Gadget-ek fejlesztése terén.</strong></p><p>

 www.gadgetcompetition.huwww.gadgetcompetition.hu

Microsoft Gadget Verseny 2007 névvel a Microsoft fejlesztõi versenyt hirdet, melynek célja a hazai kreatív elképzelések ösztönzése a Windows Live rendszerben, valamint a Windows Vista oldalsávján megjelenõ izgalmas Gadget-ek fejlesztése terén.

 www.gadgetcompetition.huwww.gadgetcompetition.hu

Microsoft Gadget Verseny 2007 névvel a Microsoft fejlesztõi versenyt hirdet, melynek célja a hazai kreatív elképzelések ösztönzése a Windows Live rendszerben, valamint a Windows Vista oldalsávján megjelenõ izgalmas Gadget-ek fejlesztése terén.

A Spyware, blog, Blue-ray után itt az új szó, amit meg kell tanulnunk, ez pedig a Gadget. A Gadget, vagy más néven minialkalmazás, olyan kis felület a Windows Vista asztalon vagy a Windows Live rendszerben (http://www.live.hu/) ami a felhasználó érdeklõdésének megfelelõ információt hozza szinte pillantásnyi közelségbe. Azt az információt, amit egyébként tudunk, hol érhetük el, tudjuk, milyen web oldalról nyerhetjük ki, a megfelelõ Gadget használatával kitehetjük a munkaasztalra, vagy feltehetjük a saját testreszabott Windows Live oldalunkra, hogy minden pillanatban gyorsan elérhetõ legyen. A Windows Vista számos alapértelmezett Gadget-et kínál felhasználásra.

Ezek a Gadget-ek képesek például RSS-hírcsatornák olvasására, így csak akkor kell felmennünk kedvenc hírportálunkra, ha valami érdekes cikk, hír, információ került fel. A Gadget percrõl-percre figyeli helyettünk az újdonságokat, és csak a fejlécet jeleníti meg, amire kattintva nyílik meg a tartalom a már megszokott módon. Kereshetünk vele adatok, bejelentkezhetünk levelezõ rendszerekbe, rendszeradatokat jeleníthetünk meg, vagy más programok vezérlésére használhatjuk õket. A felhasználási területeknek se szeri, se száma, csak a fejlesztõk fantáziája szabhat határt.

Hazánkban is léteznek már hasznos hazai fejlesztésû Gadget-ek, például az Iwiw Gadget, vagy a Live.com oldalra felvehetõ HVG Gadget.

Annak érdekében, hogy ezek az eszközök ténylegesen a leghasznosabb tartalmakat kínálják felhasználóiknak, a Microsoft fejlesztõi versenyt hirdet, melynek célja, egyrészrõl a hazai kreatív elképzelések tényleges megszületésének ösztönzése, másrészt a fejlesztõi közösség megismertetése egy most induló, ugyanakkor roppant innovatív platformmal.

Az elkészült pályamûveket a http://www.gadgetcompetition.hu/ oldalon lehet nevezni, 2007. szeptember 30-ig. A Gadgetek közötti sorrendet közönségszavazás dönti el. Szavazni október 1.-tõl október 31.-ig lehet az említett oldalon. A legjobbnak minõsülõ Gadget készítõje egy Microsoft X-Box Premium játékkonzolt kap játékokkal, a második helyezett egy SmartPhone-nal lesz gazdagabb, míg a harmadik helyezett Microsoft szoftvereket nyer. A szavazók között pedig 5db Windows Vista Home Premium operációs rendszereket sorsolunk ki.

A http://www.gadgetcompetition.hu/ weboldal részletesebb információkat tartalmaz a versenyrõl és a részvételi lehetõségekrõl. Fejlesztõk, Vista és Live felhasználók, most mutassuk meg!!!

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.